Annons

Efter massuppsägningen – Klarna i uppgörelse med fackförbund

Klarna har nått en överenskommelse med Finansförbundet efter turbulensen i samband med vårens stora personalnedskärningar.

”För Finansförbundet är det av större värde än en summa pengar”, säger fackordföranden Ulrika Boëthius. 

Däremot lever fortfarande Unionens skadeståndskrav mot Klarna.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

I slutet av maj genomförde den svenska betaljätten Klarna ett sparpaket med målet att minska personalstyrkan med runt 10 procent. Ungefär 700 personer fick då erbjudande om att bli utköpta från bolaget.

Vd:n Sebastian Siemiatkowski kritiserades bland annat för att ge beskedet via en förinspelad video. Nedskärningarna ska enligt facket också ha brutit mot medbestämmandelagen, MBL, varpå Finansförbundet och Unionen svarade med en förhandlingsframställan där de yrkat på skadestånd. 

Fackförbunden menade nämligen att Klarna hade en lagstadgad plikt att informera och involvera dem i förhandlingarna, trots att bolaget precis som många andra teknikbolag i Sverige saknar kollektivavtal.

”Det finns regler på arbetsmarknaden som alla arbetsgivare ska följa, oavsett kollektivavtal. Det har Klarna Bank inte gjort”, uppgav Rikard Nyström, förste vice ordförande i Finansförbundet, i samband med att förhandlingsframställan skickats in.

Nu har Klarna kommit överens med Finansförbundet. Överrenskommelsen ska innebära att de får större insyn inför eventuella nya omorganisationer, enligt ett pressmeddelande. Facket har också en förhoppning om att Klarna ska teckna kollektivavtal på längre sikt.

”Finansförbundet får bland annat förhandsinformation och delges rapportering i god tid. Det är ett realistiskt steg i rätt riktning som ger faktisk förändring i form av trygghet för medlemmarna. För Finansförbundet är det av större värde än en summa pengar”, säger Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet.

Förhandlingarna fortsätter dock med Unionen, som är ett större fackförbund och uppges ha ungefär 1.000 medlemmar på Klarna. Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt har varit tydlig med att de kräver skadestånd från Klarna, och har uppgett för Di att det ”kan handla om betydande belopp”, samtidigt som han sa sig vara villig att driva vidare målet till Arbetsdomstolen.

”Vi har inte kommit till något avslut på förhandlingarna än men det väntas inom en snar framtid”, säger Johanna Green, pressekreterare på Unionen.

Klarna har motsatt anklagelserna att de åsidosatt någon del av medbestämmandelagen.

Innehåll från WintAnnons

Hög tid att maxa lön och utdelningsutrymme

Plötsligt är vi inne på upploppet av 2022 och det är hög tid att planera för att kunna maxa K10:an och utdelningen ur ditt eget aktiebolag. Den automatiserade bokföringstjänsten Wint ger dig koll på läget och guidar dig i några av årets kanske viktigaste frågor.

Inför årets slut är det alltid mycket att tänka på för egenföretagaren. Dels vill du få in de där sista affärerna, dels är årets sista veckor sista chansen att se över ditt löneuttag för att påverka ditt utdelningsutrymme. Anders Nilsson, skatteexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint, ger dig tipsen för att maxa lön och utdelning.

Har du tagit tillräckligt i lön?

Att du själv styr din lön varje månad ger dig möjlighet till smart inkomstplanering. Börja alltså med att ställa dig frågan om du tagit ut rätt lön under året - och har du inte gjort det går det fortfarande att justera. Här kommer lite siffror som kan vara bra att ha med sig när du räknar på din årslön.

Om du tagit ut 483 000 kronor under året når du upp till både högsta sjuk- och föräldrapenninggrundande inkomst.

2022 är den maximala årslönen 554 900 kronor för att bara behöva betala kommunalskatt. Det blir ungefär 46 200 kronor i månaden. Om du tar ut en lön som överstiger den summan skattar du ytterligare 20 procent på varje krona i statlig skatt. 

Men det kan det kanske vara värt? Åtminstone om du vill kunna maximera din allmänna pension. För att nå upp till den gränsen måste du nämligen plocka ut en årslön på minst 572 600 kr – det vill säga 47 700 kr i månaden – under 2022. Då överstiger du brytgränsen för statlig skatt med 1 500 kr per månad.

Sammanfattningsvis kan vi säga att lönen styr inkomstskatt och sociala förmåner, men också hur stor utdelning du kommer kunna göra från ditt bolag nästa år. Om det finns vinst kvar i bolaget efter lön och andra kostnader, kan du ta ut utdelning efter räkenskapsårets slut. Läs vidare så förklarar vi mer.

Läs mer: Så funkar Wint i företagarens vardag 

Beräkna utdelningen

Det finns två sätt att räkna ut gränsbeloppet för dig som delägare i fåmansbolag, huvudregeln och förenklingsregeln. I slutet av kalenderåret är det därför viktigt att vara medveten om hur ditt gränsbelopp kommer räknas ut, och hur du kan påverka ditt utdelningsutrymme.

Kom också ihåg att du delar på utdelningsutrymmet med eventuella andra delägare i bolaget, så om du äger 50 procent av bolaget har du rätt till halva utdelningsutrymmet.

Huvudregeln

Det är den totala summan av kontanta löner till anställda i bolaget, och eventuella dotterbolag, under året som är relevant för huvudregeln. 50 procent av de totala löneutbetalningarna kan sedan tillgodoräknas som gränsbelopp. Ju högre lönekostnader under året, desto större utdelningsutrymme med andra ord.

Ett krav för att delägaren ska kunna tillämpa huvudregeln är att delägaren själv, eller någon närstående, har tagit ut lön över en viss gräns. För 2022 behöver du plocka ut en årslön som motsvarar 426 000 kronor + 5 % av bolagets totala kontanta löner under året. Om det endast är du som tar ut lön ur bolaget innebär det en årslön på minst 448 500 kr, eller 37 400 kr per månad.

Genom att tillämpa huvudregeln kan man ofta säkra ett högre gränsbelopp. Uttagskravet på lön behöver dock vara uppfyllt. Annars förloras möjligheten att beräkna gränsbeloppet utifrån det lönebaserade utdelningsutrymmet.

Förenklingsregeln

Förenklingsregeln kan tillämpas om kraven för huvudregeln inte uppfylls. Då används ett schablonbelopp för att räkna upp gränsbeloppet. För ingången av inkomståret 2023 är schablonbeloppet 195 250 kronor. Förenklingsregeln går att tillämpa oavsett om man har tagit ut någon lön eller inte från aktiebolaget.

Tycker du att detta låter krångligt? Då är du inte ensam. Därför har Wint byggt sajten k10.nu som du kan använda för att räkna ut vad din rätta lön är om du också vill maximera din utdelning.

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera