1515

Dogecoin fortsätter rusa – upp med över 14.000 procent i år

Dogecoin började som ett skämt men fick efter hyllningar från Tesla-grundaren Elon Musk ett lyft. Senaste dagarna har kryptotillgången fortsatt rusa och är nu upp med över 14.600 procent i år. 

Teslagrundaren Elon Musk har hyllat dogecoin som inspirerats av internetfenomenet Doge. Doge är en japansk hund som blev ett internetfenomen under 2013 och som har en inre monolog där den säger fraser som ”much wow”
Teslagrundaren Elon Musk har hyllat dogecoin som inspirerats av internetfenomenet Doge. Doge är en japansk hund som blev ett internetfenomen under 2013 och som har en inre monolog där den säger fraser som ”much wow”

Det började i februari med att Elon Musk kallade dogecoin för ”folkets valuta”.  Samtidigt har intresset för kryptotillgångar satts i spinn där jättarna bitcoin och ether klättrat mot extrema nivåer och dragit upp intresset även för andra alternativ. 

Läs mer: Kryptovalutan Ether på rekordnivå – upp 300 procent hittills i år 

Den 1 januari låg priset på 0,005 dollar per dogecoin, men särskilt den senaste månaden har priset rusat och låg på onsdagsmorgonen på 0,7 dollar. De senaste dygnen har dogecoin fått extra spinn och var på onsdagsmorgonen upp med över 50 procent senaste dygnet. Samtidigt hade bitcoin och ether backat med omkring 4 procent. Totalt har dogecoin stigit med 14.600 procent enbart i år.

Detta gör att dogecoins marknadsvärde på onsdagen räknades till 88 miljarder dollar, motsvarande 730 miljarder kronor, vilket gör den till den fjärde största kryptotillgången efter bitcoin, ether och XRP.

Läs mer: Svensk gripen i USA – misstänks ha tvättat bitcoin för 2,8 miljarder

Enligt nyhetssajten Coindesk har den senaste utvecklingen skett efter att Etoro, en israelisk investerarplattform med över 20 miljoner användare, börjat erbjuda handel med dogecoin. 

Under måndagen fick kryptomarknaden ytterligare stöd när S&P-500 lanserade flera index för bitcoin och ether.

Dogecoin började först som ett skämt med antydning till meme-karaktären Doge. Doge är en japansk hund som blev ett internetfenomen under 2013 och som har en inre monolog där den säger fraser som ”much wow” och ”so scare”.

Dogecoin startades av Billy Markus, tidigare programmerare på IBM, under 2013 och fick snabbt en egen community. Följarskaran började använda tillgången för att samla ihop till olika välgörenhetsprojekt, bland annat för att skicka det jamaicanska boblaget till OS, vattenprojekt i Kenya och sponsring av en racerbil i tävlingen Nascar.

Läs mer: Investeringsbedrägerierna ökar – allt fler yngre drabbas

 


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?