1515
Annons

Di TV testar världens första luftrenande hörlurar

Det må se ut som skurken Banes mask i Batman, men Dyson Zone är ett par hörlurar med inbyggd luftrenare. ”Ingen har gjort en produkt som den här”, säger bolagets designingenjör Mathew Godfrey. 

Det brittiska bolaget, som startade som en dammsugartillverkare, har under de senaste åren även rönt framgångar med sina luftrenare. Nu har bolaget utvecklat Dyson Zone,  ett par luftrenande och brusreducerande hörlurar.

Produkten har utvecklats under sex års tid, och designingenjören Mathew Godfrey säger att bolaget haft stor nytta av forskningen från tidigare produkter kring ljudnivåer och störningsmoment.

”Ingen har gjort en produkt som den här, vi är pionjärer då vi skapar en kategori för den här typen av produkter.”

Dyson Zone består av ett par öronkåpor, som drar in luft genom två filter. Luften kanaliseras sedan fram till näsa och min genom ett visir, som kopplas fast till lurarna med magneter.

Di TV:s Emelie Lundgren säger att Dyson Zone är lättare att bära än vad man kanske tror.

”Luftdraget känns tydligt i ansiktet koncentrerat till näsa och mun, och det är dessutom svalt”, lyder det första intrycket. 

Det råder perfekta väderförhållanden i Stockholm när Di TV testar: blåsigt, med mycket damm och pollen i luften. Men produkten går lika bra att använda inomhus.

Produkten kommer lanseras i år, i ett först skede på den asiatiska marknaden. Men luftföroreningar är ett globalt problem, så Dysons förhoppningar är att normalisera användandet av luftrengöring i städer världen över. 

Ljudbuller är också en miljöfaktor som Dyson Zone reducerar. 

”Det kan vara flygplan som lyfter, tåg som bromsar eller sirener”, fortsätter Mathew Godfrey.

Dyson Zone pris, vikt och laddtid är inte klart i dagsläget då den inte är riktigt färdigutvecklad än. 

Framtidens medtrafikant, om Dyson får bestämma.
Framtidens medtrafikant, om Dyson får bestämma.Foto:Matt Alexander

 


Innehåll från Indicate meAnnons

Verktyget som lyfter kundtjänsterna

Företagens kundtjänster lyfts ofta fram som den viktigaste kontaktytan mot kunderna. Men i verkligheten saknas ofta verktygen för att ge kundtjänstmedarbetarna rätt information och förutsättningar. Det fick Lina Bjelkmar att starta Indicate me, vars verktyg redan hjälpt många företag att öka kundnöjdheten och få mer motiverade anställda.

”Problemet många kundtjänster brottas med är att de jobbar i silos, att de har många olika system att hantera och att det ofta är svårt att visualisera resultat och effekter. Vi såg att med vårt verktyg kunde vi hjälpa kundtjänstmedarbetarna att få mer information och själva lösa fler ärenden. De kunde leda sig själva i större utsträckning”, säger Lina Bjelkmar, grundare och VD för Indicate me.

Sedan starten 2017 har det gått fort för svenska SaaS-bolaget. Med en tillväxttakt på nära 40 procent och en lönsamhet på närmare 20 visar man alla tecken på att vara ett bolag att räkna med. När Lina Bjelkmar tar fram listan över nya kunder det senaste året märks trettiotalet välkända företag. Och fler är på ingång.

”Det känns fantastiskt att vi kan växa så mycket men ändå vara lönsamma. I år har vi en vision att dubbla organisationen samtidigt som vi också ska utökas till att finnas i fler länder. Många uppskattar det enkla i verktyget, att det samlar all information och visualiserar den i en dashboard för medarbetarna i kundtjänsten. De får direkt informationen de behöver om kundnöjdhet, effektivitet eller produktivitet och får själva möjligheten att ändra det som behövs”, säger Lina Bjelkmar.

Trots att digitaliseringen tagit stora steg framåt de senaste åren så är det fortfarande inte ovanligt med svårförståeliga och oengagerande exceldokument för att följa upp kundtjänsternas arbete. Eller så har man så många system att det är svårt att överblicka all information.

”Nyckeln är att varje medarbetare har tillgång till rätt information i realtid och själv har möjlighet att fatta beslut. Det frigör också en hel del tid från cheferna. Istället för att sammanställa statistik och ta fram rapporter kan de fokusera på att hjälpa sina medarbetare att utvecklas”, säger Lina Bjelkmar.

För de flesta av företagen som använder Indicate me’s verktyg syns det mätbara resultat snabbt, ofta inom bara några månader. Inte sällan handlar det om ökade kundnöjdhetssiffror på mellan 20-40%.

”Det gör oss väldigt glada. Kan vårt verktyg både skapa ökad kundnöjdhet och engagerade kundtjänstmedarbetare så har vi verkligen lyckats. Företags kundtjänst är verkligen en helt avgörande kontaktyta och förtjänar de bästa verktygen och medarbetarna”, säger Lina Bjelkmar.

Läs mer om Indicate me här  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Indicate me och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?