1515

EQT-veteranerna utmanar rekryteringar – tar in 10 miljoner

Med kunder som Nordnet, Werlabs och Peltarion ska hr-bolaget Alva labs få rekryterare att lägga cv och personligt brev åt sidan för att i stället använda sig av data.

Alva Labs grundare (från vänster): Björn Ström, Malcolm Burenstam Linder och Peter Schierenbeck.
Alva Labs grundare (från vänster): Björn Ström, Malcolm Burenstam Linder och Peter Schierenbeck.

Alva Labs utvecklar en rekryteringsplattform för bolag som ska rekrytera personal eller vidareutveckla den befintliga personalstyrkan. Till sin hjälp tar bolaget data och metoder som forskats fram inom området, allt för att försöka göra rekryteringsprocessen så objektiv som möjligt.

Nu tar bolaget in 10 miljoner kronor, från bland andra Almi Invest och ett antal affärsänglar, för att skala upp och nå ut med produkten.

”Vi kommer nu satsa på vidare tillväxt och fortsatt produktutveckling. Vi har 'proof of concept' för det vi gör och produkten är stark”, säger medgrundare och vd Malcolm Burenstam Linder.

Läs mer: Rysk robot rekryterar åt Ikea 

Alva labs grundades 2017 av Malcolm Burenstam Linder, Peter Schierenbeck och Björn Ström. Tillsammans jobbade de tre grundarna på EQT Ventures och såg då, i de bolag där de var operativa, behovet av en bättre rekryteringsprocess.

”På EQT Ventures träffade vi hundratals bolag och team och investerade i några av dem. Den gemensamma nämnaren var hur stor del av framgången som berodde på hur teamen i bolagen fungerade”, säger Malcolm Burenstam Linder.

Bolaget har jobbat i det dolda för att ta fram sin hr-plattform. Trots det har man redan i dag kunder som nätmäklaren Nordnet, kändisbolaget Werlabs och AI-bolaget Peltarion. De nya miljonerna ska gå till marknadsföring och till att nå ut till nya kunder.

Läs mer: Så mycket investerade techstjärnorna i Werlabs

Förutom de tre grundarna har Alva labs 9 anställda, något man måste öka i och med planerna på att skala bolaget. I teamet finns personer med bakgrund inom psykologi, tech och organisationsutveckling.

Enligt medgrundaren Malcolm Burenstam Linder handlar bolagets produkt om att ställa om bolag från äldre, inte så väl fungerande, rekryteringsprocesser till mer datadrivna. 

Detsamma gäller utvecklingen av medarbetare som redan är ombord. Tanken är att det ska bli mer kostnadseffektivt att rekrytera med Alva labs verktyg eftersom det bland annat minimerar risken för felrekryteringar.

”Vi kan driva en mer objektiv process med hjälp av mer fördomsfria mätmetoder, exempelvis genom personlighets- och logiktest i ett första steg. Vi tror på att man objektivt kan mäta och förutspå en persons fallenhet och därmed också förstå vilka som kan passa i olika sammanhang och olika team”, säger Malcolm Burenstam Linder och fortsätter:

”Det finns en stor outnyttjad potential på arbetsmarknaden på grund av att den som rekryterar exempelvis fortfarande till viss del förlitar sig på vilken skola någon gått på, en otillräcklig urvalsmodell. Vi vill gå utöver de traditionella metoderna som att titta på cv och liknande och bidra till en mer evidensbaserad metod.”


Innehåll från SeavusAnnons

8 tips för en smidig migration till Atlassian Cloud

Många känner redan till det faktum att Atlassian slutade att sälja sina lokala licenser från och med februari 2021. Om ni använder några Atlassian-verktyg med hosting så innebär det alltså att ni kan behöva byta till molnet snart. Oavsett storleken på er organisation så kan migrationsprocessen till Atlassian Cloud verka komplicerad och till och med läskig i vissa fall. Med rätt strategi, planering och utvärdering kan dock migrationen till molnet bli stressfri och utan driftstörningar. 

Som en auktoriserad Atlassian Enterprise Gold Solution-partner har Seavus certifierade ingenjörer kunskap och insikter om vad ni måste tänka på och förbereda för innan ni påbörjar migrationsprocessen, samt hur ni drar nytta av den.

Här kommer några av de bästa tipsen från Seavus experter, och ni bör vara uppmärksamma på dem när ni migrerar till Atlassian Cloud:

1.  Kolla upp juridiska problem med datalagring

Det första ni måste göra är att kolla upp eventuella juridiska problem som kan uppstå i samband med koppling till datalagring i Atlassian Cloud. Det är väldigt viktigt att tackla och lösa alla dessa problem innan ni börjar planera migrationsprocessen. Detta gör att ni kan vara säkra på att ni faktiskt kan byta till molnet innan ni påbörjar de förberedande aktiviteterna.

2. Informera användare om den kommande migrationen

Eftersom Atlassians verktyg oftast används på daglig basis är det av yttersta vikt att man informerar alla användare om den kommande migrationen och förbereder dem på de associerade förändringarna. Ni måste informera alla intressenter och användare att en migration till molnet planeras och vad de kan vänta sig av processen. Det ger dem tid att vänja sig vid tanken och förbereda sig på de kommande förändringarna. Vidare kommer detta även förbereda dem på UAT-delen.

3. Utvärdera er Atlassian-produkts tillgänglighet i molnet

Det är rekommenderat att öronmärka lite tid åt att utvärdera alla appar ni använder ovanpå Atlassian-produkterna och kontrollera deras tillgänglighet i molnet. Om något tillägg inte är tillgängligt så måste ni kolla upp och planera andra alternativ.

4. Bestäm användarautentisering 

När det kommer till autentisering av användare så måste ni slå fast önskad användarautentisering för molnet. Om SSO (single-sign-on) behövs måste molnsidan ställas in för det.

5. Planera användarmigration

En av sakerna ni måste vara uppmärksamma på är att bestämma hur ni ska migrera användare samt bekräfta migrationsvägen för användarna.

6. Välj rätt migrationsmetod

Ni måste se till att välja rätt migrationsmetod baserat på produkterna ni migrerar och huruvida ni redan har något på molnsidan.

7. Glöm inte att köra en testmigration

När ni migrerar till molnet är det viktigt att köra minst en testmigration efter vilken ett UAT genomförs.

8. Följ alla ändringar

Att migrera till molnet är en process, och därför är det fördelaktigt att ha en plats där man följer all relevant information. Vidare ska ni ta fram en steg för steg-bok för er test- och produktionsmigration.

Som ni redan vet är planering nyckeln till framgång vid migration till molnet. Om ni vill lära er mer om hur man gör denna process smidig, kostnadseffektiv och mindre tidskrävande så ska ni ansluta er till oss vid Atlassian Clould-workshop: Hur man förbereder en framgångsrik molnmigration 

 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?