1515

Flygande start för nytt hästspel – Goodbye Kansas går in med miljoner

Goodbye Kansas Game Invest går in med 2 miljoner kronor och operativt stöd i nystartade hästspelutvecklaren Kavalri Games.

Kavalri Games grundare Molly Ericson och Axl Andersson.
Kavalri Games grundare Molly Ericson och Axl Andersson.Foto:Axel Savage.

Indiestudion Kavalri Games bildades för ett år sedan och vann så sent som i september en Draknästet-tävling på eventet Invest in games. Bolaget har också fått in kapital via ett Almilån.

"De har ett superspännande och väldigt passionerat team som redan skapat uppmärksamhet runt sin produkt. Det är fascinerande att se hur snabbfotade de är", säger Per-Arne Lundberg, vd på Goodbye Kansas Game Invest.

Kavalri Games är den nionde studion i portföljen, som bland annat innehåller Neon Giant, Fall Damage och produktionsbolaget Bearded Dragons, som ligger bakom kommande spelet "Mutant Year Zero".

Grundarna Molly Ericson, 23 år, och Axl Andersson, 25 år, kommer från spelutvecklingsutbildning på Stockholms universitet. De har, framför allt i Molly Ericsons fall, en bakgrund inom ridsport.

Kommande "Equestrian the Horse Game" är initialt ett mobilspel. Tanken är att senare gå vidare till pc- och konsol. 

"Vi vill göra den ultimata spelupplevelsen för den som drömmer om att äga hästar. De spel som finns nu är mest riktade mot barn och fulla av magi. Om man är tretton år eller äldre vill man ha något som är mer förankrat i verkligenheten. Inte tråkigt, men realistiskt", säger Molly Ericson.

Spelet ska vara gratis att ladda ned, men spelaren kan göra mikroköp av kosmetisk karaktär, exempelvis digitala sadlar eller ridbyxor.

Vilka konkurrenter har ni?

"Det finns inga andra i den här nischen. Visst finns det ridsportspel, men det senaste stora kom för tio år sedan. Star Stable är ett helt annat slags spel riktat till yngre", säger Molly Ericson.

Läs mer: Hästspelet Star Stable växer: ”Vill fördjupa berättelsen” 

Axl Andersson har rollen som vd och jämför "Equestrian" med fotbollsspel som har managerfunktioner och även en mötesplats för hästintresserade.

"Vi hoppas kunna släppa det om ett år och nå break-even om 15–16 månader. Betatester ska vi vara i gång med om ett drygt halvår", säger han.

De prototyper som gjorts hittills har enligt grundarna väckt stort intresse internationellt, särskilt i USA. Även i Europa ser grundarna ett sug, både Tyskland och Sverige är stora hästnationer. 

Kavalri har i dag fem anställda inklusive grundarna. De 2 Mkr som Goodbye Kansas Game Invest väntas räcka ett år.

"Vi har haft kontakt med dem i över ett år. De passar oss perfekt med sin branscherfarenhet och expertis", säger Molly Ericson.

FAKTA: Goodbye Kansas Holding

– Goodbye Kansas hade en nettoomsättning på 158 Mkr i fjol och gjorde ett resultat efter finansiella poster på drygt 5,5 Mkr.

– Det är aktivt framför allt inom visuella effekter (VFX), motion capture och animationer för filmer, tv, spel och reklam samt investeringar i spelutveckling.

– Bland dotterbolagen finns Goodbye Kansas Studios, Goodbye Kansas Game Invest samt Infinite Entertainment.

– Koncernen har kontor i Stockholm, Uppsala, London, Hamburg och Los Angeles och närmare 240 anställda.

– Bolaget siktar på att gå till börsen inom ett till ett och ett halvt år.

