1515

Från alger till appar – här är bolagen som tävlar i Göteborg

Alger, appar, bröllop, plattformar, poddar eller klimatsmarta menyer? Di Startup Tour är på väg till Göteborg för att hitta regionens mest lovande startupbolag.

Den tredje upplagan av Di Startup Tour ger sig av till Sveriges västra kust för att se vilket startupbolag som ska få representera Göteborg i den stora finalen senare i höst. Det avgörs den 24 oktober på Kajskjul 8. 

Nu har sju bolag valts ut (se nedan) för att pitcha inför en blytung jury med några av Sveriges mest inflytelserika investerare.

På plats i Göteborg för samtal på scen är även Alexander Hars (NTL), grundare av Let's Deal och numera affärsängel, samt Anna Omstedt (NTL), serieentreprenör som bland annat grundat Tasteline.

Dagen bjuder även på en speed dating med inresta investerare och en pitch-lärare som är öppen för dig som jobbar på ett tillväxtbolag eller är sugen på att bli entreprenör. Först till kvarn gäller. 

Klicka här för att se hela schemat och för att säkra din plats i publiken eller på speed datingen.

Läs även: Göteborg går från industribastion till technav: ”Det märks att det bubblar”

Här är bolagen som pitchar i Göteborg:

Carboncloud - klimatsmart menyplanering för restauranger

Teamet bakom Carboncloud.
Teamet bakom Carboncloud.Foto:Press

Segment: Prenumeration
Grundades:
2016 av Fredrik Hedenus, Håkan Axelsson, Andreas Vrålstad och David Bryngelsson
Pitchar:
David Bryngelsson
Finansiering:
Egenfinansierat
Hemsida:
http://www.carboncloud.io

Iplay - en social plattform för sport

Grundarna till Iplay Sport Per Malmqvist och Karl Sjöblom
Grundarna till Iplay Sport Per Malmqvist och Karl SjöblomFoto:Press

Segment: E-handel & Marknadsplatser, Games & Entertainment
Grundades:
2015 av Per Malmqvist och Karl Sjöblom
Pitchar:
Karl Sjöblom
Finansiering:
Affärsänglar
Hemsida:
http://www.iplay.global

Knodd (NTL)- en digital barnmottagning

Grundarna Jakob Hedlund och Josefine Svegborn
Grundarna Jakob Hedlund och Josefine SvegbornFoto:Press

Segment: Mjukvara, Health-tech
Grundades:
2018 av Jakob Hedlund och Josefine Svegborn
Pitchar:
Jakob Hedlund
Finansiering:
Egen finansiering
Hemsida:
http://www.knoddapp.se

Marryus (NTL)- en digital bröllopskoordinator

Grundarna av Marryus: Emma Sudic och Zahra Asgari
Grundarna av Marryus: Emma Sudic och Zahra AsgariFoto:Press

Segment: E-handel & Marknadsplatser
Grundades:
2017 av Zahra Asgari och Emma Sudic
Pitchar:
Zahra Asgari/Emma Sudic
Finansiering:
Affärsänglar
Hemsida:
http://marryus.se

Podmosphere (NTL)- automatiserad marknadsföring för poddar

Varga Moshtagh, vd på Podmosphere
Varga Moshtagh, vd på PodmosphereFoto:Press

Segment: E-handel & Marknadsplatser
Grundades:
2016 av Varga Moshtagh
Pitchar:
Varga Moshtagh
Finansiering:
Affärsänglar
Hemsida:
http://podmosphere.com

Swedish Algae Factory (NTL)- förbättrar solceller genom kiselalger

Swedish Algae Factory
Swedish Algae FactoryFoto:Press

Segment: Cleantech
Grundades:
2014 av Sofie Allert och Angela Wulff
Pitchar:
Sofie Allert
Finansiering:
Innovationskapital och Walerud Ventures
Hemsida:
http://swedishalgaefactory.com/

Wrebit (NTL)- bokföring i mobilen

Alexander Westerling, Evelina Parheden, Björn Kapstö och David Wengbrand.
Alexander Westerling, Evelina Parheden, Björn Kapstö och David Wengbrand.Foto:Press

Segment: Fintech
Grundades:
2016 av David Wengbrand
Pitchar:
Björn Kapstö
Finansiering:
Riskkapital
Hemsida:
http://www.wrebit.se


Di Startup Tour - Göteborg

Deltävlingen drar igång kl. 15.15 med speed dating den 24 oktober på Kajskjul 8, Packhusplatsen 11,  i Göteborg. Anmäl dig till en plats i publiken här

Efter deltävlingen i Göteborg åker Di Startup Tour vidare till Malmö den 7 november. Den stora finalen går sedan av stapeln den 28 november i Stockholm. På spel står bland annat 1 miljon kronor i annonspengar från Bonnier News. Läs mer om Di Digital Startup Tour och säkra en plats i publiken här


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?