1515
Annons

Guldregn över teknikbolaget – har Sveriges största vårdkedjor på kundlistan

Doctrins ambition är att digitalisera hela den svenska sjukvården och korta vårdköerna. Under coronapandemin har efterfrågan skjutit i höjden – och nu tar bolaget in nytt kapital från bland andra Swedbank Robur.

Doctrins grundare Magnus Liungman, chefläkaren Anna-Karin Edstedt Bonamy, finanschefen Carlos Lorente och vd:n Markus Lundin.
Doctrins grundare Magnus Liungman, chefläkaren Anna-Karin Edstedt Bonamy, finanschefen Carlos Lorente och vd:n Markus Lundin.Foto:Press.
Till vänster: Doctrins vd Markus Lundin och finanschefen Carlos Lorente. Till höger: bolagets grundare Magnus Liungman.
Till vänster: Doctrins vd Markus Lundin och finanschefen Carlos Lorente. Till höger: bolagets grundare Magnus Liungman.Foto:Di.

Teknikbolaget Doctrin grundades 2016 och utvecklar digitala verktyg för sjukvården. Ambitionen är att förbättra vårdkvaliteten och korta vårdköerna med hjälp av artificiell intelligens, AI. Bolaget hjälper även till att ta fram beslutsunderlag som sedan används av läkare.

Efterfrågan har fått ytterligare en skjuts under coronapandemin, enligt finanschefen Carlos Lorente. I årstakt hanterar Doctrin nu runt 1 miljon vårdbesök i Sverige och tjänsten används av närmare 200 vårdenheter.

”Det har varit väldigt intensivt, på ett positivt sätt. Vi har verkligen sett en enormt ökad efterfrågan både från nya och befintliga kunder. Bara under coronaperioden har vi rullat ut våra tjänster på 50 nya vårdenheter, både i Sverige och utomlands, och ökat volymerna på plattformen med 60 procent”, säger Carlos Lorente till Di Digital.

Nu tar bolaget in 83 miljoner kronor i nytt kapital. Swedbank Robur blir ny delägare, men de existerande ägarna Healthcap, Capio och Inbox Capital går också in med mer pengar.

”Kapitalet ska finansiera en fortsatt produktutveckling, för att säkerställa att vår plattform är den i särklass bästa på marknaden. Sedan ska vi också skala upp vår säljavdelning både i Sverige och internationellt”, säger Carlos Lorente.

Processen att ta in nytt kapital verkar ha gått bra trots osäkerheten på finansmarknaden?

”Ja, det känns väldigt roligt att känna förtroende och stöd från både nya investerare och våra befintliga ägare, särskilt i dessa tider när det är svårare att resa kapital”, säger Carlos Lorente.

Läs mer: Doctrins nya duo: ”Kritiken mot digitala vårdbolag är delvis befogad” 

Till skillnad från Kry, Doktor.se och Min Doktor erbjuder inte Doctrin själva vården, utan fungerar som en sorts underleverantör. 

De två största kunderna i Sverige är de privata vårdkedjorna Capio, som även är delägare, och Praktikertjänst. Tillsammans har de cirka 20 procent av andelarna på primärvårdsmarknaden.

Totalt har Doctrin i dag 19 olika företagskunder i Sverige, Norge och Tjeckien. Förra våren tvingades bolaget dra i handbromsen för sin expansion i utlandet för att minska sina kostnader, men nu planerar bolaget en ny sådan satsning.

”Vi har sett en stor efterfrågan från Storbritannien, som antagligen kommer bli vår nästa marknad. Vi för också dialoger med aktörer i andra länder, men det är viktigt att vi expanderar med rätt partners och kunder.”

Transaktionen sker till en värdering om 239 Mkr, med de nya pengarna inräknade, enligt uppgifter från Bolagsverket. Den summan motsvarar ungefär lika mycket som det externa kapital bolaget tagit in sedan starten för fyra år sedan.

Under 2019 omsatte Doctrin 23,5 Mkr och noterade en förlust på 31 Mkr. Bolaget har i dag drygt 50 anställda som arbetat hemifrån under coronapandemin.

Doctrin vann 2017 års upplaga av pitchtävlingen Di Digital Startup Tour. Grundare av bolaget är Magnus Liungman och Ashkan Labaf.

