1515
Annons

Fackets krav på techchefer: Så måste rekryteringen av ingenjörer förändras

Svenska tekniksektorn ropar efter ingenjörer. Samtidigt har det under pandemin varit svårare att få in nyutbildade och många unga distansarbetare mår sämre psykosocialt, rapporterar fackförbundet Sveriges Ingenjörer.

”Det måste finnas ett team runt den här personen”, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

Foto:Pontus Lundahl/TT

Omkring 80 procent av civilingenjörer i Sverige arbetar helt eller delvis på distans enligt Sveriges Ingenjörer. 

”Teknisk personal och civilingenjörer har stor möjlighet att jobba på distans. De hade en snabb och lätt omställning, men det vi känner oro kring är den innovativa miljön som är svårare att få till när man sitter hemma”, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

Den stora andelen distansarbete har enligt fackförbundet även påverkat nyanställningar där teknikbolag hellre rekryterar säkra kort än nyutexaminerade, enligt Camilla Frankelius.

”Det har varit tuffare att ta klivet ut under senaste året. Många har hängt kvar och läst vidareutbildning istället”, säger hon.

Enligt henne måste arbetsgivarna nu bli bättre på att anställa de med färsk kompetens när det sägs råda brist på ingenjörer. Samtidigt ser hon ljusning på marknaden, vilket öppnar för rekrytering av nyutexaminerade.

”Det våras i luften på den svenska arbetsmarknaden och många som byter jobb.”

Men den höga graden av distansarbete ställer nya krav på företaget och chefer. Enligt en undersökning bland medlemmarna har arbetet hemifrån för många ökat livskvaliteten, men 40 procent uppger att det lett till minskad motivation och nedstämdhet. Bland yngre personer som är under 29 år är siffran ännu högre – 57 procent.

”Unga personer kanske inte har en familj att gå hem till. Tidigare har man då kunnat umgås mer med kolleger och haft en social avlastning på jobbet.”

Enligt Camilla Frankelius har tekniksektorn länge arbetat med sociala miljöer, som det klassiska exemplet med pingisbordet, vilket byggt en familjär kultur.

När arbetet sker mer digitalt blir det svårare för nyanställda att orientera sig och komma in i arbetsuppgifter och företagets kultur. 

”När man är ny så gäller det att det blir tydligt med arbetstider och när man har gjort tillräckligt. Tidigare, när vi var fysiskt på kontoret, så såg vi när folk gick på lunch eller gick hem.”

Det blir därför viktigare att bygga en bra introduktion till arbetet för den nya medarbetaren.

”Det måste finnas ett team runt den här personen och en fadder eller kontaktperson. Man är ovan och kanske inte heller hittar i den digitala miljön på arbetsplatsen.”

Samtidigt har fackförbundet märkt att arbetstiderna blir mer flexibla, men då är det viktigt att se till att arbetstiderna ändå hålls.

”En trend är att man inte har ett schema, men då måste man kunna styra mer över sina arbetstider.”

Innehåll från Synology IncAnnons

Därför är effektiv datalagring nyckeln till effektiva arbetsmodeller efter COVID

Inget företag kommer att gå oskatt ur Covid-19-pandemin. En enorm del av den globala arbetskraften skickades hem i mars 2020; förutom vissa mindre förändringar av restriktionerna har distansarbete sedan dess blivit det nya normala för de flesta, och så förväntas det fortsätta.

Det omfattande skiftet i våra arbetssätt har accelererat den digitala utvecklingen på alla plan och sporrat verksamheter till att anamma nya tekniker och system som klarar att möta förändringarna. Vissa av dessa förändringar handlar om kommunikation och cybersäkerhet, medan andra har kretsat kring kritiska aspekter såsom datalagring, fildelning och samarbete. 

Lyckligtvis har många företag under senare år redan anammat till exempel molntjänster och fildelning, inte minst för att de medför ett tydligare arbetsflöde och minskad risk för missförstånd. Delar man flera versioner av samma dokument i en mejlslinga är det som bäddat för kaos och förvirring – olika kollegor kanske arbetar på olika versioner av dokumentet samtidigt som viktiga tillägg eller revideringar tappas bort under arbetets gång. Kan alla istället arbeta utifrån samma dokument direkt minimeras risken för sådana misstag, vilket skapar en strömlinjeformad och effektiv approach till kollaborativt arbete. Det är således lätt att förstå att många företag redan ser dylika arbetssätt som självklara. 

Historiskt har sådana system och tekniker varit användbara och praktiska, men inte nödvändiga. I och med pandemin transformerades de till affärskritiska aspekter av de allra flesta verksamheter. Möjligheten att arbeta sida vid sida, att släntra tvärs över kontoret och småsnacka med kollegan eller att i grupp sitta och diskutera ett dokument finns inte längre. Majoriteten av allt samarbete sker nu istället via fildelning och molnbaserade lösningar, tjänster som idag är oumbärliga.   

Med detta sagt är inte alla system för fildelning i pandemins kölvatten lika effektiva. De företag som förlitade sig på datalagring on-premise för digital samverkan insåg snabbt att deras distansarbetare inte längre hade tillgång till nödvändigt material. Det finns emellertid on-premise-alternativ som erbjuder pålitlig och säker fjärraccess; nedan diskuteras hur dessa alternativ står sig i jämförelse med offentliga molntjänster. 