Foto:Axel Savage

Innehåll från SnowflakeAnnons

Saxo Banks övergång till molnlösningar realiserar värdet av data

Många finansiella aktörer står inför en betydande förändring, där de måste utvärdera om deras legacy-system är utrustade för att hantera de snabbt ökande kraven på data, särskilt i fråga om skalbarhet och kompatibilitet. Som en följd av detta övergår allt fler företag till molnbaserade lösningar för att bättre förstå och utnyttja sina data.

Förutom att många äldre lösningar lider av brist på skalbarhet, är de ofta också dyra att underhålla och komplexa att förvalta. Detta är faktorer som är avgörande i finansiella miljöer, där smidighet, kostnadseffektivitet och tillgänglighet blir viktigare för var dag som går. Historiskt har data inom finansbranschen lagrats i separata datasilor, -lager eller -sjöar, vilket avsevärt försvårat att skapa en 360-graders vy av den insamlade informationen. Med molndataplattformar blir det lättare att möta sådana utmaningar och därmed utveckla en verkligt datadriven organisation, med full översikt av befintliga möjligheter och risker.

Skalbarhet, funktionalitet och priskontroll

För Saxo Bank syftade övergången från datalagring on-premise till i molnet till att uppnå ökad skalbarhet, bättre funktionalitet och precisare priskontroll, utan att kompromissa med säkerheten. Ejvind Hald, chef för Saxo Banks globala informationslager, förklarar att den snabba förändringstakten inom finansiella lagar och riktlinjer, i kombination med ökade krav på regelefterlevnad, var ytterligare anledningar till att den internationellt kända banken valde att gå över till molnet.

– Nya bestämmelser kräver mer data för att möta ökade krav. Förr eller senare har man så mycket data att det blir svårt att analysera och använda den. Genom att använda en automatiskt uppdaterad molndataplattform sparar våra anställda mycket tid i arbetet med att efterleva internationella lagstiftningar och krav. Det möjliggör också för våra team att arbeta mer självständigt. Molnlösningar är därtill personal- och kostnadseffektiva, vilket underlättar för oss att vara flexibla som företag – vi kan visualisera all vår data och dela dem med rätt personer vid rätt tidpunkt, var de än befinner sig. Det är en enorm fördel när det gäller att realisera värdet av data.

Säker åtkomst dygnet runt

Saxo Bank valde Snowflakes molnplattform som lösning. Den kommunicerar och samlar in samtliga relevanta data och virtualiserar dem sedan automatiskt och omedelbart till alla team. Effekterna har redan varit betydande, men övergången har inte varit helt utan utmaningar. 

– Det fanns en viss oro för att kunderna skulle känna att molnet inte är tillräckligt säkert. Samtidigt förväntar sig våra kunder tillgänglighet dygnet runt, på resande fot, från dag ett. Säkerheten var därför avgörande i vårt val av molnleverantör och vi käånner oss trygga med de avancerade lösningar som Snowflake tillhandahåller. Framöver ska vi också implementera ett krypteringsverktyg från Snowflakes partnernätverk, för att stärka våra redan robusta säkerhetsåtgärder.

Alla tre stora moln på begäran

Christian Andersen, försäljningsdirektör för Snowflake Danmark, förklarar att molnlösningen i fråga ger finansiella aktörer möjlighet att bryta sig loss från existerande legacy-system. Dataplattformen gör det till exempel möjligt för kunderna att lagra sina data i ett eller flera moln, utan att datan någonsin lämnar Snowflake. Resultatet är snabb och säker datadelning i ett globalt nätverk, vilket inkluderar dataset från S&P, Factset, ESG-dataset och många fler.

– I takt med att cyberattacker ökar har det blivit tydligt att heltäckande molnlösningar, och inte on-premise-lösningar, är den säkraste vägen att gå. Därför erbjuder vår plattform en samlad plats för alla data, med förstklassig säkerhet och styrning. Detta är kritiska faktorer för alla finansiella aktörer i dag, avslutar Christian.

Läs mer om Saxo Banks lösningar 

Läs mer om Snowflake

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?