Läs mer: Vårdgrundaren blev utbränd – fick stöd av Daniel Ek 

Magnus Liungman har för Di Digital tidigare berättat om hur han brände ut sig, var sjukskriven i sju månader, och gjorde omstart under hösten 2019. Lyssna på vår podd här, där han berättar om stödet från Spotifys Daniel Ek och vikten att våga tala öppet om motgångar:

 


Innehåll från SavelendAnnons

Starta året med en ny vana: Få dina sparpengar att växa utan ansträngning

Återigen är januari här, månaden som både betraktas som årets fattigaste och ett startskott för nya löften. Sparplattformen SaveLend vill uppmuntra alla att använda det nya året till att se över sitt sparande och ta tillfället i akt att bygga en stabil ekonomisk grund. I stället för att låta dina pengar ligga sovandes på ett sparkonto utan ränta kan SaveLend hjälpa dig att sätta sparpengarna i arbete – och skapa möjlighet för dem att växa.

Ett nytt år är här och för många markerar det en möjlighet att börja med, eller återuppta, olika goda vanor. Att komma i gång med träningen eller ge upp tobak är nog några av de allra vanligaste nyårslöftena men 2022 kan också bli året du börjar satsa på ditt sparande, på riktigt. Många har idag stora summor pengar på vanliga sparkonton till nollränta, helt utan avkastning. Det är precis lika ineffektivt som att stoppa pengar i madrassen, menar Ludwig Pettersson, vd på SaveLend.

– Riksbanken har som uppgift att hålla inflationen på runt 2 procent per år så faktum är att dina sparpengar tappar köpkraft med tiden om de ligger vilande. Du bör i stället se till att placera pengarna där de jobbar och levererar avkastning. 

Steg ett är helt enkelt att komma i gång med det aktiva sparandet och det kan göras på många olika sätt, du kan till exempel köpa aktier och fonder, investera i råvaror eller spara i krediter. Nästa steg är att se till att du har en plan framåt, förklarar Ludwig Pettersson. En annan viktig faktor för ett framgångsrikt sparande är nämligen att spara varje månad, över tid. På så vis investerar man i alla konjunkturer och slipper tänka på att försöka förutse marknaden.

En naturlig diversifiering

Idén till SaveLend föddes 2014 ur viljan att erbjuda en sparform som står utanför aktiemarknadens dagliga svängningar och som ger grund för stabil avkastning. Krediter är en välkänd och beprövad investeringsform som tack vare teknikens utveckling numera kan erbjudas till alla. Genom att dela upp kapitalet på många olika krediter och kredittyper når man också en naturlig diversifiering då risken delas upp både sett till koncentration per kredit och kredittyper – så som företagslån, fastighetskrediter, konsumentlån och liknande. Det är också en sparform som inte kräver några förkunskaper eller stora startkapital. 

– Att spara i krediter skapar ett naturligt kassaflöde med ränteutbetalningar vid olika tillfällen och tider så att pengar fortsätter att ticka in. Och sedan får man ränta-på-ränta-effekten på det, säger Ludwig.  

Lägre risk

Han understryker att samtliga krediter hos SaveLend omfattas av en noggrann kreditkontroll och att krediter som tillgångsslag generellt har lägre risk än aktier. Trots detta ska krediter inte heller utgöra hela sparportföljen utan det är alltid viktigt att säkerställa en bra bredd så att man sprider sina risker. Avkastning och risk går hand i hand och man ska vara medveten om att en möjlighet till hög avkastning också innebär en hög risk. Du måste därför fundera på hur planen för ditt eget sparande ser ut. 

– Krediter bör vara en självklar del av varje sparportfölj för att skapa en bra diversifiering mellan både tillgångsslag och risknivåer. Vår målavkastning ligger på 7–9 procent per år, och under de senaste tolv månaderna nådde vi 8,92 procents avkastning efter avgifter och kreditförluster. 

Möter både nya och erfarna sparare

SaveLends plattform är utformad för att möta behovet hos alla typer av sparare. Från nybörjarsparare, som förstår att pengar behöver aktiveras men inte har något större intresse av att hålla koll på att köpa och sälja. Till de mer erfarna och kapitalstarka investerarna som vill ha en större bredd i portföljen och en tryggare investeringsgrund att stå på. 

– Vår investeringsmotor SmartInvest möjliggör ett helt automatiskt sparande i krediter vilket gör att vi kan möta de med lite mindre kapital som bara vill komma i gång och aktivera sitt kapital. Samtidigt kan de mer erfarna investerarna engagera sig mer i plattformen och göra egna inställningar för att få den spridning de vill ha i olika kredittyper samt bestämma exakt koncentration av kapital per kredit, avslutar Ludwig Pettersson. 

Kom i gång idag på Savelend.se 

 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?