1515

Efter hot om att lämna – nu svänger förlagsjätten om Readly

Aller media har tänkt om vad gäller magasinappen Readly. Enligt ett gemensamt pressmeddelande från förlaget och prenumerationstjänsten står det klart att Aller medias titlar stannar.

Maria Hedengren är vd för Readly.
Maria Hedengren är vd för Readly.Foto:Press, Press

Tre dagar innan börsnoteringen meddelade Readly READ -1,86% Dagens utveckling att två av deras största förlag i Sverige hade sagt upp sina avtal; Bonnier news och Aller media.

Efter någon dags oreda om huruvida det skulle kunna påverka noteringen kunde Readly ändå ringa i klockan den första handelsdagen – och aktien har sedan dess fortsatt att handlas kring öppningskursen på 57 kronor.

Läs mer: Readly övertecknades – och stiger försiktigt: ”Jag så otroligt glad” 

Nu står det också klart att i alla fall ett av de två förlagen tänker fortsätta leverera sina 70 titlar till Readlys läsare.

”Innehållet från Aller media uppskattas av Readlys prenumeranter och vi ser flera spännande möjligheter att ta samarbetet till nya nivåer för att öka deras räckvidd, säger Ranj Begley, innehållschef på Readly i pressmeddelandet.

Aller, som erkände att de inte var nöja med ersättningsnivån på Readly, säger inget om hur det nya avtalet är utformat, mer än att de är nöjda.

”Vi vill att så många som möjligt ska ta del av vårt innehåll på det sätt och via den kanal som passar dem bäst. Readly är utmärkt för att distribuera magasin och har en stor bas av kunder som vi vill nå ut till”, säger Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd på Aller media.

Sedan tidigare verkar det dock svårt att övertyga Bonnier news om att komma tillbaka. Enligt vd Anders Eriksson är den ”totala ersättningen från Readly alldeles för låg”, som han sa i samband med nyheten i september.

FOTNOT: Bonnier news äger även Dagens industri.

 


Innehåll från SnowflakeAnnons

Därför är en datadriven strategi framtiden för retailsektorn

I den mättade retailbranschens hårda konkurrens blir det allt svårare att differentiera sig. Retailers som nyttjar data för att bli mer kundfokuserade och relevanta är därför vinnarna i slutändan. 

– För att företag ska kunna bli kundfokuserade fullt ut, måste de alltså först bli data-fokuserade, säger Amina Taghaboni, Retail Expert på Snowflake.

Läs Snowflakes whitepaper om Data Cloud 

Förutom att pandemin drev fram en omfattande transformation av många aktörers affärsstrategi, förstärkte den också en trend som länge varit på uppgång; kunderna blir allt mer kräsna och förväntar sig en enhetlig och personifierad upplevelse, oavsett vilken kanal de väljer. Detta gör det till en utmaning att skapa en bra, sömlös kundupplevelse oavsett var kunden är, med riktade och relevanta erbjudanden. 

– Att uppnå det förutsätter att man har insyn i kundens beteenden och behov under köpresan och kan arbeta prediktivt utifrån samlad data. Rätt skött medför det att man kan optimera såväl pris som logistiklösningar och lagersaldo, samtidigt som man skräddarsyr sitt erbjudande utifrån kundens önskemål. För att företag ska kunna blir kundfokuserade fullt ut, måste de alltså först bli data-fokuserade, säger Amina.

Detta kan dock vara lättare sagt än gjort; ofta befinner sig företagsdata i olika system eller datasilos och är bara tillgänglig för ett litet fåtal. Det finns också en omfattande risk för att man stirrar sig blind på sin egen data eftersom förvaltning och uppskalning blir med sådan infrastruktur både tids- och resurskrävande. 

– Många saknar fortfarande tillgång till 360 vy av sin kund i realtid, eftersom man jobbar med rigida och traditionella miljöer som inte lämpar sig för snabba förändringar. Detta gör att beslutsunderlaget blir lidande vilket i längden blir oerhört kostsamt. 

Möjliggör prediktivt arbete

För att erbjuda bästa tänkbara kundupplevelse behövs därmed data från hela ekosystemet. Det räcker inte långt att enbart nyttja intern data såsom kund-, försäljningsdata. Istället krävs samverkan med externa parter, såsom leverantörer och underleverantörer, för att skaffa sig en nyanserad helhetsbild. Det Snowflake erbjuder är möjligheten att både organisera sin egen data och att enkelt koppla samman den med data från andra parter i realtid. 

– Snowflake Data Cloud möjliggör enkel access till all information; den kan skalas upp och ner efter behov och medarbetarna får snabbt den information som krävs för att arbeta med prediktiv analys. 

Läs mer om Data Cloud 

Sköts med en enkel knapptryckning

I Data Cloud finns också Data Market place, en appstore för datasets med tredjepartsdata med anknytning till omvärlden. Amina berättar att det exempelvis kan inkludera vilka trender som råder, hur vädret påverkar köpbeteenden eller vilka regioner som redan har fått sina vaccin – kort sagt parametrar som ger värdefulla insikter i det prediktiva arbetet. 

Med andra ord kan företagen istället fokusera på innovation och utveckling för ökad tillväxt. Det är en enorm konkurrensfördel som ingen annan på marknaden kan erbjuda, avslutar Amina.

Ta reda på mer om Data Marketplace 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?