1515

Familjen Dafgård går in i spelföretaget Flarie – värderas över 300 miljoner

Spelutvecklingsföretaget Flarie, som komponerar spel i annonser, har haft ett strålande 2020 med en fördubblad omsättning. Nu plockar bolaget in 10,7 miljoner kronor i en ny runda från bland andra familjen Dafgård, som står bakom matföretaget med samma namn.

Filip Trögers advergamingbolag Flarie (till vänster) får en ny passiv ägare med familjen Dafgård. På bild Carl Dafgård.
Filip Trögers advergamingbolag Flarie (till vänster) får en ny passiv ägare med familjen Dafgård. På bild Carl Dafgård.

Affärsidén för det så kallade ”advergamingbolaget” Flarie är att tillverka spel till reklamkampanjer. Bland uppdragsgivarna finns bland andra Spotify, Aldi, Coca-Cola och Warner Music.  

Under 2020 fördubblades omsättningen till 12,7 Mkr och utökade antalet kampanjer och kunder. Bolaget grundades 2016 och har hittills genomfört kampanjer på ett tjugotal marknader och öppnade i år sitt första internationella kontor i Holland.  

Som ett led i den internationella satsningen har Flarie nu säkrat 10,7 Mkr i nytt kapital via en emissionsrunda som värderar bolaget till över 300 Mkr.

”Vår teknik har utvecklats och är betydligt mer skalbar nu jämfört med tidigare. Ett exempel på det är att vi precis har släppt en serie spel i Klarnas app som en del i deras arbete med att uppmuntra ekonomiskt ansvarstagande. Vi har ett stort fokus på rekrytering och vi planerar att dubbla vår personalstyrka det kommande året”, säger Filip Tröger, vd och medgrundare av Flarie. 

Bolagets existerande ägare är med i emissionen, men ny på tåget är familjen Dafgård som kliver in som passiv delägare. 

”Vi delar synen kring Flaries skalbara affärsmodell, bolagets teknologi och tillväxtmöjlighet. Det är ungefär samma läge som när vi investerade i Clear Labs tillsammans med Google Venture och Tencent”, kommenterar Carl Dafgård, med hänvisning till det amerikanska matsäkerhetsbolaget Clear Labs.

Carl Dafgårds familjebolag använder sig av Flarie.

”Som kunder har vi fått ett otroligt bra gensvar på alla våra produktkampanjer som vi genomfört hos  Flarie de senaste åren”, avslutar han.


Innehåll från SalesforceAnnons

”Techbolagen visar vägen för tillverkningsindustrin”

Tillverkningsindustrin rymmer stora skillnader i fråga om digitaliseringsgrad, visar en ny rapport som avslöjar vad som kännetecknar vinnarna post-covid. ”Ser en tydlig klyfta”.

Pandemin har tvingat nio av tio tillverkningsföretag att ställa om radikalt och ta fram en ny strategi för att lyckas framöver. En ny studie som Salesforce genomfört globalt bland 750 beslutsfattare visar på stora skillnader inom teknikutveckling och digitalisering. Vissa lyckas bättre än andra. De företag som anser sig ha kommit längst har det gemensamt att de satsar på ökad tjänstefiering, flyttar verksamheter till molnet och anammar nya sätt att interagera med sina kunder. 

Ladda ned Trends in Manufacturing 

De som släpar efter riskerar att hamna ohjälpligt på efterkälken när samhällen gradvis öppnar upp igen, varnar experter.

– Vi ser en tydlig klyfta mellan de tillverkningsföretag som framtidssäkrat sin verksamhet och de som fortfarande kämpar med att förhålla sig till turbulenta marknader och hastigt skiftande förväntningar hos medarbetare, partners och kunder. Fler tillverkningsföretag borde låta sig inspireras av framgångsrika techföretag på områden som flytt till molnet, ökad automatisering och att skapa digitala kundupplevelser. Allt det ökar förutsättningarna att lyckas post-covid, säger Cindy Bolt, ansvarig för industriföretag vid Salesforce.

Rapporten visar entydigt att de förändringar som pandemin medfört är här för att stanna. Det gäller framför allt inom försäljning och kundservice, menar närmare sex av tio tillfrågade. Många pekar på att möjligheten att göra träffsäkra prognoser på snabbrörliga marknader hindras av bristande transparens och begränsad tillgång till data, men även av silotänkande. Hela åtta av tio menar att det är svårt att utvinna den data man verkligen skulle ha nytta av ur föråldrade legacy-system.

Bättre prognoser

De enskilt viktigaste prioriteringarna för de kommande två åren är enligt nio av tio svarande ökad processeffektivitet och förbättrade efterfrågeprognoser med hjälp av digitala redskap. Över hälften av ser migration av planeringsprocesser till molnet som en kritisk framgångsfaktor. De chefer som säger sig vara ”mycket väl förberedda” för framtiden har redan flyttat till molnet. 

Ökad tjänstefiering för att diversifiera och säkra sina intäkter från flera källor är den strategi som flertalet (86%) av de företag som ser sig som framtidssäkrade satsar på. Det handlar om att paketera produkt, support, mjukvara och kringtjänster i ett gemensamt erbjudande och en ny affärsmodell.

Den digitala klyftan av idag går mellan tillverkningsföretag som anser sig vara redo för framtiden och de som inte är det. De som anser sig vara bättre rustade har system och teknologi på plats för att hantera kommande år, konstaterar Salesforces Sverigechef Dan Bjurman:

– De svenska företag som redan var mer digitaliserade, eller som lyckades göra denna omställning fort, har stått emot pandemins effekter bättre och i vissa fall även lyckats bättre än förut. Användningen av kunddata i beslutsprocessen samt digitala verktyg för att hantera kundkontakten och den hemmajobbande personalen har haft en tydlig positiv effekt och belyser hur viktigt det är att ha en modern, digitaliserad verksamhet som fattar beslut baserat på data, samt att det är otroligt viktigt att vara flexibel och anpassningsbar.

Ta del av Salesforce senaste rapport Trends in Manufacturing eller läs mer om Manufacturing Cloud här. 

Är du intresserad av mer inom Salesforce Manufacturing, besök: 

IDC Report: Benefits of a Collaborative S&OP Process 

Future of the Manufacturing Industry 

Customer 360 Playbook for Manufacturers 

 

Mer från Salesforce

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Salesforce och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?