Under de rådande omständigheterna är det centralt för företag att se till att medarbetarna lagrar data och filer på rätt plats. Fjärrarbete medför alltid en fara för att känsliga filer och data sparas lokalt hos medarbetaren – kanske till och med på en privat enhet – eller i en offentlig molnlösning som verksamheten inte kan komma åt. Detta kan medföra brister i regelefterlevnad och kan i förlängningen både leda till böter eller att företagets rykte skadas. Kan den interna IT-avdelningen dessutom inte komma åt datan, kan den heller inte säkerhetskopieras ordentligt. Då uppstår en risk för att viktig information försvinner permanent, till exempel om något går fel med den enhet där den finns sparad. 

Välj rätt lagringsmetod

Molnbaserad datalagring har förståeligt nog ökat i popularitet. Jämför man med traditionell datalagring som oftast skett on-premise medför molnlagring möjlighet för de anställda att komma åt och samverka runt filer och information oavsett var de är, så länge de kan koppla upp sig till nätet. Detta har bidragit till att bana väg för mer agila arbetsmetoder, något som varit helt essentiellt under de gångna två åren. 

Leverantörer av offentliga molnlösningar erbjuder värdefull flexibilitet som tillåter företag att skala upp eller ner efter behov, vilket i sin tur betyder att man inte blir tagen på sängen om man plötsligt behöver extra lagringskapacitet. Eftersom hårdvaran hanteras av en tredjepartsleverantör behöver man dessutom inte tänka på att ha ett IT-team redo att rycka ut för att ta itu med eventuella fel. Som grädde på moset kan säkerhetskopiering av dina data ofta ingå som en del av tjänsten.

Det offentliga molnet är dock inte den enda lagringslösning som tillåter access på distans – och den är heller inte alltid den bästa. Network Attached Storage (NAS) är en on-premise-lösning som både tillåter fjärraccess och erbjuder många fördelar, till stor nytta för verksamheten. 

NAS är en lösning som både är praktisk och enkel att implementera, och som dessutom är relativt billig. Medan offentliga moln är väldigt flexibla kan de också utgöra ett dyrt alternativ när man behöver öka sin kapacitet. Med NAS återfår IT-avdelningen kontrollen över datan. Planerar man i förväg är det lika enkelt att öka kapaciteten på NAS som det är att sätta in ytterligare hårddiskar eller SSD-diskar. Eftersom det kommer till en fast kostnad kan det därtill vara ett billigare val. Synology erbjuder en rad NAS-modeller - inklusive Plus-serien, XS+-serien och SA-serien - samt ytterligare stöd och tjänster för att skapa säkerhetskopior och låta kunderna skapa sina eget privata moln på lokala lagringslösningar.

NAS är särskilt användbart för organisationer som hanterar stora mängder data. Ett exempel på detta är Synologys kund The Media Bunker, ett videoproduktionsföretag som regelbundet hanterar 2-3 inspelningar på 500GB-1TB data vardera, i veckan. Med hjälp av NAS kunde de skapa ett lagringssystem som möjliggjorde överföring av stora filer, att flera anställda kunde arbeta på samma videoprojekt på olika platser och att kunderna enkelt kunde få tillgång till data vid behov. Samtidigt kunde de vara trygga i vetskapen om att allt var ordentligt säkerhetskopierat.

Nu när restriktionerna har börjat avskaffas är det också viktigt att komma ihåg att en lokal NAS-lösning är särskilt användbar för on-premise, dataintensiva uppgifter såsom videoredigering – här skulle molnet sakta ner saker och ting avsevärt.

I slutändan är det så att en lösning inte passar alla vad gäller datalagring. Både offentliga moln och NAS har fördelar, vilket innebär att en hybridmolnstrategi – där den bästa lösningen tillämpas i varje situation – många gånger kan vara det bästa valet. Med hjälp av NAS-enheter tillgängliga både on premise och på distans, och samarbetstjänster i molnet, kan man skapa den perfekta kombinationen så att de anställda har den åtkomst de behöver, var de än befinner sig.

Ta kontakt med Synology för att få veta mer

 

Mer från Synology Inc

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Synology Inc och ej en artikel av Dagens industri

Kina tvingar techjättar att lägga korten på bordet

Detaljer kring de kinesiska techjättarnas hemliga algoritmer publicerades för första gången under fredagen. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. 

Kinesiska jättar: Tiktok, Alibaba och Tencent.
Kinesiska jättar: Tiktok, Alibaba och Tencent.

Kinas tillsynsmyndighet ”The Cyberspace Administration of China” har för första gången publicerat en lista med detaljer kring 30 algoritmer från jättar som Alibaba, Tencent och Tiktoks ägarbolag Bytedance. 

Techbolagens algoritmer, som bland annat kontrollerar vad användarna exponeras för, är av yttersta vikt för att driva tillväxt.

”Ingen har någonsin fått tillgång till dessa detaljer tidigare. Techbolagens algortimer är nyckeln till bolagets framgångar”, säger Zhai Wei, forskningschef på centret för konkurrenslag vid East China University till Bloomberg.

Den publika listan avslöjade inte själva koderna till algoritmerna, utan ger en kortfattad beskrivning av hur de fungerar. Tiktoks ägarbolag Bytedance sträcker sig så långt som att avslöja att algoritmerna använder sig av användarnas gillande för att rekommendera innehåll på bolagets andra plattformar som systerappen Douyin. Med andra ord avslöjas inte så mycket som inte redan varit allmänt känt. 

”Informationen som tillsynsmyndigheten fått är mycket mer detaljerade än vad som publicerades, och det innefattar även affärshemligheter”, säger Zhai Wei.

Kina har stramat tyglarna för techjättarna under en längre tid. I fjol införde landet nya säkerhetslagar för hur bolagen använder persondata, och sedan i mars kräver Peking att bolagen redovisar hur algoritmerna används. Det är betydligt hårdare tag än i USA, där jättar som Meta och Alphabet med framgång hävdat att det är rena affärshemligheter. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera