1515
Annons

Facebook tar fram ai åt Wikipedia – ska skriva jämställda artiklar

Facebook satsar på att ta fram en ai som ska göra Wikipedias artikelutbud mer jämställt – pro bono. Bakom projektet står forskaren Angela Fan, som själv märker av problemet. 

”Många artiklar om skådespelerskor handlar ofta om hur många skilsmässor de haft eller deras plastikkirurgi, medan det för män handlar om hur många priser de vunnit”, säger hon till Di Digital. 

Angela Fan, forskare på Facebooks ägarbolag Meta.
Angela Fan, forskare på Facebooks ägarbolag Meta.Foto:Press

När Angela Fan avslutade sin doktorsexamen på det franska Université de Lorraine, var grunden för hennes doktorsavhandling en kombination av kunskaper inom artificiell intelligens, ai, och hennes stora intresse för könsrepresentation på Wikipedia. Hon gick med i Wikipedias redigeringskommitté och upptäckte då obalansen i hur människor beskrivs och att endast 20 procent av biografierna på Wikipedia skrivs om kvinnor.

”Många artiklar om skådespelerskor handlar ofta om hur många skilsmässor de haft eller deras plastikkirurgi, medan det för män handlar om hur många priser de vunnit. Jag hittade gruppen ‘Wikipedia – kvinnor i rött’. Den heter ‘kvinnor i rött’ för om någon inte har en artikel är länken röd, målet är att omvandla de röda länkarna till blå”, säger Angela Fan.

I dag arbetar hon som forskare på Facebooks ägarbolag Meta, där hon varit med och tagit fram en artificiell intelligens, ai, som ska hjälpa till att motverka klyftan mellan de som har och de som inte har egna artiklar på Wikipedia. Projektet drivs av Meta, och det finns inga officiella band till Wikipedia. 

Att använda ai på Wikipedia är inte nytt. Redan 2014 skrev Di om svenska Sverker Johansson som tagit fram en bot som publicerat över 3,3 miljoner texter på Wikipedia. Wikipedia har inga uppgifter om hur stor andel av plattformens artiklar som skrivits av en ai, men lyfter fram att tekniken främst används som ett hjälpverktyg av mänskliga skribenter.

Hon är noga med att poängtera att ai:n inte är redo att distribueras på Wikipedia än och att det just nu är ett forskningsprojekt. Men att det är en utgångspunkt och ett viktigt steg mot att utveckla jämställdheten på Wikipedia.

”Jag tror att det är viktigt för oss att inse att webben som samhälle inte är jämställt och att det kan smita in i våra ai-modeller. Wikipedia är en standardkälla för information. I mänsklighetens historia har vi aldrig haft en sådan konsolidering av information och många tror att all information i världen finns där, men så är det inte”, säger Angela Fan.

När teknologin är redo kommer ai:n kunna producera grunder till hela biografier i stället för att fokusera på att redigera eller lägga till delar på redan befintliga artiklar. Författaren anger vem artikeln ska handla om och personens yrke, sedan försöker ai:n förstå strukturen i artikeln.

”Till exempel har biografier en standardstruktur som börjar med tidigt liv, karriär och så vidare. Då tar artikeln namnet på personen, deras yrke och sektion – till exempel karriär. Då kommer ai:n att söka efter personen på internet och sedan läsa de hittade artiklarna och skriver då texten till sektionen. I slutet kommer den att ta referenserna och lägga dem i slutet av varje sektion”, säger Angela Fan.

En stor utmaning med projektet har varit att många tror att ai är färdigutvecklat och löser allt, då är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande finns många problem, berättar Angela Fan. Hon jämför det med utvecklingen av självkörande bilar.

