Hoppa till innehållet

Annons

Detectify tar in 10 miljoner kronor

It-säkerhetsbolaget Detectify tar in knappt 10 miljoner kronor i riskkapital från befintliga ägare. Med på tåget är även Stardolls grundare, affärsängeln Mattias Miksche. 

Affärsängeln Mattias Miksche deltar i Detectifys senaste kapitalrunda.
Affärsängeln Mattias Miksche deltar i Detectifys senaste kapitalrunda.

Detectify har tidigare tagit in 14 miljoner kronor från Paua Ventures och Inventure. Nu fyller bolaget kassan med ytterligare 9,5 miljoner kronor, enligt nyhetssajten Breakit.

Kapitalrundan leds av det finska riskkapitalbolaget Inventure. Även de befintliga ägarna First Fellow och Hannu Olavi Turunen är med. Ny i sammanhanget är Stardolls grundare Mattias Miksche, som investerar via Membrain Network Capital, samt Johan Zetterström management. De två uppges gå in med en knapp halv miljon var för att utveckla bolaget.

Mattias Miksche (NTL) har en lång karriär som entreprenör och investerare bakom sig. Han grundade han Boxman som slogs ihop med brittiska Lovefilm och så småningom köptes av Amazon för 1,5 miljarder kronor. 2005 grundade han lek- och spelsajten Stardoll (NTL), som lockade kapital från Silicon Valley’s Sequoia Capital och agerade plantskola för många av dagens tech-entreprenörer.

Läs mer: Mattias Miksche en av Sveriges 52 mäktigaste affärsänglar

På senare år har han investerat i en mångd bolag, som exempelvis Werlabs, Natural Cycles, Fishbrain, Teamtailor, Fast Travel Games, Watty, Glorious Games Group (tidigare Stardoll) och Clique.

Detectify skannar webbsidor för att erbjuda analyser av potentiella säkerhetsrisker. Bolaget hade en omsättning på drygt en halv miljon kronor 2015.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen i den nordiska techsektorn.

Innehåll från DeelAnnons

Distansrevolutionen ställer nya krav på chefer

Det sker en distansrevolution inom arbetslivet. Den nya verkligheten är en utmaning för chefer och arbetsledare.

– Digitala verktyg och onboarding blir mycket viktigare, säger Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel.

Daniel Eisenberg är Nordenchef för Deel, ett bolag som underlättar att anställa globalt. Genom sitt arbetsliv har han blivit en expert på att jobba på distans, och nu jobbar han på ett företag som aktivt valt strategin att inte ha några fysiska kontor, något som rimmar väl med affärsidén. 

Daniel Eisenberg sitter själv i Nairobi, Kenya, dit han flyttat med familj och fru. 

Han leder team utspridda i Sverige, Danmark, England, Dubai, Italien och på flera andra platser runt om i världen. Distansarbete kan vara en del av kulturen. Så är det på Deel.

Ett team arbetade i Kapstaden för att komma bort från den nordiska vintern, utan att hamna i fel tidzon. 

– Jag önskar att jag haft den möjligheten när jag var ung. Det hade underlättat att kunna foga samman frihetsdrömmarna om resande med arbetslivet, säger Daniel Eisenberg. 

Flera undersökningar visar att chefer oroar sig för att distansarbete påverkar resultat negativt. Det är inget Daniel Eisenberg märkt av. 

– De anställda äger sin egen tid, det ger en känsla av ansvar. Jag upplever också att de blir mer effektiva, säger han. 

Ytterligare en aspekt som lyfts som problematisk med distansarbete är att arbetsplatskulturen blir lidande, vilket kan leda till att anställda känner mindre lojalitet mot företaget. 

– Det är klart det finns utmaningar med att bygga kultur när man inte gnuggar arm vid kaffemaskinen varje dag. Men det finns många digitala verktyg att jobba med, och om företaget inte lägger stora summor på kontor går det ju bra att lägga dem på resor så att anställda får träffas på regelbunden basis ändå, säger han och fortsätter: 

– Jag tror att kulturen framgent snarare kommer att vara att man delar ett specifikt arbetssätt än fikastunder. 

Deel erbjuder företag som samarbetar med dem kontorsplatser via WeWork, boende via Air-bnb, kontorsutrustning levererad var som helst i världen, diverse plugins på slack, och digitala verktyg som underlättar distansarbete. 

Daniel Eisenberg menar att en strukturerad onboarding där tydliga förväntningar och krav etableras är vitala för en fungerande remote first-policy. Eftersom det sociala inte sker spontant behöver företaget även hitta sätt att se till att kollegor möts utanför de digitala jobbavstämningarna. 

– Varannan vecka blir jag hopmatchad med en kollega jag inte känner på Slack. Det kan vara någon i Indien, Israel eller USA och så ses vi 15 minuter. Vi kanske inte blir bästisar, men jag får en överblick över hur de har det i dag, och hur deras vanligaste utmaningar ser ut. 

Daniel Eisenberg checkar in med anställda regelbundet, bara för att kolla läget, säga hej eller ge lite positiv feedback på något arbetsrelaterat. Han menar att det går att ha en empatisk ledarstil, även på distans. 

– I början när jag gjorde det märkte jag att många, särskilt de juniora, blev lite nervösa och frågande. Så jag är väldigt tydlig med att när jag ”poke:ar” dig så är det aldrig för att leverera dåliga nyheter, det är bara för att kolla hur du mår.  

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera