Detectify tar in 50 miljoner kronor - skalar upp sitt hackernätverk
It-säkerhetsbolaget Detectify tar in drygt 50 miljoner kronor i ny investeringsrunda. "Vi ska skala upp vårt hackernätverk", säger bolagets vd Rickard Carlsson.
Maria Phillips
Text
Rickard Carlsson, vd för Detectify.
Kapitalrundan leds av New York-baserade Insight Venture Partners. För de dryga 50 miljoner kronorna avser bolaget, som skannar webbsidor för att erbjuda analyser av potentiella säkerhetsrisker, skala upp och öka den globala tillväxten.
”Vi är i dag ett team av 20 personer och ska använda pengarna till att anställa ganska många personer till alla de olika delarna av bolaget. Vi ska även öppna upp ett mindre USA-kontor för sälj och marknadsföring", säger bolagets vd Rickard Carlsson.
"Sedan handlar det mycket om att ska skala upp vårt hackernätverk för att kunna ta hand om fler sårbarheter”.
För drygt ett år sedan tog Detectify (NTL) in 10 miljoner kronor i en investeringsrunda som leddes av det finska riskkapitalbolaget Inventure (NTL). Även de befintliga ägarna First Fellow och Hannu Olavi Turunen var med, liksom Stardolls grundare Mattias Miksche, som investerade via Membrain Network Capital, samt Johan Zetterström management.
Sedan dess har bolaget riktat in sig på att kommersialisera tjänsten som bygger på goda hackare, enligt Rickard Carlsson.
"Från att i huvudsak haft mindre enstaka kunder, har vi nu några av världens största techbolag som kunde. Vi har kommit till ett läge där vi känner att vi har en produkt som biter på allt från en liten webbyrå till några av världens största techbolag i Silicon Valley”, säger vd:n utan att vilja nämna sina kunder vid namn.
Precis som säkerhet idag genomsyrar alla delar i ett företag behöver ett ramverk likt FinOps prägla hela bolagsstrukturen.
– FinOps är en organisatorisk och kulturell förflyttning där vi jobbar med att få ihop samspelet mellan finans, operations, DevOps och alla affärsenheter och tekniker, säger Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.
De senaste åren har utvecklingen och användandet av cloudtjänster gått framåt i en rasande fart. För att hänga med i kapplöpningen är molnet idag fundamentalt för alla företag, med effekten att helt andra affärsmodeller uppstått. Kostnaderna för molntjänster ökar exponentiellt och på SoftwareOne ser man att marknaden har mognat för att ta upp konversationen kring vilka arbetssätt som kan bidra för bättre.
Det här är FinOps
Många tror felaktigt att FinOps är en förkortning av Financial Operations, men det stämmer inte, förtydligar Lisbeth Vigermyr. I själva verket är FinOps ett ramverk och arbetssätt som hjälper företag att ta kostnadskontroll och samtidigt organisera sig tillsammans för framtida innovation. Finans, affärsenheter, utvecklare, it-enheter och HR samarbetar för att få ut maximalt av sin cloudkostnad på ett datadrivet sätt och vid rätt tidpunkt.
– Vi ser ett ökat behov av att få hjälp med arbetssätt och best practice för att ta kontroll över och förstå sina cloudkostnader – och hur den informationen sedan kan användas för att uppnå företagsmålen och driva ny innovation. Då är FinOps helt rätt väg att gå, förklarar Lisbeth Vigermyr.
De största utmaningarna med Cloud
Enligt undersökningar gjorda av FinOps Foundation är de största utmaningarna med Cloud att kunna prognostisera kostnader, att kostoptimera lösningar och att samverka datadrivet.
– Många frågar sig hur man ska kunna lägga en budget på något så flytande som cloudtjänster. Utmaningen ligger i att köpa och innovera i molnet på ett strukturerat sätt som även inkluderar ekonomistyrning, säger Lisbeth Vigermyr.
SoftwareOne är idag en av världens största FinOps-partners och certifierade som FinOps MSP och som FinOps Platform. I ett typiskt uppdrag hjälper de organisationen att ta fram en strategisk riktning och kontroll. Genom att definiera en strategi för att optimera molnkostnader hålls kostnaderna inom en fördefinierad gräns över en bestämd tidsperiod.
– Vi säkerställer att företagets molnarkitektur är fit for purpose och förser ledningen med strategisk riktning och avancerade rapporter. Vidare faciliterar vi workshops och utbildningar för kulturell förändring med FinOps ramverk, berättar Lisbeth Vigermyr och avslutar:
– Som kund är det aldrig för sent eller för tidigt att börja med FinOps – det är som med vilken träning som helst – aldrig för sent och kan dessutom rädda många kostsamma kvartalsslut.