1515

Efter avhoppen – nya makthavare i EQT:s startupfond

Ashley Lundström och Laura Yao befordras till fullvärdiga partners på EQT Ventures, börsjätten EQT:s riskkapitalbolag som investerar i bolags tidiga faser. Och Henrik Landgren tar ett steg upp från strategisk analytiker till partner.

Ashley Lundström, Laura Yao och Henrik Landgren är nya partners på EQT Ventures.
Ashley Lundström, Laura Yao och Henrik Landgren är nya partners på EQT Ventures.

Det svenska riskkapitalbolaget EQT Ventures, som investerar i startupföretag, förnyar sig i partnerleden. De har befordrat Ashley Lundström och Henrik Landgren i Stockholm, och Laura Yao i San Francisco, till fullvärdiga partners. En partner i ett riskkapitalbolag är en delägare som har skjutit in eget kapital i bolagets fond.

Ashley Lundström och Laura Yao har tidigare haft titeln ”deal partner”, som på EQT Ventures är steget under det man brukar kallar ”general partner”. Henrik Landgren kommer från en roll som ”analytics partners” och har byggt upp riskkapitalbolagets AI-satsning Motherbrain. Totalt har man nu tre ”deal partners” och sju partners.

”Jag är hedrad och glad över att ansluta till partnerskapet. Vi bygger ett modernt riskkapitalbolag på ett nytt sätt drivet av data, och det känns jätteroligt att vara med och skapa den framtiden”, säger Ashley Lundström.

Hennes huvuduppgift som partner är densamma som tidigare, att hitta nya entreprenörer att investera i.

”Utöver det kommer att jag lägga mer tid på att stödja kollegor med de investeringsobjekt som de jobbar med och ha en större roll i att sätta strategin för EQT Ventures, säger hon.

Läs också: EQT Ventures om nya miljardfonden – här finns de intressanta bolagen

För ett år sedan stängde EQT Ventures sin andra fond på drygt 7 miljarder kronor och har totalt tagit in cirka 13 miljarder kronor. Riskkapitalbolaget har tidigare investerat i svenska startupföretag som preventivappen Natural Cycles och AI-bolaget Peltarion. Från den nya fonden har man till exempel satsat på lastbilsföretaget Einride och fintechbolaget Anyfin, en investering som Ashley Lundström har varit involverad i. 

Hon har även jobbat med investeringar i den dansk-brittiska medarbetarplattformen Peakon, den holländska sjukvårdsappen Siilo och senast den holländska webbutvecklingsplattformen Codesandbox.

”Jag brinner för företag som har potentialen att förändra branscher och liv till det bättre. Det är givande när bolagen jag arbetar med når viktiga milstolpar, som när Anyfin sparade över 100 miljoner kronor till svenska hushåll i höstas, eller att Siilos app bokstavligen hjälper till att rädda liv”, säger Ashley Lundström.

Tidigare i år lämnade partnern Hjalmar Windbladh riskkapitalbolaget, som var med och grundade EQT Ventures 2016. Men forsätter sina styrelseuppdrag i portföljbolagen Banking Circle, Wolt and Peltarion.

Läs mer: Grundaren Hjalmar Winbladh lämnar EQT Ventures

De senaste åren har bland andra Aurore Belfrage och Andreas Thorstensson klivit av från investeringsteamet, som båda var med från start. Även Malcolm Burenstam Linder, Peter Schierenbeck och Björn Ström har tillsammans lämnat EQT Ventures – för att starta ett nytt bolag. Ytterligare en avhoppare är Indra Sharma som gick till Axel Johnsons investeringsbolag Novax i fjol.


Innehåll från SeavusAnnons

8 tips för en smidig migration till Atlassian Cloud

Många känner redan till det faktum att Atlassian slutade att sälja sina lokala licenser från och med februari 2021. Om ni använder några Atlassian-verktyg med hosting så innebär det alltså att ni kan behöva byta till molnet snart. Oavsett storleken på er organisation så kan migrationsprocessen till Atlassian Cloud verka komplicerad och till och med läskig i vissa fall. Med rätt strategi, planering och utvärdering kan dock migrationen till molnet bli stressfri och utan driftstörningar. 

Som en auktoriserad Atlassian Enterprise Gold Solution-partner har Seavus certifierade ingenjörer kunskap och insikter om vad ni måste tänka på och förbereda för innan ni påbörjar migrationsprocessen, samt hur ni drar nytta av den.

Här kommer några av de bästa tipsen från Seavus experter, och ni bör vara uppmärksamma på dem när ni migrerar till Atlassian Cloud:

1.  Kolla upp juridiska problem med datalagring

Det första ni måste göra är att kolla upp eventuella juridiska problem som kan uppstå i samband med koppling till datalagring i Atlassian Cloud. Det är väldigt viktigt att tackla och lösa alla dessa problem innan ni börjar planera migrationsprocessen. Detta gör att ni kan vara säkra på att ni faktiskt kan byta till molnet innan ni påbörjar de förberedande aktiviteterna.

2. Informera användare om den kommande migrationen

Eftersom Atlassians verktyg oftast används på daglig basis är det av yttersta vikt att man informerar alla användare om den kommande migrationen och förbereder dem på de associerade förändringarna. Ni måste informera alla intressenter och användare att en migration till molnet planeras och vad de kan vänta sig av processen. Det ger dem tid att vänja sig vid tanken och förbereda sig på de kommande förändringarna. Vidare kommer detta även förbereda dem på UAT-delen.

3. Utvärdera er Atlassian-produkts tillgänglighet i molnet

Det är rekommenderat att öronmärka lite tid åt att utvärdera alla appar ni använder ovanpå Atlassian-produkterna och kontrollera deras tillgänglighet i molnet. Om något tillägg inte är tillgängligt så måste ni kolla upp och planera andra alternativ.

4. Bestäm användarautentisering 

När det kommer till autentisering av användare så måste ni slå fast önskad användarautentisering för molnet. Om SSO (single-sign-on) behövs måste molnsidan ställas in för det.

5. Planera användarmigration

En av sakerna ni måste vara uppmärksamma på är att bestämma hur ni ska migrera användare samt bekräfta migrationsvägen för användarna.

6. Välj rätt migrationsmetod

Ni måste se till att välja rätt migrationsmetod baserat på produkterna ni migrerar och huruvida ni redan har något på molnsidan.

7. Glöm inte att köra en testmigration

När ni migrerar till molnet är det viktigt att köra minst en testmigration efter vilken ett UAT genomförs.

8. Följ alla ändringar

Att migrera till molnet är en process, och därför är det fördelaktigt att ha en plats där man följer all relevant information. Vidare ska ni ta fram en steg för steg-bok för er test- och produktionsmigration.

Som ni redan vet är planering nyckeln till framgång vid migration till molnet. Om ni vill lära er mer om hur man gör denna process smidig, kostnadseffektiv och mindre tidskrävande så ska ni ansluta er till oss vid Atlassian Clould-workshop: Hur man förbereder en framgångsrik molnmigration 

 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?