”Det är inte så svårt att köra en bil rakt fram på gatan. Det som försvårar det är alla potentiella problem som kan uppstå. Fotgängare, andra bilar eller komplicerade korsningar. Och jag tror att den här tekniken som hjälper människor att skriva liknar det”, säger hon och fortsätter,

”Det är lätt för en ai att producera något som ser okej ut. Men när du gräver ner dig i detaljerna är det mycket som måste fixas. Det är den största risken, att folk naivt tror att allt är omedelbart redo att användas utan att ta hänsyn till fakta, noggrannhet och sättet att skriva på – Wikipedia har ett väldigt neutral språk. Allt måste vara rätt för att en ai ska vara användbart. Det är många år kvar innan den här typen av teknik blir verklighet”. 

För Meta finns inget vinstintresse i den här forskningen. Hela projektet finns öppet för allmänheten att ladda ned online.

”Jag hoppas att mitt projekt kan inspirera andra forskare att utveckla det vidare.”

De vill minska personalbristen i vården – backas av ishockeyspelare

Startupen Vivium vill motverka personalbristen i vården med hjälp av en plattform som drar ner på det administrativa arbetet. Nu tar bolaget in färska miljoner, bland annat från två NHL-spelare. ”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA”, säger vd:n Peter Westerholm. 

Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.
Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.

Startupbolaget Vivium vill effektivisera tiden det tar att rekrytera ny personal till den underbemannade vårdsektorn med hjälp av automatisering. 

”Om vi vinner tid i det administrativa arbetet kan vi få tid över som istället kan läggas på patienterna”, säger vd:n och medgrundaren Peter Westerholm som tror att personalbristen delvis beror på ineffektiva rekryteringsmetoder. 

Han är förvånad över att så stora delar av det administrativa arbetet fortfarande sker manuellt.

”Vi märkte att det fanns väldigt mycket som kunde förbättras och att det saknades digitala verktyg,” säger vd:n som själv kommer från vårdbemanningsbranschen. 

På Viviums digitala plattform kombineras schemaläggning och resurshantering för timanställda och bemanningspersonal. Tjänsten kan integreras både i privat- och offentlig sektor.  

”Vi är unika för att vi tagit grepp om helheten. Det finns aktörer som bara sköter schemaläggning, sen finns det de som endast tillhandahåller vikarier. Vi däremot, kombinerar alla delar.” 

Vivium har inte haft någon omsättning sedan starten 2020. Men efter det första halvåret 2022 är bolaget uppe i 400.000 kronor. 

Sedan januari är cirka 300 medarbetare vid Danderyds sjukhus uppkopplade till Vivium. Peter Westerholm menar att sjukhuset tack vare plattformen kunnat göra tidsbesparingar på upp till 75 procent. 

”Vårdpersonalen upplever minskad stress och betydligt enklare hantering av schemaläggning som en effekt av Vivium”, säger han. 

I höst lanserar företaget sin tjänst hos ytterligare en aktör som driver sex olika vårdmottagningar. 

”Målsättningen är att fyrdubbla omsättningen under andra delen av året”, säger Peter Westerholm.

I maj stängde Vivium en runda på nio miljoner kronor med befintliga ägare som investeraren Hidden Dreams, fastighetsentreprenören Fredrik Holmström och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh. 

Nya till Vivium är bland annat NHL-spelarna Oliver Kylington från Calgary Flames och Patrik Nemeth från New York Rangers, som är vänner till en av grundarna. 

Med pengarna tänker de fortsätta satsa på utvecklingen av plattformen samt på att få ut den hos fler kunder. Tanken är att anställa fler till bolaget som i dagsläget består av fyra heltidsanställda på huvudkontoret, varav tre är grundarna själva, plus 10-15 utvecklare.

Peter Westerholm menar att tjänsten så småningom kan komma att utvecklas för områden utanför vårdsektorn.

”Vivium kan appliceras på alla företag med timvikarier. Vi började i den här vertikalen eftersom grundarteamet kommer ifrån vårdbemanningsbranschen.”

Framöver är planen att expandera. Inom fem år vill Vivium ha tagit klivet utanför den svenska marknaden. 

”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA.” 

Läs mer: Studenternas vårdplattform tar in miljoner från Dropbox-grundare 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera