1515
Annons

Det du inte får missa från SXSW 2017

Musik-, film- och techfestivalen South by Southwest, SXSW, drog över 100 000 till Austin, Texas. Di Digital var på plats. Här sammanställer vi vår rapportering:

Techfestivalen SXSW Interactive går av stapeln varje mars i Austin, Texas.
Techfestivalen SXSW Interactive går av stapeln varje mars i Austin, Texas.Foto:Joey Abrait.

Här är de hetaste trenderna från SXSW 

Foto:
På techfestivalen SXSW i Austin samlades i veckan tiotusentals för att ta del av det nyaste inom teknisk innovation. Inte helt förvånande är det artificiell intelligens som dominerar.

Därför är blockchain hetast på SXSW 

Foto:
Blockkedjetekniken kommer att hantera mycket mer än finansiella transaktioner inom några år. ”Det kommer helt förändra hur vi lever”, säger Miguel Vias på blockkedjebolaget Ripple på SXSW.

Kändisinvesteraren Chris Sacca om felstegen: ”My bad” 

Foto: Joey Abrait
Hundratals köade för att se när techinvesteraren, miljardären och underhållaren Chris Sacca tog plats på SXSW.

Deras genkniv ändrar vårt DNA

Foto: Joey Abrait.
Under SXSW tog den hyllade genforskaren Jennifer Doudna plats på scen, med sin nya DNA-teknik vill hon förändra människans arvsmassa.

Taxiuppstickarna frodas i tomrummet efter Uber

Foto: Joey Abrait.
I Austin lämnade delningsekonomins pionjärer i taxibranschen, Uber och Lyft, staden över en natt. I vakuumet har nya aktörer tagit över.

Acast letar nya investerare på SXSW

Foto:
Poddplattformen Acast har ökat omsättningen till närmare 20 miljoner kronor i månaden hittills i år. Nu planerar bolaget sin nästa investeringsrunda för att kunna fortsätta att växa.

”Det här är en smältdegel för VC-världen” 

Foto:
Creandums Carl Fritjofsson bär numera huvudansvaret för riskkapitalbolagets aktiviteter i USA. Men hans närvaro på SXSW är snarare för att nätverka med andra VC-bolag än med portföljbolag.

Tinders grundare är på uppköpsjakt 

Foto: Joey Abrait
Tinders grundare Sean Rad har lämnat vd-posten på Tinder för andra gången. Nu leder han dejtingappens investeringsben med kritisk blick.

Di Digital är på plats när SXSW slår upp dörrarna 

Foto:
Årets upplaga av tech-, musik- och filmfestivalen South by South West i Austin slår upp dörrarna under fredagen. Di Digital är på plats för att kolla in de nya trenderna.

 Foto:


Innehåll från InnencoAnnons

Här är tekniken som drastiskt minskar energiförbrukningen

Höga elpriser, överbelastat elnät och energianvändningens påverkan på klimatet är några relaterade ämnen som de flesta troligtvis blivit bekanta med den senaste tiden. Ett företag vars teknik kan rå bot på detta är Innenco. Med visionen att revolutionera bygg- och energibranschen levererar de ett energisnålt koncept som minimerar både driftkostnader och effekttoppar, samtidigt som det ökar inomhuskomforten.

Innenco grundades år 2015 och är idag ledande inom forskning och utveckling av uppvärmning, kylning och energilagring för alla slags byggnader. Deras nya koncept består av produkten Active Elements och verktyget Innenco Smart Control som tillsammans har påvisat en minskning av energianvändningen med 75 procent under kalla klimatförhållanden och 40 procent under varma klimatförhållanden. Den revolutionerande tekniken har redan beprövats av flertalet kunder och stora aktörer. Innenco har även fått internationellt erkännande av Sveriges Energibyrå, IVL Miljöinstitut, Smart City Sweden och North American realestate developers. 

Så här fungerar det

Konceptet består av ett lågtemperatursystem med Innencos egenutvecklade värmeväxlare, Active Elements, och egna styrsystem som bidrar till att fördela värme och kyla på det mest optimala sättet i en byggnad. Tekniken integreras med verktyget Smart Control, ett datorsystem med unik potential att lokalisera små temperaturskillnader från olika zoner. Värme som skapas i exempelvis ett serverrum kan således användas för att öka temperaturen i en annan del av byggnaden.

– Vanligtvis krävs en värmetillförsel på 50 grader för att bibehålla en inomhustemperatur på 22 grader. Med vår teknik som enkelt kan installeras i golv, väggar och tak krävs istället enbart 25 grader för att hålla samma temperatur. För att skapa inomhuskyla, som utgör en större energibov än uppvärmning, är vår teknik även överlägsen och kräver inte lika stor mängd vatten som andra äldre system, berättar Stephen Bruce, styrelseledamot på Innenco. 

Innenco på väg in i framtiden

Med flertalet godkända patent gör Innenco nu sig redo för börsnotering och påbörjar en kommersialisering i Sverige, Europa och Mellanöstern. De är även delaktiga i projekt i Indien och Kina. 

– Målet är att utveckla vår patentportfölj för att sedan i framtiden ta fram och sälja produkter som är anpassade för vår teknik och våra system. Vi kommer bland annat ta fram värmepumpar och solceller som är anpassade för våra lågtempererade system. Vi vill kunna bidra till att fastigheter blir mer självförsörjande inom energi, får lägre driftkostnader och ett mer balanserat inomhusklimat, säger Stephen Bruce.

Innencos framtid är ljus, med sin teknik och produkter kommer de kunna bidra till att företag världen över kan driva en betydligt mer klimatsmart verksamhet. I sin tur kommer de att kunna leda till ett mer hållbart samhälle. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Innenco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?