1515
Annons

Digital specialistklinik växer snabbt med ”Kry för huvudvärk”

Migränhjälpen lanserades i höstas och arbetar idag med 15 neurologer. Hittills har den digitala specialistkliniken tagit emot 1.400 patienter med huvudvärk och migrän.

En man lider av huvudvärk.
En man lider av huvudvärk.

Enligt uppgifter kan upp till 1,5 miljoner svenskar lida av migrän, det vill säga attacker av svår huvudvärk som ofta pågår upp till ett dygn. Ungefär 200.000 av dem har kronisk migrän där de har huvudvärk minst 15 dagar per månad. Världshälsoorganisationen, WHO, har lyft fram kronisk migrän som en av de mest funktionsnedsättande sjukdomarna. 

Migränhjälpen har knutit till sig 15 neurologer på deltid för att ge behandling digitalt till patienter med svår huvudvärk och migrän. Enligt bolaget har bara 10 procent av drabbade fått lämplig hjälp. Medgrundaren och neurologen neurolog Johan Nyberg menar på att sjukdomen lämpar sig särskilt för digital vård då det sällan kräver fysisk undersökning eller laboratoriemedicinsk utredning.

”Vi startade lite försiktigt i augusti 2020 för att sedan kunna släppa på fler patienter vartefter Vi har redan tagit emot 1.400 patienter och antalet växer stadigt. Pandemin har skyndat på digitaliseringen av vården i Sverige och den utvecklingen fortsätter vara stark”, säger vd:n Mattias Bodin i ett uttalande. 

Läs mer: Kinneviks app för artros växer snabbt – vill inte kallas för nätläkare

Bolaget tog in 6,5 miljoner kronor förra året och tar nu in ytterligare 10 miljoner kronor från befintliga ägare och nya investerare, där Almi Invest och Add Health Media ingår. Den nya värderingen uppgår till 45 miljoner kronor efter det nya kapitalet.

”Vi är lite som Kry, men vi vill bara ha de svåra migränpatienterna som primärvården inte kan behandla. För att ta del av de nya läkemedlen som har kommit för migrän så måste det till exempel vara en specialistläkare som utreder och ställer diagnos för at få kunna förskriva dem”, säger Mattias Bodin i ett uttalande.

Liksom nätläkare inom primärvården som Kry så går Migränhjälpen via utomlänsersättningen.

”Nu får vi hoppas att politikerna tar sitt ansvar och introducerar en digital specialistläkartaxa så vi slipper gå på den så kallade utomlänstaxan som är till för primärvården”, menar Mattias Bodin.

 


Innehåll från PaypalAnnons

PayPal fortsätter satsa på Sverige efter Zettleköpet – Därför ska du jobba här

Det finns många anledningar till att PayPal investerar i Sverige och ännu fler anledningar att ansluta sig till Stockholmskontoret för att arbeta med framtidens teknologi, enligt Jonas Breding, chef för norra Europa på PayPal.

Fyra år efter köpet av Zettle fortsätter PayPal att satsa på Stockholm för att utveckla sömlösa betallösningar som används av allt fler bolag och kunder världen runt.

Varför satsar PayPal på Sverige?

–  Zettle hade inte kunnat skapas på någon annan plats. Vi hade följt dem i flera år innan uppköpet och visste hur mycket talang som fanns i bolaget. Visst var vi ute efter Zettles briljanta tekniska lösningar, men också efter den kultur som låg bakom. Det gör det helt naturligt att fortsätta satsa här i Stockholm, säger Jonas.

PayPal finns i 200 länder med 429 miljoner användarkonton och har över 30 000 anställda på fler än 50 kontor i fler än 30 länder. 

Vad är det som utmärker Sverige som teknikland?

– Det finns duktiga utvecklare över hela världen, men i Sverige finns det kunskap som är kopplad till mer än kod. Här finns en bredare förståelse för utveckling där design, användarvänlighet och andra kompetenser spelar stor roll. Man förstår helheten i det problem som ska lösas, hur kundupplevelsen blir så bra som möjligt, vilket Zettle har varit ett klockrent exempel på ända sedan starten.

Det pågår en konstant rekrytering i Sverige från PayPals sida och bolaget har nyligen börjat välkomna medarbetarna till det nya kontoret på Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm för att arbeta enligt en hybridmodell där de jobbar både på kontoret och distans.

Varför ska man söka sig till PayPal i Sverige?

– Här får du den perfekta kombinationen av en svensk, öppen arbetskultur där man uppmuntras att ta egna initiativ och en internationell, kulturell mångfald som de flesta bolag bara kan drömma om - vi har nog ett hundratal nationaliteter representerade. Tillsammans med de otroliga förmåner du får ta del av redan som nyanställd blir det en fantastisk arbetsplats.

PayPal arbetar med en rad olika förmåner för sina medarbetare, dels för att säkra deras ekonomiska trygghet men även för det fysiska och psykiska välmåendet. Anställda erbjuds bland annat en månads extra betald ledighet vart femte år för att helt logga ut från den digitala världen och reflektera över sina karriärsambitioner. Jonas har själv precis kommit hem från fyra veckors bergsklättring i Nepal men det är inte förmånerna utan framför allt att få jobba med den absolut senaste teknologin och framtiden som han lockas av.  

– Oavsett vilken funktion du har så arbetar du i vissa delar med forskning och att tänka långsiktigt. På ett lönsamt bolag av den här storleken, som fokuserar på avancerad teknologi, arbetar du med det nyupptäckta - det handlar hela tiden om trender och framtida trender. Våra hack weeks är ett bra exempel. Utvecklarveckor som hålls flera gånger om året där alla bolagets funktioner ingår i olika team. Vi använder den senaste teknologin för att på sju dagar utveckla innovationer så långt att de, i vissa fall, kan tas direkt till marknaden. 

Läs mer här 

Mer från Paypal

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Paypal och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?