Annons

Eneroths elscooter-känga till kommunerna: Dags att göra hemläxan

Infrastrukturminister Tomas Eneroth ”tvekar inte en sekund” att införa nya regler kring elsparkcyklarna. Men först vill han se större ansträngningar från kommunerna. ”Vi kommer sakta men säkert få ordning och reda men kommunerna måste ta sitt ansvar fullt ut och inte bara peka på att allting måste detaljbestämmas på nationell nivå”, säger han till Di.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth öppnar upp för ny lagstiftning kring elsparkcyklarna, men vill först att kommunerna anstränger sig lite extra.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth öppnar upp för ny lagstiftning kring elsparkcyklarna, men vill först att kommunerna anstränger sig lite extra.Foto:Janerik Henriksson/TT

Flera riksdagsledamöter har under under hösten lämnat in motioner kring elsparkcyklarna, och vill få till en översyn av rådande regelverk. Liksom en rad kommunpolitiker och elscooter-operatörer vill de nu att regeringen, och ansvarig infrastrukturminister Tomas Eneroth, agerar i frågan. Men Eneroth bollar tillbaka ansvaret till kommunerna.

”Utmaningen är ju att det är kommunernas ansvar, inte bara i Sverige utan så är det också i övriga världen. De har brottats med utmaningarna liksom Stockholm, Göteborg och Malmö och andra städer här i Sverige gör. Det här lämpar sig inte så bra för nationell lagstiftning. Det finns olika förutsättning i olika kommuner. Skulle det behövas ytterligare lagstiftning så skulle jag inte tveka en sekund på att göra det”, säger han och hänvisar till den utredning som Transportstyrelsen tidigare gjort som nu är ute på remiss.

Många som vill se en översyn av regelverket menar att man i dag tvingas verka i en juridisk gråzon. Håller du med om att det finns en en oklarhet kring vad som gäller kring elsparkcyklarna?
”Det hänger samman med att vi haft elsparkcyklar under en relativt kort tid. Det finns inga prejudicerande domar och det är därför det är viktigt att kommunerna sätter ner foten och prövar regelverket. I några fall har kommuner gjort det i överenskommelse med företagen, i andra fall har man använt egna regler. Skulle det behövas ytterligare reglering så tvekar jag inte sekund, för jag är oroad över att det är en brist på hantering vilket kan leda till att det blir krav i riksdagen på att mycket kraftigt begränsa förutsättningarna för elsparkcyklarna över huvud taget, och det tycker jag skulle vara olyckligt.”

Du säger att du inte skulle tveka en sekund med att gå in med ny lagstiftning om det skulle behövas, men vad krävs för att du faktiskt ska göra det?
”Nu är som sagt Transportstyrelsen utredning på remiss och så fort de frågorna är beredda kan jag i så fall gå vidare med den typen av förslag, men jag är väldigt tydlig med att kommunerna inte kan sitta och vänta på regleringar. Oavsett så måste varje kommun göra sin hemläxa: Var ska man få köra, inom vilka områden och med vilken hastighet? Där har vissa kommuner gjort det bra, andra har haft stora utmaningar. 

Vilka kommuner har gjort ett bra jobb och vilka har skött detta sämre, menar du?
”Malmö och Göteborg har man haft ett systematiskt och bra arbete, liksom min egen hemstad Växjö som först ville stoppa dem men öppnade upp för gemensam reglering. Det är klokt att vara försiktig och hitta överenskommelser och fundera kring regler innan man släpper på. Situationen i Stockholm är ett exempel på det motsatta”, säger Eneroth och fortsätter:

”Jag tycker att Stockholm är ett exempel på när man inte tagit ansvar utan släpper loss åtta stycken aktörer att fritt etablera sig med de effekter vi ser i dag när man går längs Götgatan där det ligger elsparkcyklar till höger och vänster. Många andra kommuner har varit försiktigare och tidigt satt upp regler för de här företagen.”

Läs mer: Malmö om elsparkcykelkaoset: ”Regeringen måste steppa upp”
Läs mer: Riksdagsledamöter kräver lagändring kring elsparkcyklarna – ”ökat tryck”

Innehåll från ThriveDXAnnons

ThriveDX tillhandahåller ett människofokuserat tillvägagångssätt för säkerhetsmedvetenhet

Med den snabba tekniska och digitala utvecklingen är det en växande utmaning för varje organisation att hålla de anställda uppdaterade om säkerhet och de senaste cyberhoten. Det globala säkerhetsföretaget ThriveDX strävar efter att bygga upp en ny digital arbetsstyrka för att påskynda övergången till den digitala tidsåldern, med en unik utbildningsmodell som syftar till att fortbilda och omskola medarbetare.

Vill du veta mer? Delta i ThriveDX webinarium 5 april 

Även om edgepoint-system genom åren har utvecklats för att bättre upptäcka ransomware- och malware-attacker ger ingen teknik ett 100-procentigt skydd. Den mänskliga faktorn är fortfarande den främsta säkerhetsrisken för företag av alla storlekar.  

