1515
Annons

Einride lockar toppchef från Daimler

Självkörande lastbilsbolaget Einride får in en tungviktare i styrelsen.

Robert Falck, grundare och vd för Einride.
Robert Falck, grundare och vd för Einride.Foto:Bo Håkansson, Bilduppdraget

Svenska Einride fick nyligen grönt ljus av Transportstyrelsen för att testa sin självkörande lastbil på allmän väg. Bolaget har kunder som tyska godsjätten DB Schenker och matbolaget Lidl Sverige. 

Nu har bolaget knipit åt sig en toppchef för Daimler Trucks i Asien, Marc Llistosella, som tar en plats i Einrides styrelse. Marc Llistosella startade sin karriär på Daimler redan 1995 och har haft flera toppositioner inom bolagets olika grenar runt om i världen. Nyligen har han också investerat i Einride, hur mycket han gått in med är dock okänt.

Marc Llistosella
Marc LlistosellaFoto:Press.

Marc Llistosella har en bakgrund som chef för Mitsubishis lastbilsdel Fuso, där fokus legat på elektrifiering. Det är också något som passar sig väl in i Einrides organisation i och med det svenska bolagets fokus på just eldrivna fordon, menar Einrides grundare och vd Robert Falck.

”Marc har en passion för att transformera transporter och utveckla ett säkert, kostnadseffektivt och hållbart system för det. Hans bakgrund med att bygga kommersiellt framgångsrika verksamheter kring elektriska fordon blir en bra tillskott till Einride när vi fortsätter skala bolaget”, säger Robert Falck.

Enligt Einride är tanken att Marc Llistosella kommer att fokusera på att jobba med bolagets hårdvara, alltså de autonoma lastbilarna. 

”Einride är nästa steg i utvecklingen inom autonom körning och en dröm som besannas för mig. Bolaget kombinerar den allra senaste tekniken inom elektrifiering med autonoma system och höjer ribban för hela transportindustrin”, säger Marc Llistosella.


Innehåll från Wittra Sweden ABAnnons

Ny enkel lösning för 3D-positionering förutspås revolutionera möjligheten för IoT inom bygg och fastighet

Företaget Wittra har en ny lösning för automatisk 3D-positionering av sensorer, byggd på en öppen radiostandard som förstärker erbjudandet från redan existerande stora LPWAN leverantörer som LoRa och MIOTY, via Wittras nyligen lanserade Unified Gateway.

– Nu kan alla fastighetsutvecklare accelerera utvecklingen mot smarta fastigheter genom att enkelt och snabbt installera sensorer. Det är en game-changer för hela branschen, säger Patrik Johansson, Partner & Strategic Advisor på Wittra.

I smarta fastigheter används sensorer för digitalisering och automatisering av processer för att optimera drift och skötsel men också komfort och säkerhet. Det sänker de totala kostnaderna och ökar samtidigt värdet på fastigheten.

Den här utvecklingen har dock försvårats av höga kostnader för installation och igångsättning.

Det svenska företaget Wittra har efter 10 års arbete och över 60 patent utvecklat en kommersiell lösning för 3D-positionering som gör det enklare, billigare och snabbare att göra fastigheter smarta.

– Vi kan sätta upp sensorerna i varje rum och de vet själva i vilket rum de finns. En färdig installation i en fastighet som tidigare tagit två veckor till hög kostnad görs nu på en dag till låg kostnad, säger Håkan Dackefjord, Chief Commercial Officer på Wittra.

Wittras infrastruktur öppnar för många leverantörer

Sensorernas uppgift kan enkelt ändras genom FOTA, alltså ny programvara.

– Man kan alltså byta roll på sensorn och använda den i ett annat syfte. Det gör vår lösning digitalt hållbar, säger Patrik Johansson.

Wittra jobbar med globala distributörer så som Farnell och Mouser. Det möjliggör för partners och kunder att nyttja Wittras teknologi på en stadigt växande världsmarknad för IoT.

Wittras teknik har många användningsområden, som till exempel i byggsektorn. Där kan små sensortaggar placeras på material och utrustning.

– Man kan då enkelt följa materialflödet eller snabbt hitta rätt verktyg. Det ökar effektiviteten dramatiskt. Man kan mäta framdrift och avvikelser och få en bättre överblick, avslutar Patrik Johansson.

Läs mer på: www.wittra.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wittra Sweden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?