1515

Digitalt menybolag plockar in 35 miljoner kronor – blickar utanför Europa

Future Ordering, som levererar mjukvara till restauranger, tar in 35 miljoner kronor i en nyemission som leds av Brightly Ventures och Bonnier Ventures. Nu väntar expansion utanför Europa och en fördubbling av antalet anställda. 

Andreas Stormvinges bolag Future Ordering har bland andra Max (till höger) som kund.
Andreas Stormvinges bolag Future Ordering har bland andra Max (till höger) som kund.Foto:Press.

Bolaget, som startade 2016 med rötterna i Luleå, utvecklar en plattform för onlinebeställningar via webb, app och kiosk till restaurangkedjor. Bland kunderna finns bland andra hamburgerkedjan Max och bensinmackskoncernen Circle K.

Under 2019 omsatte bolaget 17,7 miljoner kronor och det har i dag 40 anställda i Stockholm och Luleå. Med hjälp av nyemissionen räknar Future Ordering nu med att fördubbla personalstyrkan inom två år och öppna kontor på marknader utanför Europa.

Med i nyemissionen är även existerande investerare: Umeå-miljardären Krister Olssons familjeinvestmentbolag Fort Knox samt Partnerinvest Norr. 

”Pandemin har varit väldigt besvärlig för restaurangbranschen, men här vi står för det som alla efterfrågar: möjligheten att få in beställningar och fortsätta med försäljningen utan att riskera köer”, kommenterar bolagets vd Andreas Stormvinge till Di.

Som exempel ger Andreas Stormvinge tjänsten hos Max hamburgerrestauranger, som innebär bland annat att kunden kan få beställningen levererad till bilen.

Läs mer: Digitalt menybolag plockar in 22 miljoner 

Brightly Ventures ser digitaliseringen som ett måste för restaurangbranschens framtid. 

”Vi ser ett djupt passionerat team med en robust, skalbar plattform som för kunder inom restaurangbranschen möjliggör ökade intäkter, snabbare betjäning och nya sätt att sälja och leverera sin produkt. Digitala beställningskanaler och snabb anpassning till konsumenters önskemål och beteenden kommer vara en förutsättning för en restaurangkedja att konkurrera och växa i framtiden”, säger Kerstin Cooley, vd på Brightly Ventures.

Med den nya injektionen på 35 miljoner kronor fortsätter även arbetet med att omvandla data till värde för kunderna i form av nästa generations rekommendationsmotor, smart marknadsföring och effektivare driftsorganisation.

”Framtidens restaurang drivs av data. Det är här vi ser att vi kan tillföra både kapital och kompetens från vår bakgrund i mediabranschen som tidigt blev datadriven” säger Matti Zemack, teknikchef på Bonnier Ventures.

 


Innehåll från BlueBarricadeAnnons

Digitalt ID blir globalt teknologiskt genombrott för blockchain- och AI-bolaget BlueBarricade

Mikael Bramstedt och BlueBarricade är redo för miljardexpansion i och
med skapande av PurpletokenID.
Mikael Bramstedt och BlueBarricade är redo för miljardexpansion i och med skapande av PurpletokenID.

Med hjälp av BlueBarricade-teknologi, samutvecklad med IBM globalt, utvecklas en banbrytande digital identifieringshandling. 

Med tokenisering skapas en unik identitet, PurpleTokenID. Ett globalt ”Bank-ID” om man så vill, men med skillnaden att det används i en digital e-wallet inom många olika områden, såsom banktransaktioner, varor, tjänster, logistikkedjor, företagsprocesser och digitala tillgångar för hela världens befolkning. 

Nu är IT-arkitekten, entreprenören och innovatören Mikael Bramstedt redo för miljardexpansion med sitt svenska Fintech-team. 

Samtidigt har moderskeppet BlueBarricade Blockchain & AI Technology AB i en pågående nyemission emitterat 487 000 aktier á 20,50 EUR styck.

Mikael Bramstedt har tidigare brutit ny mark med bland annat den populära Swish-appen, grundandet av Netgiro som såldes till Digital River Inc. (NASDAQ:DRIV), samt lanserat en banblockchainprodukt på IBM-plattform som i dokumenterade testresultat klarat upp till blixtsnabba 1400 transaktioner per sekund. Han har över 35 års erfarenhet av banksystem och kreditkortsbolag i stordatorer i samarbete med IBM. 

Redo för miljardexpansion med svenskt Fintech-team

Den nya bolagsskapelsen har kapacitet att bli nästa miljardbolag, då marknaden är oändlig för PurpleTokenID med tillhörande e-wallet. Innovationen bygger på befintlig infrastruktur i IBM Mainframe som redan idag används av 95 procent av världens banker, finansinstitut och kreditkortsutgivare. PurpleTokenID kombinerar BlueBarricades blockchainprodukt 1400TPS med IBM:s globala säkerhetssystem. PurpleTokenID kommer att vara tillgänglig globalt via Fortune 500/500 då den säljs och implementeras av HCL Technologies och IBM på redan befintliga IBM-kunder. 

PurpleTokenID – ”global Swish” för alla i världen

Till skillnad från system för företagsidentiteter kan PurpleTokenID också appliceras på privatpersoner för att spåra banktransaktioner, stödja alla logistikkedjor och följa alla industriprocesser samt både skapa och skydda digitala tillgångar, med full transparens och spårbarhet samt automatiserad clearing och settlement.

– PurpleTokenID i form av identifiering och e-wallet används bland annat för att skapa en global version av Swish till jordens fattigaste som inte ens har tillgång till normala bankkonton. Vi vill med vår teknik, tillsammans med HCL och IBM, sätta ett footprint på den globala marknaden för humanitär och socialt rättvis teknik för alla, samtidigt som vi bygger framtidens säkerhets- och identifieringssystem för alla banker med deras redan tagna investering i bagaget, säger Mikael Bramstedt.   

BlueBarricade – världens snabbaste blockchain

Den kapacitet och teknologi som krävs för att skapa ett modernt IT-system för identifiering, spårning och avstämning som lever upp till lagar och regler finns nu tillgänglig i och med BlueBarricades blockchain-produkt 1400TPS. Analysföretaget Gartner har uppskattat det totala marknadsvärdet för blockchain till 3,1 triljoner dollar vid utgången av år 2030.

– Inom företagsvärlden finns direkt affärskritiska processer som kräver hög transaktionshastighet och central lagring i speciella säkerhetszoner. När vi använder oss av central stordatorkapacitet på 1400 blockchaintransaktioner per sekund, eller 120 miljoner transaktioner per dygn, ändras premisserna och gör blockchain tillgänglig för exempelvis bank och finans eller tillverkande industri, säger Mikael Bramstedt.

Läs mer om BlueBarricade här  

 

Mer från BlueBarricade

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BlueBarricade och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?