1515
Annons

Elscooter-jätten förvärvar Europas största elcykel-delare

Tyska Tier förvärvar Nextbike – ett av Europas största namn inom cykeluthyrning. I och med köpet finns nu Tier representerat i över 400 städer runt om i världen. 

Nextbikes vd Leonhard von Harrach och Lawrence Leuschner, vd för Tier, slår sina påsar ihop.
Nextbikes vd Leonhard von Harrach och Lawrence Leuschner, vd för Tier, slår sina påsar ihop.Foto:Tier

”Förvärvet av Nextbike med dess enastående erfarenhet och relationer från hundratals städer - är en unik möjlighet att ta cykeldelning till nästa nivå. Jag har alltid haft en djup tilltro på den transformativa kraften hos cyklar i städer - och det är därför fantastiskt att se allt fler väljer cykel som färdmedel”, säger Tiers vd och medgrundare Lawrence Leuschner i ett pressmeddelande.

Tier, som bland annat har
både el-scootrar och elcyklar i Stockholm, finns i dag i drygt 160 städer spritt över 16 länder. Efter köpet av Nextbike kommer bolaget att ha verksamhet i över 400 städer i över 25 länder och ha cirka 250.000 fordon i sitt stall.

Tier kommer nu kunna erbjuda sina kunder en kombination av cyklar, elcyklar, lådcyklar, elsparkcyklar och elmopeder med och utan fasta parkeringar i flera städer. 

Boende i Stockholm och Göteborg kommer i och med köpet få fler fordon att välja mellan.

”Förvärvet av Nextbike stärker vår position som en av de största aktörerna inom mikromobilitet i Sverige. Vi blir samtidigt multimodal i Göteborg, vår andra stad i Sverige efter förra veckans lansering av elcyklar i Stockholm, och kan erbjuda våra användare ett utökat utbud av hållbara transportsätt staden”, säger August Svedenstedt, Sverigechef för Tier.

Tier som avslutade sin senaste investeringsrunda i slutet på oktober värderas i dag till 17 miljarder kronor – mer än dubbelt så mycket som den svenska konkurrenten Voi. 

Nexbike äger bland annat Styr & Ställ i Göteborg.

 


Innehåll från IMPACTAnnons

Sverige slår både Norge och Danmark – enligt ny rapport från Omnichannel

Nya siffror från Omnichannel Index visar att svenska företag erbjuder bäst kundupplevelser både i butik och online. Den nya undersökningen mäter hur nordiska butikskedjor erbjuder kundupplevelser efter Omnichannels modell. Vinnarna i mätningen kommer att presenteas på ett stort event i Stockholm den 6e september där ledande profiler från bland annat IKEA, Lindex och LEGO kommer delta.

The OmniChannel Index är Nordens största undersökning när det kommer till att mäta butikers kundupplevelser både digitalt och i butik. 

Även om många butikskedjor har utvecklat och förbättrat kundupplevelsen under Corona-pandemin visar undersökningen att det fortfarande finns förbättringsmöjligheter hos de Nordiska butikskedjorna. Omnichannel Index mäter hur 277 butiker runtom i Norden presterar på 65 punkter kopplat till kundupplevelsen i fysiska och digitala kanaler. 

Studien visar bland annat att endast 34 procent av butikerna erbjuder click & collect-tjänster, trots att detta under pandemin har blivit något som kunderna förväntar sig. Undersökningen visar även att endast 9 procent av butikerna erbjuder självbetjäningsskärmar och 13 procent erbjuder ”endless aisles” där kunder erbjuds att se och beställa det kompletta sortimentet direkt i butiken.

Hållbarhet inom handel – ”all hype, no action”

Det är tredje gången som studien publiceras och nytt för i år blir att mätningen även undersöker detaljhandelns erbjudande inom hållbarhet. 

– Trots att kundupplevelser och miljömedvetenhet är heta ämnen visar våra siffror på att detta inte implementeras i praktiken, säger Kristoffer Okkels, Marketing Director på IMPACT. 

Till exempel visar studien att 22 procent av butikerna följer FNs hållbarhetsmål. Studien visar även att endast 19 procent av dem låter kunderna filtrera produkter baserat på deras Co2-avtryck. Vidare framgår att endast 3 procent av butikerna erbjuder fossilfria leveransalternativ och endast 2 procent erbjuder hållbar paketering. 

Vinnarna i studien ska presenteras i Stockholm 

Resultaten i Omnichannel Index kommer att presenteras på en gala i Stockholm den 6 september. Eventet är öppet och gratis för företag inom handeln. 

– Vi vill hylla de som gör någonting extra för kundupplevelsen. Det kan handla om allt från fler fraktalternativ till att erbjuda self-service i butik till sina kunder, säger Kristoffer Okkels. 

Denna hyllning sker vid ett event i Stockholm som tar plats den 6e september. Många ledande namn inom handeln kommer vara där och föreläsa, däribland Christian Thor, VP på LEGO och Loek Berendsen, Platform Lead på IKEA. Dessa ledande aktörer kommer även få dela med sig av sina resor mot att uppnå den bästa OmniChannel-upplevelsen för sina kunder.

Eventet kommer inte endast hylla vinnarna, utan kommer även innehålla inspiration och kunskap om hur andra företag kan ta steget till en bättre kundupplevelse och bättre hållbarhetstänk. 

Omnichannel Index arrangeras av e-handelsbyrån IMPACT Commerce som är en av Europas ledande konsulter inom E-handel. Impact har under många år hjälpt butiker och handlare och e-handelsföretag att förbättra sina kundupplevelser genom att erbjuda rådgivning och teksnika lösningar. Uppdragsgivarna består av allt från Arla till Filippa K, Plantagen, Ganni och listan utökas ständigt. 

Eventet är gratis och tillgängligt för aktörer inom handel. Läs mer och registrera dig på: www.omnichannelindex.com  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IMPACT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?