1515
Annons

Eequity investerar 21 miljoner i exklusiva barnkläder

Riskkapitalbolaget Eequity investerar i ehandeln KidsBrandStore som startats av det tidigare fotbollsproffset Peter Markstedt.

Peter Markstedt och Mikael Arnåsen, grundare av KidsBrandStore.
Peter Markstedt och Mikael Arnåsen, grundare av KidsBrandStore.

KidsBrandStore startades 2011 av Mikael Arnåsen och Peter Markstedt som tidigare varit fotbollsspelare i bland annat Hammarby och Barnsley. Bolaget säljer exklusiva märkeskläder för barn, en nisch som visat sig väldigt lukrativ.  

"Vår idé är att erbjuda barn och ungdomar kvalitetskläder oavsett var de bor i landet. Det har fungerat bra delvis för att det funnits ett hål på marknaden", säger Mikael Arnåsen, vd och medgrundare av KidsBrandStore.

KidsBrandStore har nästan dubblat omsättningen under 2015 och omsätter 50 Mkr i årstakt med nollresultat. Nu investerar riskkapitalbolaget Eequity 21 Mkr i bolaget.

KidsBrandStore finns i dag i Sverige, Norge och Finland men än så länge är verksamheten i de nordiska grannländerna blygsam. 

"Vi har lagt nästa allt fokus på Sverige. Nu kan vi också satsa i Norge, Finland och Danmark", säger Mikael Arnåsen.

Investeringen från Eequity värderar KidsBrandStore till strax över 50 Mkr.  

"Vi gillar snabbväxande ehandelsbolag som tjänar pengar. Vi gillar strategin maximal tillväxt under lönsamhet", säger Magnus Wiberg, partner på riskkapitalbolaget Eequity. 

Läs mer: Ny fond ska investera i nordisk ehandel

Investeringen är den första för Eequitys senaste fond som totalt kommer att ha ett kapital på 750 Mkr. Planen är nu att få KidsBrandStore att fortsätta växa, bland annat genom att starta fysiska butiker under nästa år med start i Stockholm.

"När vi har gjort det med andra bolag har vi sett både att butiken går bra och att det ökar försäljningen på nätet i regionen. Ehandlare får nästan en dubbel bonus av att starta flaggskeppsbutiker", säger Magnus Wiberg. 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Allvarliga fel i företagens bokföring – litar för mycket på sina bokföringsprogram

Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.
Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.

Både myndigheter och branschorganisationer larmar nu om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren – som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt – riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott. Programvaruleverantören Björn Lundéns vd varnar för att det kan bli en utdragen och kostsam process men påpekar också att det finns sätt att undvika att hamna här.

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.  

Vanliga fel i företagens redovisning är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Går inte att skylla på bokföringsprogrammet

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet. Inte heller på man fått tidigare års deklarationer ”godkända”. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så det faktum att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap. 

För den som inte har tid för eller intresse av att sköta bokföringen är Ulfs tips att helt enkelt ta hjälp av en redovisningsbyrå för att på så vis kvalitetssäkra redovisningen och samtidigt få mer tid för kärnverksamheten.  

Läs mer på bjornlunden.se 

 

 

Mer från Björn Lundén

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?