1515

Fyra uppstickare inom digital hälsa – de tävlar på Health Tech Pitch Day

Hösten stora pitchevent för health tech-bolag närmar sig. Fyra tävlande gör upp i årets upplaga av Health Tech Pitch Day som går av stapeln den 26 september i Stockholm. 

Bolagen som tävlar i Health Tech Pitch Day 2019: Tada Medical, Care To Translate, Izafe och Carechain
Bolagen som tävlar i Health Tech Pitch Day 2019: Tada Medical, Care To Translate, Izafe och CarechainBild:Kollage.

1,5 miljarder kronor i riskkapital gick till digitala vårdbolag i fjol enligt Di:s databas Nordic Tech List och i sektorn finns flera bolag som värderas till över 1 miljard kronor, däribland Kry, Min Doktor och Natural Cycles.

Men hur ser det ut med återväxten?

Svaret på den frågan ska Di Digital, Dagens Medicin och Digital Hälsa ta reda på under eventet Health Tech Pitch Day som äger rum den 26 september på Epicenter i Stockholm. Anmäl dig här för att säkra din plats i publiken. Eventet är kostnadsfritt.

I pitchtävlingen som äger rum under dagen deltar fyra bolag som alla har grundats de senaste tre åren (läs mer om bolagen nedan). Vinnaren väljs ut av juryn och publiken och belönas med annonsutrymme i Dagens industri och Dagens Medicin.

I tidigare upplagor av Health Tech Pitch Day har Doctrin och Medituner stått som vinnare. Dessa har tagit in drygt 150 miljoner kronor respektive 10 miljoner kronor i riskkapital.

Med på scenen under dagen för att intervjuas är även health tech-profilen Charlotta Tönsgård, vd och medgrundare av Kind (tidigare Engaging Care) och Patrik Sobocki, Investment Manager på Industrifonden.

Dessutom kommer inkubatorn Sting att anordna speed dejting mellan entreprenörer och ett antal affärsänglar. Speed dejtingen är öppen för dig som har anmält dig till Health Tech Pitch Day och vänder sig till bolag i tillväxtfas såväl som entreprenörer som inte riktigt kommit igång.

Se hela programmet här: Health Tech Pitch Day 2019  

Här är bolagen som deltar i pitchtävlingen:

Carechain - flyttar hälsodata till blockkedjan

Johan Sellström och Stefan Farestam, medgrundare av Carechain
Johan Sellström och Stefan Farestam, medgrundare av Carechain

Sajt: https://carechain.io
Grundades: 2017
Finansiering: Drygt 1 Mkr från affärsänglar
Affärsmodell: Försäljning
På scen: Johan Sellström

Care to Translate - tar fram ett medicinskt översättningsverktyg som har utvecklats av vårdpersonal

Foto:Tobias Björkgren

Sajt: https://caretotranslate.com/
Grundades: 2018
Finansiering: Drygt 4 Mkr från affärsänglar
Affärsmodell: Prenumeration
På scen: Linus Kullänger

Izafe - bygger läkemedelsautomat som får patienter att äta medicin i rätt tid

Sajt: https://izafe.se/
Grundades: 2017
Finansiering: Omkring 30 Mkr
Affärsmodell: Prenumeration, försäljning
På scen: Anders Segerström

Tada Medical - gör dropp säkrare med en patenterad lösning

Foto:Tada Medical

Sajt: https://www.tadamedical.com
Grundades: 2016
Finansiering: Drygt 5 Mkr från bland annat affärsänglar
Affärsmodell: Licensiera teknologi
På scen: Katarina Hedbeck

 


Innehåll från SnowflakeAnnons

Saxo Banks övergång till molnlösningar realiserar värdet av data

Många finansiella aktörer står inför en betydande förändring, där de måste utvärdera om deras legacy-system är utrustade för att hantera de snabbt ökande kraven på data, särskilt i fråga om skalbarhet och kompatibilitet. Som en följd av detta övergår allt fler företag till molnbaserade lösningar för att bättre förstå och utnyttja sina data.

Förutom att många äldre lösningar lider av brist på skalbarhet, är de ofta också dyra att underhålla och komplexa att förvalta. Detta är faktorer som är avgörande i finansiella miljöer, där smidighet, kostnadseffektivitet och tillgänglighet blir viktigare för var dag som går. Historiskt har data inom finansbranschen lagrats i separata datasilor, -lager eller -sjöar, vilket avsevärt försvårat att skapa en 360-graders vy av den insamlade informationen. Med molndataplattformar blir det lättare att möta sådana utmaningar och därmed utveckla en verkligt datadriven organisation, med full översikt av befintliga möjligheter och risker.

Skalbarhet, funktionalitet och priskontroll

För Saxo Bank syftade övergången från datalagring on-premise till i molnet till att uppnå ökad skalbarhet, bättre funktionalitet och precisare priskontroll, utan att kompromissa med säkerheten. Ejvind Hald, chef för Saxo Banks globala informationslager, förklarar att den snabba förändringstakten inom finansiella lagar och riktlinjer, i kombination med ökade krav på regelefterlevnad, var ytterligare anledningar till att den internationellt kända banken valde att gå över till molnet.

– Nya bestämmelser kräver mer data för att möta ökade krav. Förr eller senare har man så mycket data att det blir svårt att analysera och använda den. Genom att använda en automatiskt uppdaterad molndataplattform sparar våra anställda mycket tid i arbetet med att efterleva internationella lagstiftningar och krav. Det möjliggör också för våra team att arbeta mer självständigt. Molnlösningar är därtill personal- och kostnadseffektiva, vilket underlättar för oss att vara flexibla som företag – vi kan visualisera all vår data och dela dem med rätt personer vid rätt tidpunkt, var de än befinner sig. Det är en enorm fördel när det gäller att realisera värdet av data.

Säker åtkomst dygnet runt

Saxo Bank valde Snowflakes molnplattform som lösning. Den kommunicerar och samlar in samtliga relevanta data och virtualiserar dem sedan automatiskt och omedelbart till alla team. Effekterna har redan varit betydande, men övergången har inte varit helt utan utmaningar. 

– Det fanns en viss oro för att kunderna skulle känna att molnet inte är tillräckligt säkert. Samtidigt förväntar sig våra kunder tillgänglighet dygnet runt, på resande fot, från dag ett. Säkerheten var därför avgörande i vårt val av molnleverantör och vi käånner oss trygga med de avancerade lösningar som Snowflake tillhandahåller. Framöver ska vi också implementera ett krypteringsverktyg från Snowflakes partnernätverk, för att stärka våra redan robusta säkerhetsåtgärder.

Alla tre stora moln på begäran

Christian Andersen, försäljningsdirektör för Snowflake Danmark, förklarar att molnlösningen i fråga ger finansiella aktörer möjlighet att bryta sig loss från existerande legacy-system. Dataplattformen gör det till exempel möjligt för kunderna att lagra sina data i ett eller flera moln, utan att datan någonsin lämnar Snowflake. Resultatet är snabb och säker datadelning i ett globalt nätverk, vilket inkluderar dataset från S&P, Factset, ESG-dataset och många fler.

– I takt med att cyberattacker ökar har det blivit tydligt att heltäckande molnlösningar, och inte on-premise-lösningar, är den säkraste vägen att gå. Därför erbjuder vår plattform en samlad plats för alla data, med förstklassig säkerhet och styrning. Detta är kritiska faktorer för alla finansiella aktörer i dag, avslutar Christian.

Läs mer om Saxo Banks lösningar 

Läs mer om Snowflake

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?