1515

Deras smarta förråd tar in en kvarts miljard

Förvaringsbolaget 24Storage tar in 250 miljoner kronor i lån och riskkapital för att växla upp sin verksamhet i Sverige och digitalisera verksamheten.

24Storages grundare. Stefan Nilsson, Head of Real Estate, Mats Steijner, COO, och Michael Fogelberg, VD och koncernchef.
Foto: Joey Abrait
24Storages grundare. Stefan Nilsson, Head of Real Estate, Mats Steijner, COO, och Michael Fogelberg, VD och koncernchef. Foto: Joey Abrait

24Storage (NTL) som erbjuder smarta förrådstjänster tar in totalt 250 miljoner kronor. Strax över 50 miljoner kronor är riskkapital från de befintliga ägarna medan resten är ett lån från Collector.

Pengarna ska användas till att expandera verksamheten i Sverige och för att bygga vidare på bolagets systemplattform.

”Det här möjliggör för oss att fortsätta vår resa. Det hjälper oss att bli mycket större i Sverige. Det är en stor milstolpe", säger Michael Fogelberg som är vd och en av grundarna.

Han har kallats "förrådsbranschens okrönte konung" iochmed att han tidigare startat och sålt av förvaringsbolagen Shurgard Europa och Selstor.

Målet nu för 24Storage är att bli näst störst i Sverige efter just Shurgard.

Läs mer: Shurgards grundare startar nytt

Bolaget har nio anläggningar och omkring 3 600 förråd i Sverige och ska under året öppna ytterligare sju anläggningar. I affärsidén ligger att 24Storage ska vara mer högteknologiska än sina konkurrenter.

”Vi vill digitalisera vår verksamhet så att vi kan centralisera bemanningen istället för att ha den på plats. Kunden ska kunna träffa våra representanter via video och också kunna skriva avtalet digitalt och göra hela affären på nätet.”

Enligt Michael Fogelberg går det att spara 25-30 procent av kostnaderna genom att driva anläggningarna på det här sättet.

”Nu bygger vi plattformen och infrastrukturen för att möjliggöra det.”

Omkring en tiondel av pengarna kommer att gå till utveckling av systemplattformen. Den byggs tillsammans med Netlight. 24Storage har tolv utvecklare som jobbar med systemet.

Bland investerarna finns Carl Rosvall som har grundat Protect Data, Jörgen och Fredrik Tilander (NTL) som äger spritmärket Xanté, Martin Wattin (NTL) som har en bakgrund från it-bolag som MySQL, Staffan Persson (NTL) som är delägare i bland annat SyntheticMr och Cinnober Pled Pharma, samt Stadiumgrundarna Bo och Ulf Eklöf (NTL).


Innehåll från TableauAnnons

Kraften i data – Tableau rustar bankerna inför framtiden

Den pågående transformationen av finansbranschen innebär stora utmaningar för de företag som ännu inte anpassat sin verksamhet till den digitala verklighet vi lever i. Den världsledande analysplattformen Tableau hjälper bolag att bli mer digitala, datadrivna och rustade inför framtiden. 

– Att förändra hur du ser på och hanterar din data hjälper dig att driva din digitala transformation, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau Software. 

Pandemiåret 2020 har drivit fram och skyndat på den digitala utveckling som redan pågått länge. För finansbranschen innebär det att förlegade system och manuella processer måste bytas ut snabbt och ge plats åt nya arbetssätt samt kompletteras med ny, relevant kompetens. Många banker och finansbolag använder fortfarande äldre system som skapar stora utmaningar för verksamheten.

Tableaus erbjudande går ut på att stötta verksamheter på data- och digitaliseringsresan. Detta genom att bland annat samla data från olika källor och på ett säkert sätt skapa en gemensam analysbild som påskyndar den insiktsdrivna affärsstrategin. Det i sin tur frigör potentialen hos medarbetarna att förstå viktiga frågor och hur de ska arbeta mot gemensamma lösningar. 

– Sammanhållningen och gemenskapen inom verksamheten är helt central för att man ska lyckas och genom att erbjuda medarbetare ett analysverktyg via självbetjäning får medarbetaren en större frihet att se nya affärsmöjligheter utan att behöva vänta på IT och IT frigör tid till annat, säger Fredrik Holmgren.

Viktigt att förstå kundernas behov

Den digitala eran kommer med ökade krav på bankernas service. Tableau ser att nyckeln till ett bra kundbemötande är att möta kundernas behov på djupet; hur komplext ärendet än är måste kundupplevelsen vara snabb och friktionsfri.

– Det handlar inte längre om att svara på förändringar på marknaden, det handlar om att förstå kundbehov och att möta dem innan konkurrenterna gör det. Banker kan växa med upp till 27,5% bara genom att förbättra deras kundupplevelse, säger Fredrik Holmgren.

Men det är inte bara kraven på kundbemötande som behöver ses över. Regleringar när det gäller data- och integritetsfrågor skärps i takt med den digitala utvecklingen och för att uppfylla de nya lagkraven krävs en förbättrad datakapacitet. Fredrik lyfter vikten av att vara proaktiv. 

– När reglerna skärps är det viktigt att vara beredd. Dina uppgifter kan ge dig full insyn i risk, försäljning och kundnytta och att samtidigt samla in dem kan bidra till att förekomma eventuella framtida lagkrav.

Kraften i data

Kraften i data är stark. Den kan hjälpa till att övervinna kostnads- och processineffektivitet, förbättra riskhanteringen samt ge finansiella organisationer verktyg att identifiera nya hot samt förutsäga och varna för potentiellt bedrägeri.

– Att välja den digitala vägen handlar inte bara om framtiden för finansbranschen, utan man bör agera redan idag. Företag som inte anpassar sig till den nya digitala verkligheten står inför mycket verkliga och växande risker. Data ligger i hjärtat av denna omvandling, avslutar Fredrik Holmgren.

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?