– Cyberbrottslighet har utvecklats till en sofistikerad verksamhet som omsätter flera miljarder dollar och vars huvudsyfte är att ta sig förbi etablerade försvarssystem, säger Roy Zur, vd för ThriveDX Enterprise. På dagens digitaliserade arbetsplats läggs allt mer ansvar på de anställda för att upprätthålla konto- och applikationssäkerheten och ändå är de flesta inte korrekt och konsekvent utbildade. 

Detta vill ThriveDX ändra på med interaktiva, webbaserade utbildnings- och simuleringslösningar, vilka är utformade för livslångt lärande inom cybersäkerhet. Varje lösning är skräddarsydd för det aktuella företagets unika behov, med målet att ge de anställda nödvändiga kunskaper och färdigheter – oavsett förkunskaper. 

ThriveDX erbjuder också program för studenter som vill etablera sig i cybersäkerhetsbranschen, med målsättningen att möta den digitala kompetensbrist som råder globalt. Aktuella studier visar att det för närvarande finns uppskattningsvis 3,4 miljoner lediga jobb inom branschen. Denna brist främjar digitala klyftor och skapar en fruktbar miljö för cyberattacker. 

– Vi är det enda företaget som på ett heltäckande sätt tar itu med kompetensbristen via helhetslösningar som adresserar den mänskliga faktorn i cybersäkerhet. ThriveDX erbjuder sina kunder cybersecurity-lösningar för lärande, utbildning och simulering som går längre än att bara öka medvetenheten, säger Zur. 

Baserat på verkliga tillämpningar

ThriveDX:s adaptiva utbildningsprogram uppdateras kontinuerligt med nytt innehåll för att hantera verkliga hot. Programmet – Enterprise Suite – erbjuder relevant cyberutbildning för alla positioner inom organisationen, allt från utbildning om phishing och säkerhetsmedvetenhet till specialiserad applikationssäkerhet för utvecklare och till och med Cyber Academy för nästa generations säkerhetspersonal. Sviten kombinerar praktiska övningar med en känslomässig reaktion för att befästa inlärningsupplevelsen och ändra de anställdas beteende genom förändrade vanor. 

– Vår modell har skapats utifrån övertygelsen att utbildningar i cybersäkerhet måste anpassas till de anställda – vi kallar det för säkerhet med en mänsklig faktor, säger Zur. En storlek passar helt enkelt inte alla. Till exempel kommer icke-tekniska anställda i marknadsföringsteamet inte att ha samma säkerhetsförmåga, färdigheter eller utbildningsbehov som ingenjörer i utvecklingsteamet.

Investera i ökad konkurrenskraft

Att investera i sina anställda på det här sättet ger ThriveDX kunder en rad olika fördelar. Förutom minskad risk från cyberhot bidrar relevant expertis på området också till ökad trygghet och motivation bland de anställda, vilket i sin tur leder till stimulerad tillväxt och stärkt konkurrenskraft. Chefer kan enkelt se sina anställdas framsteg genom en intuitiv instrumentpanel för rapportering i realtid. Automatiska månadsrapporter gör det möjligt för säkerhetspersonal att mäta framstegen, samtidigt som de behåller full kontroll och insyn i programmet. Detta ger insikter som är lätta att förstå, dela och agera på. 

– Det ultimata målet för varje säkerhetsexpert är att få varje anställd engagerad i sin säkerhetsmedvetenhet och utbildning och skapa en kultur där hela teamet i princip bildar en mänsklig brandvägg inom organisationen, säger Zur. Generisk utbildning i säkerhetsmedvetenhet gör raka motsatsen. Den åstadkommer ingenting annat än att bocka i en checkbox för regelefterlevnad och kan vara potentiellt skadlig för din säkerhetskultur. ThriveDX utbildning är inriktad på verkliga tillämpningar och kombinerar kunskap, problemlösning och kreativitet.

Att bygga upp framtidens cyberpersonal

ThriveDX:s företagslösningar för cybersäkerhet har mer än 10 miljoner slutanvändare och över 500 företagskunder i 60 länder över hela världen. Förutom att erbjuda toppmoderna utbildningslösningar arbetar ThriveDX för att locka fler elever till det tekniska området genom en cyberbootcamp-utbildning och ett matchningsprogram för arbetsgivare. Bolaget är det enda företag som erbjuder denna resa från klassrum till styrelserum inom cybersäkerhet. ThriveDX har hjälpt nästan 50 000 studenter från bootcamps att få jobb inom cybersäkerhet.

– Det här är inget vi kan vänta på. Vi går in i en ny tidsålder och måste förändra den globala arbetskraften nu, med ett generationsöverskridande perspektiv. Vi har för avsikt att leda vägen.

Läs mer om ThriveDX utbildningar här  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ThriveDX och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera