1515
Annons

Fundedbyme och Pepins går samman: ”En offensiv satsning”

Crowdfundingbolaget Fundedbyme, som backat rejält sedan noteringen på NGM 2019, lämnar ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till Pepin Groups aktieägare, enligt ett pressmeddelande.

Fundedbymes vd Anders Danielsson tog över efter Daniel Daboczys avgång.
Fundedbymes vd Anders Danielsson tog över efter Daniel Daboczys avgång.Foto:Pressbild

Fundedbyme erbjuder betalning med A-aktier, och om erbjudandet accepteras fullt ut kommer Pepins undefined 0,00% Dagens utveckling aktieägare att äga hälften av aktierna i det kombinerade bolaget. Om erbjudandet hade slutförts idag hade betalningen varit på cirka 2,02 A-aktier i Fundedbyme för varje aktie i Pepins.

Fundedbyme-aktierna handlas på NGM Nordic SME medan aktierna i Pepins handlas på Alternativa Listan.

Sedan noteringen i början av 2019 på NGM-listan har Fundedbymes aktie backat rejält. Bolaget satte ett eget riktpris på 65 kronor per aktie, vilket indikerade ett börsvärde om 350 miljoner kronor. Men när den första dagens handel var över stängde aktien till 17,5 kronor, hela 73 procent under riktpriset. I dag handlas aktien för 1,96 kr.

En fusion mellan bolagen möjliggör att man kan hjälpa bolagen under hela tillväxtresan, från finansiering i tidig tillväxtfas vidare hela vägen till börsen.

Fundedbymes vd Anders Danielsson kallar samgåendet för en ”offensiv satsning”.

”Vårt gemensamma erbjudande kommer att täcka ett större spann av finansieringsbehov och bli mer attraktivt för både investerare och växande företag. Vi kombinerar båda bolagens styrkor, Pepins finansiella kompetens och förtroende samt Fundedbymes snabbhet och effektivitet”, säger han.

Läs mer: Efter noteringsfiaskot – nu lämnar grundaren: ”Kursen är extremt låg” 

Ett prospekt om erbjudandet ska offentliggöras omkring den 20 september. Acceptperioden väntas dra igång 21 september och avslutas omkring den 19 oktober. Fundedbyme skall enligt ett villkor resa minst 23 miljoner kronor genom en nyemission. Crowdfundingbolaget siktar själva på att genomföra en nyemission om minst 26 miljoner kronor. Avsikten är att teckningstiden i den nyemissionen skall inledas den 24 augusti och avslutas den 7 september. 

Pepins har också rätt att skifta ut värdepapper som den 15 juni hade ett värde om cirka 60 miljoner kronor till sina aktieägare. Detta kommer att ske till ett helt nytt bolag. 

Fundedbyme och Pepins bedömer att man tillsammans kommer att kunna nå ett positivt kassaflöde från mitten och senare under nästa år, säger Fundedbymes vd Anders Danielsson i samband med dagens investerarmöte. 

Företagen har tagit ned sina kostnader och bedömer att de inte kommer att öka i någon större takt framöver, även om det kommer att behövas investeringar. Den stora effekten resultatmässigt skall komma från ökade intäkter. 

Processen att få ett godkännande från Finansinspektionen bedömer man kommer att ta tre till fyra månader. Enligt Danielsson väntas de två bolagen bli ett och samma bolag under det fjärde kvartalet i år. 

Samarbetet med NGM kommer att fortsätta. 

”Vi skall bli en aktör att räkna med där”, säger Pepins tillförordnade vd Philip Scholtzé.

 


Innehåll från InnencoAnnons

Här är tekniken som drastiskt minskar energiförbrukningen

Höga elpriser, överbelastat elnät och energianvändningens påverkan på klimatet är några relaterade ämnen som de flesta troligtvis blivit bekanta med den senaste tiden. Ett företag vars teknik kan rå bot på detta är Innenco. Med visionen att revolutionera bygg- och energibranschen levererar de ett energisnålt koncept som minimerar både driftkostnader och effekttoppar, samtidigt som det ökar inomhuskomforten.

Innenco grundades år 2015 och är idag ledande inom forskning och utveckling av uppvärmning, kylning och energilagring för alla slags byggnader. Deras nya koncept består av produkten Active Elements och verktyget Innenco Smart Control som tillsammans har påvisat en minskning av energianvändningen med 75 procent under kalla klimatförhållanden och 40 procent under varma klimatförhållanden. Den revolutionerande tekniken har redan beprövats av flertalet kunder och stora aktörer. Innenco har även fått internationellt erkännande av Sveriges Energibyrå, IVL Miljöinstitut, Smart City Sweden och North American realestate developers. 

Så här fungerar det

Konceptet består av ett lågtemperatursystem med Innencos egenutvecklade värmeväxlare, Active Elements, och egna styrsystem som bidrar till att fördela värme och kyla på det mest optimala sättet i en byggnad. Tekniken integreras med verktyget Smart Control, ett datorsystem med unik potential att lokalisera små temperaturskillnader från olika zoner. Värme som skapas i exempelvis ett serverrum kan således användas för att öka temperaturen i en annan del av byggnaden.

– Vanligtvis krävs en värmetillförsel på 50 grader för att bibehålla en inomhustemperatur på 22 grader. Med vår teknik som enkelt kan installeras i golv, väggar och tak krävs istället enbart 25 grader för att hålla samma temperatur. För att skapa inomhuskyla, som utgör en större energibov än uppvärmning, är vår teknik även överlägsen och kräver inte lika stor mängd vatten som andra äldre system, berättar Stephen Bruce, styrelseledamot på Innenco. 

Innenco på väg in i framtiden

Med flertalet godkända patent gör Innenco nu sig redo för börsnotering och påbörjar en kommersialisering i Sverige, Europa och Mellanöstern. De är även delaktiga i projekt i Indien och Kina. 

– Målet är att utveckla vår patentportfölj för att sedan i framtiden ta fram och sälja produkter som är anpassade för vår teknik och våra system. Vi kommer bland annat ta fram värmepumpar och solceller som är anpassade för våra lågtempererade system. Vi vill kunna bidra till att fastigheter blir mer självförsörjande inom energi, får lägre driftkostnader och ett mer balanserat inomhusklimat, säger Stephen Bruce.

Innencos framtid är ljus, med sin teknik och produkter kommer de kunna bidra till att företag världen över kan driva en betydligt mer klimatsmart verksamhet. I sin tur kommer de att kunna leda till ett mer hållbart samhälle. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Innenco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?