1515
Annons

Google och Salesforce uppvaktar Twitter – aktien rusar

Google eller Salesforce står i begrepp att köpa Twitter, rapporterar CNBC. Aktien rusar på börsen.

Jack Dorsey, Twitters vd, är en av nätverkets grundare.
Jack Dorsey, Twitters vd, är en av nätverkets grundare.

Twitter, som har haft svårt att få fart på sin användartillväxt, har omgärdats av uppköpsrykten under en tid.

Läs mer: Twitter missar målen igen – aktien faller

Såväl Google som Salesforce uppges vara intresserade av att köpa Twitter, uppger amerikanska CNBC och hänvisar till anonyma källor. Bud ska vara på ingång.

Twitter-aktien hade klockan 16 på fredagen rusat med 21 procent.

Salesforce-toppen Vala Afshar twittrade på fredagseftermiddagen en kryptisk lista på Twitters styrkor som enskilt medium, vilket spädde på spekulationen ytterligare:

 

Twitter-aktien har flera gånger tidigare stigit på uppköpsrykten utan att ett bud har lagts på bordet.

På Twitter twittras det naturligtvis en hel del om ryktena. Carl Quintanilla, journalist på CNBC spekulerade i de båda intressenternas köpkraft.

 

Läs mer: Ägare stämmer Twitter – ska ha vilselett investerare

Twitters redovisade sin långsammaste kvartalsmässiga intäktsökning sedan 2013 när bolaget släppte sin senaste kvartalsrapport i somras.

En affär skulle innebära att Soundcloud, som i våras tog in närmre 600 miljoner kronor från riskkapitalgrenen Twitter Ventures, skulle få en ny delägare.

Läs mer: Twitter investerar halv miljard i Soundcloud


Innehåll från Björn LundénAnnons

Allvarliga fel i företagens bokföring – litar för mycket på sina bokföringsprogram

Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.
Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.

Både myndigheter och branschorganisationer larmar nu om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren – som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt – riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott. Programvaruleverantören Björn Lundéns vd varnar för att det kan bli en utdragen och kostsam process men påpekar också att det finns sätt att undvika att hamna här.

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.  

Vanliga fel i företagens redovisning är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Går inte att skylla på bokföringsprogrammet

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet. Inte heller på man fått tidigare års deklarationer ”godkända”. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så det faktum att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap. 

För den som inte har tid för eller intresse av att sköta bokföringen är Ulfs tips att helt enkelt ta hjälp av en redovisningsbyrå för att på så vis kvalitetssäkra redovisningen och samtidigt få mer tid för kärnverksamheten.  

Läs mer på bjornlunden.se 

 

 

Mer från Björn Lundén

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?