1515
Annons

E-handelssnillen fyller på kassan – satsar på Europa

Lundabolaget Divvit, som utvecklar analysverktyg för e-handel, tar in närmare 11 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna ska gå till expansion utanför Norden, främst i Tyskland och Storbritannien.

Divvits vd David Linell till vänster och Patrik Karlsson, kundansvarig.
Divvits vd David Linell till vänster och Patrik Karlsson, kundansvarig.

Lundabolaget Divvit utvecklar och säljer analysverktyg för e-handel. Nu står det klart att man tar in 10,6 miljoner kronor i en nyemission. Större delen av kapitalet kommer från techentreprenörerna Gert Nordin och Erik Fischbeck.

Målet är att starka bolaget utanför den nordiska hemmamarknaden.

”Vi ska nå fler marknader, främst Tyskland och Storbritannien. Vidare ska vi bygga upp ett starkare utvecklingsteam”, säger Erik Fischbeck, som även är ordförande för Divvit (NTL). 

Vi är mycket glada över att få in Gert och Erik som delägare i bolaget.

Bolagets vd och medgrundare David Linell ser fram emot den internationella resan.

”Vi är mycket glada över att få in Gert och Erik som delägare i bolaget. Förutom kapital bidrar de med ett stort kontaktnät och värdefull erfarenhet av att bygga bolag, vilket vi kommer ha stor nytta av när vi nu växlar upp vår marknadslansering”, han.

Divvits analysverktyg hjälper e-handlare att överskåda vad det är som skapar försäljning och tillväxt. Verktyget analyserar data både från kundens egen e-handelssajt och en rad andra sajter, till exempel Adwords och Facebook.

Vi hjälper e-handlare att maximera avkastningen.

Divvit grundades 2015 och den första versionen av analysverktyget lanserades hösten 2016. För närvarande finns mer än 300 användare i över 25 länder. 

”Det finns idag över 3 000 olika marknadsföringsteknologier som e-handlare kan använda sig av, så givetvis är det oerhört svårt att välja mellan dessa. Jag har själv drivit bolag inom onlinemarknadsföring i tio år och känner till utmaningarna. Vi är en oberoende aktör som hjälper e-handlare att maximera avkastningen från sina marknadsföringsinvesteringar”, säger David Linell.

Divvit har cirka 20 ägare och har efter den senaste emissionen tagit in närmare 14 Mkr. 

Gert Nordin (NTL) är grundare av börsraketen Hexatronic Group där Erik Fischbeck (NTL) var en av bolagets nyckelpersoner och större ägare. De är idag främst verksamma som investerare och har bland annat nyligen investerat i e-handlaren Babyshop (NTL).

Läs mer: Qliro slutför försäljning av Lekmer till Babyshop

NTL-länkarna går till Nordic Tech List, en databas med investerarna, grundarna och bolagen i den nordiska tech-sektorn. Är du aktiv i branschen? Gå gärna in på NTL och ta kontroll över din profil.


Innehåll från DinteroAnnons

Nu blir betalningstransaktioner ännu enklare

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.
‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam hittade en brist i betalningsmarknaden. Med en unik och kundcentrerad strategi förvandlade han bristen till en framgångssaga. Nu gör Dintero betalningstransaktioner ännu enklare för företag.

Tech-företaget Dintero har haft en kraftig tillväxt ända sedan starten. I januari 2021, efter bara tre års verksamhet, värdesattes bolaget till 200 miljoner kronor. Sedan dess har marknadsvärdet fortsatt att öka. 

Dintero har sin bas i Daros erfarenhet från det första företag han byggde – Dsafe. I kombination med en klar företagsfilosofi och en bra idé, visste han att han var något riktigt unikt på spåren. 

– Vi såg att de minsta kunderna betalar ganska mycket för sina betalningslösningar i jämförelse med stora aktörer och tänkte att så bör det inte vara, säger Daro Navaratnam. 

Målet med Dintero var därför att ta bort komplexiteten i betalningsbranschen. Daro föresatte sig att utveckla en användarvänlig och flexibel betallösning för att skapa ett rimligare alternativ för små och medelstora företag. För kunderna har skillnaden blivit markant – Dintero erbjuder stor flexibilitet, men också en samlad plats för alla behov och funktioner. 

I starten var det bara två anställda, Daro och Frode Aannevik, som idag är Chief Technology Officer (CTO) i Dintero.

– Vi fokuserar väldigt mycket på att skaffa en förståelse för kundernas behov, speciellt vad gäller små- och medelstora företag. Det är helt essentiellt att lyssna på kunderna för att förstå vilka utmaningar de har och hur vi kan lösa deras unika behov på ett bra sätt med teknologi, konstaterar Frode.  

En sak i synnerhet var uppenbar: 

– Att bygga en långsiktig, förtroendebaserad relation med kunderna betyder väldigt mycket mer än kortsiktig försäljning. 

Läs mer om Dintero  

Fick licens från finansinspektionen

‍Denna grundfilosofi har företaget fortfarande, fyra år senare och många kunder rikare. Idag har Dintero 16 anställda som arbetar med utveckling och försäljning. I november i fjol nådde företaget en ny milstolpe – då de fick sin licens beviljad hos norska finansinspektionen. 

– Detta var ett stort erkännande som möjliggör för oss att förenkla kundernas betalningsresa ytterligare, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Företaget fortsätter att kontinuerligt utveckla och förbereda betalningslösningar anpassade för omnikanal och vidareutvecklar ständigt för att göra livet enklare för sina kunder.

– Vårt mål är sund växt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi har lovat våra kunder och följa upp med goda råd och support, avslutar Magnus. 

Se hur enkelt det är att komma igång med Dintero 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?