Hoppa till innehållet

Annons

Fredrik Eklunds nya giv – hundbajspåsar

Djurvårdsbolaget Lomi kammade hem en miljon i friskt kapital i tv-serien Draknästet, och fick inte minst en passionerad djurälskare som delägare i tv-stjärnan och serieentreprenören Fredrik Eklund. ”Hundbajspåsar och allt som hör till ligger mig varmt om hjärtat.” 

Fredrik Eklund investerar i Elsa Medins och Milou Krügers Lomi.
Fredrik Eklund investerar i Elsa Medins och Milou Krügers Lomi.

Fredrik Eklund blev snabbt intresserad när Milou Krüger och Elsa Medin presenterade sina miljövänliga produkter för husdjur i höstens upplaga av tv-serien Draknästet.

”Just hundbajspåsar och allt som hör till ligger mig varmt om hjärtat. Det är hälsosamma produkter, jag skulle i praktiken kunna låta mina barn använda dem. Dessutom är förpackningarna snygga.”

I trions första möte i Draknästet fick han även visa sina kunskaper i mandarin, vilken inte imponerade på bolagets grundare. De fann dock varandra i sin passion för husdjur, och skakade hand på en miljon kronor mot 16,5 procent av företaget. 

Vännerna Milou Krüger och Elsa Medin är båda stationerade i Shanghai sedan flera år tillbaka. När Milou Krüger adopterade en fransk bulldog med eksem blev det många dyra besök hos veterinären, som till slut gav rådet att testa ett havrebaserat schampo. Problemet var att det inte fanns någonstans.

”Jag träffade Elsa på stan och hon ville dra igång projektet direkt, hon är lika galen som jag. Det var mycket jobb, vi åkte till fabrikerna flera gånger i veckan och gick igenom minsta lilla ingrediens”, säger Milou Krüger.

Idag har bolaget ett tiotal produkter med alltifrån bajspåsar till våtservetter och matskålar, och säljer både via egna e-handeln och via återförsäljare. Under 2022, som var bolagets första riktiga försäljningsår, omsatte bolaget runt 500.000 kronor. Brytpunkten kom i somras, när Lomi lanserade på en av Kinas största e-handelsplattformar. 

”Målet för 2023 är 5,5 miljoner kronor, och året efter 20 miljoner kronor. Vi har precis satt upp ett lager och lanserat i Sverige och har redan fått beställningar från andra europeiska länder”, säger Elsa Medin.

Med Fredrik Eklunds muskler väntar resten av världen.  Att bolaget grundades i Kina var ingenting som avskräckte honom. 

”Jag blev bara glad då det är en enorm marknad, och den globala djurtillbehörsmarknaden är på 243 miljarder dollar. Nu är målet att bli stora på på den amerikanska marknaden. Folk är galna i sina husdjur här, och lägger i vissa fall ned mer pengar i sina djur än på sina släktingar. Men marknaden är av varierande kvalitet. Vi vill göra något som känns lyxigt. Min dröm är att ha en Lomi-butik i New York och Miami”, säger Fredrik Eklund.

Ett viktigt led är att effektivisera distributionsleden.

”Problemet för Lomi har varit den begränsade upplagan där varorna snabbt tagit slut. Nu ska vi olika lager runtom i världen, för det blir dyrt att skeppa i längden”, säger Fredrik Eklund.

Lomi är Fredrik Eklunds första investering i Draknästet som gått i lås. 

”Jag har alltid sprungit runt och frågat drakar om pengar, speciellt när jag var yngre. Så det är kul att sitta på andra sidan och investera. Lomi är ett superbra bolag, men det är framför allt passionen och galenskapen och som man investerar i.”

Läs mer: Storytelgrundarens varning: Gapa inte efter för mycket

Läs mer: Stjärnmäklaren tar app till USA-börsen – värderas till 1,5 miljarder

Innehåll från DinteroAnnons

Bytte betalningslösning – sparar 250 000 per år

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.
Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör, ser många fördelar med att använda Dintero Checkout.

– Lösningen fungerar bra och är rimlig, och Dintero är väldigt bra på support och kunduppföljning, säger han.

Det är bråda dagar för de anställda i nätbutiken Glas och Interiör, som erbjuder hela 20 000 varulinjer. Nätbutiken etablerades 2006, och sedan dess har både varuutbudet och kundunderlaget vuxit betydligt.

En bra betalningslösning är en förutsättning för det medelstora företaget. Men det har under alla år varit en utmaning att hitta en leverantör som erbjuder en bra teknisk lösning och bra support till rimligt pris.

– Vi har fått uppleva överraskande många dåliga betalningslösningar, både avseende tekniken och supporten. När vi skulle byta leverantör förra året pratade jag därför med flera kollegor i branschen. Det var då jag fick Dintero rekommenderat, berättar Hulaas.

Det här är Dintero – läs mer.  

Därför är de nöjda med Dintero Checkout

Glas och Interiör har haft enbart goda erfarenheter av Dintero, enligt Hulaas.

– Plattformen är användarvänlig och har alla betalningslösningar som våra kunder efterfrågar. Vi kommer snabbt i kontakt med supporten när vi behöver, och dessutom har de väldigt bra priser.

Lönsamt för företaget

Han räknar med att Glas och Interiör sparar ungefär 250 000 kronor om året genom att använda Checkout-lösningen. Det är pengar som går direkt in i företagets resultat.

Nu har Hulaas planer på att utöka samarbetet med Dintero genom att bygga upp en kundklubb.

– Det är ju väldigt värdefullt att samarbeta med någon som vet vad vi behöver och som vi kan lita på. Dessutom är det praktiskt att ha allt samlat på en plattform.

Förtroende och långsiktiga kundrelationer

Techföretaget Dintero är byggt på erfarenheterna från Dsafe (det första företaget som Daro Navaratnam startade), en tydlig affärsfilosofi och en god idé.

– Vi såg att de minsta kunderna betalade ganska mycket för sin betalningslösning jämfört med stora företag och tänkte att det inte borde vara så, säger Daro Navaratnam, CEO och CO-Founder på Dintero.

Dintero har utvecklat en plattform med målet att få bort komplexiteten i betalningsbranschen. För kunderna innebär det att lösningen ger flexibilitet, men även en samlad plats för alla deras behov.

Tillstånd från Finansinpsektionen

I dag har Dintero 16 anställda som jobbar med utveckling och försäljning. I november förra året nådda företaget en ny milstolpe när de fick tillstånd från Finansinspektionen. 

– Det är ett stort förtroende som kommer att göra det möjligt för oss att förenkla kundernas betalningsresa ännu mer, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.
Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.

Företaget utvecklar och förbättrar sina betalnings- och omnikanallösningar kontinuerligt - och vidareutvecklar hela tiden för att förenkla vardagen för sina kunder.

– Vårt mål är sund tillväxt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi lovar våra kunder och följa upp bra med råd och support, berättar Magnus.

Plattform som gör betalning enkelt

Kunderna efterfrågar ständigt större flexibilitet och fler betalningsalternativ.

Dintero Checkout erbjuder många betalningslösningar, som Swish, Apple Pay, Klarna, Visa/MasterCard, Vipps, MobilePay, faktura, delbetaling och QR-kod. Checkout-plattformen är användarvänlig och gör det möjligt att skräddarsy betalningslösningen så att den passar företagets behov, oavsett storlek.

 

 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera