Annons

EQT-veteranen går in i seniorapp

EQT-veteranen Conni Jonsson investerar i techföretaget Junoverse, som fokuserar på äldre människors livsstil. Kapitalinjektionen görs via investmentbolaget Qarlbo, som även är delägare i Pophouse ihop med Björn Ulvaeus. 

EQT-veteranen Conni Jonsson.
EQT-veteranen Conni Jonsson.Foto:Alexandra Bengtsson

Junoverse beskriver sig självt som ett ”innovativt age-tech-företag”. Huvudkontoret ligger i Zürich. Bolaget utvecklar produkter ”inom ramen för ett aktivt och hälsosamt åldrande” och har bland annat en app som gör livet enklare för seniorer, inte minst i skiftet mellan arbete och en tillvaro som pensionär.

Hur stor summa Conni Jonsson plöjer ned via sitt investeringsbolag Qarlbo framgår inte av det pressmeddelande som skickats ut. Qarlbo har dock tidigare gjort betydande investeringar i bland annat Pophouse Entertainment, samägt med Björn Ulvaeus, och köpt musikrättigheterna för såväl Swedish House Mafia som Avicii. 

”Junoverse är en spännande investering. De har byggt ett skalbart ekosystem av lösningar som syftar till att förbättra hälsa och välmående för äldre runt om i världen”, kommenterar Per-Arne Blomquist, vd för Qarlbo, som ägs av Conni Jonsson med familj. 

”En åldrande befolkning är en stor global utmaning och Junoverse innovativa betydelse för age tech-branschen överensstämmer utmärkt med vårt eget fokus på framtidsorienterade företag som har en positiv inverkan på globala utmaningar”, tillägger han i pressmeddelandet.

Enligt Junoverse vd Martin Frölander jobbar de i en bransch som står inför stora förändringar. Bolagets plattform kan ses som en blandning av social mötesplats med chattfunktioner, inslag av livsstilstips och onlinekurser inriktade på hälsosamt åldrande. Allt förpackat på ett enkelt sätt ”som tar bort all teknikstress”, enligt bolagets webbplats. 

”Vi är i en bra position att globalt driva på den förändringen med våra lösningar. Att Qarlbo väljer att investera i Junoverse är ett bevis på att vi verkar i en snabbväxande bransch med goda förutsättningar att bli marknadsledande”, kommenterar Junoverse vd Martin Frölander.

Innehåll från M-FilesAnnons

M-Files eliminerar risken för mänskliga dokumenthanteringsfel

Dokumenthantering är en central del av de flesta företags verksamheter, men att organisera stora mängder information kan vara en utmaning och hindra bolag från att arbeta effektivt.

– Digital hantering av våra dokument har gett en förbättrad produktivitet och ökad efterlevnad av standarder och regler, säger ansvarig på AQ Group.

Dokumenthantering utgör en viktig del av verksamheten för de flesta företag, oavsett storlek och bransch. Man hanterar och organiserar dagligen dokument, filer och data – och i takt med att dokumenthanteringssystemen blir alltmer avancerade kan företag effektivisera sina processer och rutiner ordentligt. Den finska dokumenthanteringsmarknaden har länge dominerats av M-Files. Nu har de expanderat i Norden och växer stadigt i Sverige, inte minst inom tillverkandeindustrin och Professional services.

Sticker ut på marknaden

Anders Edlund, säljchef Norden, berättar att det som gör att M-Files sticker ut på marknaden är att lösningen inte arbetar med traditionella mappstrukturer utan länkar information till användarna baserat på innehåll. 

– Det handlar om vad något är, inte var det finns lagrat. Detta kopplas i sin tur till ett avancerat workflow och en samarbetsplattform för externa parter, säger han.

Genom att samla all dokumentation på ett ställe och skapa en enhetlig vy av företagets dokumentation kan företag enkelt leta efter, hitta och använda informationen de behöver utan att behöva söka i flera olika system.

– Våra lösningar möjliggör också automatisering av manuella arbetsuppgifter, vilket eliminerar risken för mänskliga fel och sparar tid och resurser som annars skulle ha använts på administrativa uppgifter. Våra lösningar är dessutom möjliga att integrera med befintliga system, vilket sparar både tid och pengar eftersom det inte krävs några extra investeringar i hårdvara eller mjukvara.

Så här fungerar M-Files, läs mer 

En pålitlig partner

M-Files har visat sig vara en pålitlig partner för flera företag som vill förbättra sin produktivitet. Några av dessa är teknikföretaget Sinch och medicintekniska företaget Getinge. 

– Getinge och Sinch är bolag med mycket höga krav på sin informationshantering. Vid ett införande av den här omfattningen finns det alltid unika förutsättningar och krav som behöver hanteras. Här är vi särskilt stolta över att kunna erbjuda en smidig och säker digital plattform som kan öka produktiviteten och göra stor skillnad i vardagen, inte minst genom att information blir enklare att hitta och använda, säger Anders Edlund.

Ett annat exempel är verkstadsföretaget AQ Group, som har använt M-Files för att hantera sina stora mängder dokument och optimera dokumenthanteringsprocesserna inom organisationen. 

– Vi har lyckats uppnå både en enhetlig dokumentationsvy och fullständig överensstämmelse med olika standarder och regler. M-Files har också möjliggjort automatisering av våra manuella arbetsuppgifter, vilket har lett till minskad risk för mänskliga fel och förbättrad effektivitet, säger ansvarig projektledare på AQ Group.

Även finländarnas stamnätsbolag Fingrid Oyj har kunnat uppnå fullständig efterlevnad av olika standarder och regler med hjälp av M-Files, vilket enligt bolagets Communications and Information Management Manager har varit viktigt för deras verksamhet. Dessutom har teknikkonsultföretaget IKM Ocean Design och det ledande stål- och metallföretaget SSAB med hjälp av M-Files kunnat automatisera manuella arbetsuppgifter och förbättra efterlevnaden av olika standarder och regelverk.

– Traditionella dokumenthanteringssystem uppfyllde inte våra verksamhetskrav. Vi ville ha en modern, ny strategi för informationshantering som kunde erbjuda användarna nya digitala funktioner och verkliga fördelar för deras dagliga arbete, konstaterar projektansvarig på Fingrid Oyj.

Läs mer om M-Files erbjudande här 

Mer från M-Files

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med M-Files och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera