1515

"Efter #teknisktfel kan inga arbetsgivare säga att de inte visste"

Ett bolag som inte löser problemet är en del av det. Efter publiceringen av #teknisktfel kan ingen arbetsgivare inom teknik säga att de inget visste, skriver Di Digitals nyhetschef Josefin Jakobsson.

Foto:Amanda Lindgren, Amanda Lindgren (Di)

”Vi hade ett talesätt på 60-talet: om man inte är en del lösningen så är man en del av problemet. Många techbolag är en del av problemet i dag”. Det sade medborgarrättsaktivisten Susan Bark i sitt tal under Web Summit i Lissabon tidigare under november.

Hennes känga till teknikvärlden hade inte kunnat vara mer vältajmad när vittnesmålen i dag strömmar från teknikkvinnor om diskriminering och trakasserier på svenska arbetsplatser. 

Hittills har 1 139 kvinnor skrivit under uppropet #teknisktfel för att de själva blivit utsatta eller vill stötta kollegor som blivit det.

Läs mer: Kvinnor i teknikbranschen i upprop mot sexuella trakasserier

De strukturer och handlingar som beskrivs i uppropet och i sociala medier är inte unika. Från tafs och hån till idéstöld, lönediskriminering och härskartekniker.

På Di Digital skriver vi ofta om bristen på kvinnor i den mansdominerade teknikbranschen. Svaret vi får när vi ställer grundare och vd:ar mot väggen i frågan är att de jobbar hårt för att rekrytera kvinnor men att det helt enkelt inte finns tillräckligt många med den rätta kompetensen att tillgå.

Och visst är det ett delvis korrekt påstående då andelen kvinnor på landets högskoleingenjörsprogram i dag utgör en knapp tredjedel. Samtidigt är det inte hela sanningen. 

För om rekrytering av kvinnor till tekniska positioner vore en sådan prioritet för svenska företag, hur är det då möjligt att arbetsgivare så länge valt att blunda för de giftiga strukturer som fortfarande lever på många arbetsplatser och som stänger kvinnorna ute?

Läs mer: Nio av tio techinvesteringar går (fortfarande) till män

Flera av vittnesmålen i uppropet kommer från ingenjörer inom industri- och byggsektorn. Men samma maktstrukturer dyker ofrånkomligen upp hos såväl it-jättar som nykläckta startupbolag.

Efter att i flera år bevakat den svenska techsektorn har jag sett många briljanta kvinnor stånga sig blodiga mot informella sexistiska maktstrukturer innan de helt enkelt valt att lämna sina arbetsplatser för att gå vidare i sina karriärer.

Återigen, ett bolag som inte löser problemet är en del av det. Efter publiceringen av #teknisktfel kan ingen arbetsgivare inom teknik säga att de inte visste hur situationen ser ut för en del av deras anställda.


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?