1515

Flygande start för nytt hästspel – Goodbye Kansas går in med miljoner

Goodbye Kansas Game Invest går in med 2 miljoner kronor och operativt stöd i nystartade hästspelutvecklaren Kavalri Games.

Kavalri Games grundare Molly Ericson och Axl Andersson.
Kavalri Games grundare Molly Ericson och Axl Andersson.Foto:Axel Savage.

Indiestudion Kavalri Games bildades för ett år sedan och vann så sent som i september en Draknästet-tävling på eventet Invest in games. Bolaget har också fått in kapital via ett Almilån.

"De har ett superspännande och väldigt passionerat team som redan skapat uppmärksamhet runt sin produkt. Det är fascinerande att se hur snabbfotade de är", säger Per-Arne Lundberg, vd på Goodbye Kansas Game Invest.

Kavalri Games är den nionde studion i portföljen, som bland annat innehåller Neon Giant, Fall Damage och produktionsbolaget Bearded Dragons, som ligger bakom kommande spelet "Mutant Year Zero".

Grundarna Molly Ericson, 23 år, och Axl Andersson, 25 år, kommer från spelutvecklingsutbildning på Stockholms universitet. De har, framför allt i Molly Ericsons fall, en bakgrund inom ridsport.

Kommande "Equestrian the Horse Game" är initialt ett mobilspel. Tanken är att senare gå vidare till pc- och konsol. 

"Vi vill göra den ultimata spelupplevelsen för den som drömmer om att äga hästar. De spel som finns nu är mest riktade mot barn och fulla av magi. Om man är tretton år eller äldre vill man ha något som är mer förankrat i verkligenheten. Inte tråkigt, men realistiskt", säger Molly Ericson.

Spelet ska vara gratis att ladda ned, men spelaren kan göra mikroköp av kosmetisk karaktär, exempelvis digitala sadlar eller ridbyxor.

Vilka konkurrenter har ni?

"Det finns inga andra i den här nischen. Visst finns det ridsportspel, men det senaste stora kom för tio år sedan. Star Stable är ett helt annat slags spel riktat till yngre", säger Molly Ericson.

Läs mer: Hästspelet Star Stable växer: ”Vill fördjupa berättelsen” 

Axl Andersson har rollen som vd och jämför "Equestrian" med fotbollsspel som har managerfunktioner och även en mötesplats för hästintresserade.

"Vi hoppas kunna släppa det om ett år och nå break-even om 15–16 månader. Betatester ska vi vara i gång med om ett drygt halvår", säger han.

De prototyper som gjorts hittills har enligt grundarna väckt stort intresse internationellt, särskilt i USA. Även i Europa ser grundarna ett sug, både Tyskland och Sverige är stora hästnationer. 

Kavalri har i dag fem anställda inklusive grundarna. De 2 Mkr som Goodbye Kansas Game Invest väntas räcka ett år.

"Vi har haft kontakt med dem i över ett år. De passar oss perfekt med sin branscherfarenhet och expertis", säger Molly Ericson.

FAKTA: Goodbye Kansas Holding

– Goodbye Kansas hade en nettoomsättning på 158 Mkr i fjol och gjorde ett resultat efter finansiella poster på drygt 5,5 Mkr.

– Det är aktivt framför allt inom visuella effekter (VFX), motion capture och animationer för filmer, tv, spel och reklam samt investeringar i spelutveckling.

– Bland dotterbolagen finns Goodbye Kansas Studios, Goodbye Kansas Game Invest samt Infinite Entertainment.

– Koncernen har kontor i Stockholm, Uppsala, London, Hamburg och Los Angeles och närmare 240 anställda.

– Bolaget siktar på att gå till börsen inom ett till ett och ett halvt år.

Foto:Axel Savage

Innehåll från SavelendAnnons

Efter lyckade börsintroduktionen, nu satsar SaveLend på att ytterligare öka verksamheten

Ludwig Pettersson, VD och grundare av SaveLend.
Ludwig Pettersson, VD och grundare av SaveLend.

När fintechbolaget SaveLend börsnoterades 9 juni var det övertecknat till 682 procent – och i första dagens handel tog aktiekursen ett glädjeskutt på 74 procent.

Men nu när yran lagt sig och vardagen tagit vid, lägger bolagets VD Ludwig Pettersson ut kursen framåt.

– Nu ska vi börja jobba ordentligt. Vi ska överträffa våra finansiella mål, något vi är väldigt komfortabla med att vi kommer att göra, och dessutom göra förvärv på vägen som hjälper oss att bli större, säger han. 

SaveLend tillhandahåller två plattformar. Den ena är en investeringsplattform där investerare kopplas samman med låntagare utan att de traditionella bankerna kopplas in. Tillvägagångssättet kallas för peer-to-peer, eller P2P, och har vuxit i popularitet de senaste åren. Den andra är en faktureringsplattform som består av ett komplett faktureringssystem, innehållandes bland annat kundreskontra, avisering, betaltjänster, inkasso och finansieringslösningar. 

Företaget grundades 2014 av Ludwig Pettersson, och 9 juni nåddes ett viktigt delmål på SaveLends resa då man noterades på Nasdaq First North Growth. 

– Det var ett stort intresse på förhand och det var 682 procent övertecknat. Sedan blev det en bra start första dagen. Vi är nöjda, säger han. 

Bolaget tillfördes med noteringen cirka 1220 nya aktieägare och en emissionslikvid om cirka 50 miljoner kronor.

Börsnotering bra för tillväxten

Att vara noterade på Nasdaq är något som kommer att hjälpa SaveLend på den fortsatta tillväxtresan.

– Det stärker absolut vårt varumärke. Det underlättar när vi ska expandera ute i Europa att ha varumärket ”Nasdaq listed” i ryggen och att vi därigenom har gått igenom en noteringsprocess, säger Ludwig Pettersson. 

SaveLend har växt kontinuerligt sedan lanseringen 2014 och 2020 tog det fart ordentligt. Man uppnådde då 1 miljon hanterade fakturor i faktureringsplattformen, en ökning med 400 procent sedan 2018. Under fjärde kvartalet 2020 omsatte SaveLend-koncernen 17,3 miljoner kronor, vilket var 48 procent mer än samma period 2019. Under första kvartalet i år ökade omsättningen med 57 procent jämfört med samma period förra året. 

Den genomsnittliga årsavkastningen för plattformens investerare har varit över 9 procent sedan starten och tillväxten i kapital på investeringsplattformen har de två senaste räkenskapsåren varit 150 procent.

– Vi är på en stark tillväxtmarknad i Sverige, i Europa och globalt. Tillväxten av nya kunder är stor, säger han.

Personlig seger

Att vara börsnoterad innebär också större krav på företaget, något som Ludwig Pettersson välkomnar.

– Vi gillar den ökade transparensen som det innebär att vara noterad. Vi vill ge våra investerare en större inblick i vår verksamhet, säger han.

För Ludwig Pettersson är börsnoteringen också en personlig seger. För många år sedan, i begynnelsen av sin karriär som entreprenör, lovade han sig själv att ta ett bolag till börsen innan han fyller 30. Det lyckades han med, med två månaders marginal.

– Det är kul och man njuter några dagar, men sedan är man tillbaka på jobbet och arbetar mot nästa mål. Där är jag nu, avslutar han.

Läs mer om SaveLend på www.savelend.se 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?