1515

Göteborgsbolag automatiserar avtalsprocessen: ”Blir till en tillgång”

Precisely automatiserar avtalsprocesser, framför allt för jurister. Nu tar mjukvarubolaget in 18 miljoner kronor för att påskynda en internationell tillväxt.

Nils-Erik Jansson, grundare och VD för Precisely.
Nils-Erik Jansson, grundare och VD för Precisely.Foto:Julia Sjöberg

Precisely grundades 2014 av Nils-Erik Jansson och är baserade i Göteborg. Under 2019, bolagets senast redovisade räkenskapsår, landade omsättningen på drygt 3,6 Mkr med ett minusresultat om knappt 1 Mkr.

Nu har de säkrat en investering på 1,8 miljoner euro, cirka 18 miljoner kronor, från riskkapitalföretaget Peak Capital. 

Investeringen kommer att användas till att utöka Preciselys kommersiella team, vidareutveckla produkten samt påskynda en internationell expansion.

”Som tidigare affärsjurist känner jag väl till utmaningarna större mängder avtal innebär. Det är därför vi byggde Precisely: för att hjälpa bolag att göra avtalsprocesserna till en tillgång istället för ett kommersiellt hinder”, säger Nils-Erik Jansson, Preciselys grundare och vd, i en skriftlig kommentar.

Plattformen används främst inom juristavdelningar för att skapa säkra och effektiva arbetsflöden inom bland annat hr, försäljning och inköp. Nils-Erik Jansson tillägger att Precisely är skapat för större bolag, men att produkten även används av mindre företag som är starka digitalt.

David Zwagemaker på Peak Capital har också en bakgrund inom juridiken och menar att de flesta företag arbetar på samma sätt som för tio år sedan, eftersom branschen har sett lite innovation.

”Det finns en enorm möjlighet att förbättra processeffektiviteten och Precisely är väl positionerade för att dra nytta av detta. Preciselys produkt är redo för en större publik. Vi är redo att hjälpa dem att ta nästa steg.”, säger David Zwagemaker i ett skriftligt uttalande.


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?