Annons

Deras Elly Pistol tar in nytt kapital för att fortsätta växa

Online-modeföretaget Elly Pistol har stängt sin första investeringsrunda där man tar in 3 miljoner kronor från bland annat JNE Invest och BLCBX. Pengarna ska gå till expansion till nya marknader. 

Elly Pistols team.
Elly Pistols team.Foto:Elly Pistol.

Elly Pistol, som i våras deltog i Stings acceleratorprogram, fortsätter växa och tar nu in nytt kapital för att lägga ytterligare ved på tillväxtbrasan. 

”Vi har vuxit ganska snabbt utan externt kapital hittills och har i dagsläget kunder i 30-35 länder. Sverige är vår största marknad men vi känner att det finns mycket tillväxtpotential framför allt i USA där vi har ganska många följare och kunder”, säger Cecilia De Champs, grundare av Elly Pistol. 

Läs mer: Sting investerar i åtta nya bolag 

Elly Pistol har i dagsläget fem anställda och i samband med nyemissionen har man anställt en person med ansvar för e-handeln. De färska miljonerna kommer utöver att utvidga antalet anställda framför allt användas till marknadsföring. 

Kunskap kring e-handel och digital marknadsföring har även vart centralt i valet av investerare. 

”Det har varit jätteviktigt för oss att göra en strategisk finansieringsrunda då vi vill få tillgång till ett bredare nätverk. Så det har varit fokus på att investerarna ska ha erfarenhet från liknande bolag snarare än kapitalet", säger Cecilia De Champs. 

Läs mer: De är Sveriges mest aktiva tech-investerare 

Enligt Cecilia De Champs spelar sociala medier en central roll i bolagets strategi. 

"Vår målgrupp är den digitala generationen som hänger lika mycket online som offline. Vi försöker skapa en kanal där vi kan kommunicera med kunderna på ett helt annat sätt och få feedback på våra idéer och förslag på kollektioner. När vi lägger ut något kan vi se direkt om det är något för våra kunder, vilket är jättehäftigt", säger Cecilia De Champs. 

Innehåll från M-FilesAnnons

M-Files eliminerar risken för mänskliga dokumenthanteringsfel

Dokumenthantering är en central del av de flesta företags verksamheter, men att organisera stora mängder information kan vara en utmaning och hindra bolag från att arbeta effektivt.

– Digital hantering av våra dokument har gett en förbättrad produktivitet och ökad efterlevnad av standarder och regler, säger ansvarig på AQ Group.

Dokumenthantering utgör en viktig del av verksamheten för de flesta företag, oavsett storlek och bransch. Man hanterar och organiserar dagligen dokument, filer och data – och i takt med att dokumenthanteringssystemen blir alltmer avancerade kan företag effektivisera sina processer och rutiner ordentligt. Den finska dokumenthanteringsmarknaden har länge dominerats av M-Files. Nu har de expanderat i Norden och växer stadigt i Sverige, inte minst inom tillverkandeindustrin och Professional services.

Sticker ut på marknaden

Anders Edlund, säljchef Norden, berättar att det som gör att M-Files sticker ut på marknaden är att lösningen inte arbetar med traditionella mappstrukturer utan länkar information till användarna baserat på innehåll. 

– Det handlar om vad något är, inte var det finns lagrat. Detta kopplas i sin tur till ett avancerat workflow och en samarbetsplattform för externa parter, säger han.

Genom att samla all dokumentation på ett ställe och skapa en enhetlig vy av företagets dokumentation kan företag enkelt leta efter, hitta och använda informationen de behöver utan att behöva söka i flera olika system.

– Våra lösningar möjliggör också automatisering av manuella arbetsuppgifter, vilket eliminerar risken för mänskliga fel och sparar tid och resurser som annars skulle ha använts på administrativa uppgifter. Våra lösningar är dessutom möjliga att integrera med befintliga system, vilket sparar både tid och pengar eftersom det inte krävs några extra investeringar i hårdvara eller mjukvara.

Så här fungerar M-Files, läs mer 

En pålitlig partner

M-Files har visat sig vara en pålitlig partner för flera företag som vill förbättra sin produktivitet. Några av dessa är teknikföretaget Sinch och medicintekniska företaget Getinge. 

– Getinge och Sinch är bolag med mycket höga krav på sin informationshantering. Vid ett införande av den här omfattningen finns det alltid unika förutsättningar och krav som behöver hanteras. Här är vi särskilt stolta över att kunna erbjuda en smidig och säker digital plattform som kan öka produktiviteten och göra stor skillnad i vardagen, inte minst genom att information blir enklare att hitta och använda, säger Anders Edlund.

Ett annat exempel är verkstadsföretaget AQ Group, som har använt M-Files för att hantera sina stora mängder dokument och optimera dokumenthanteringsprocesserna inom organisationen. 

– Vi har lyckats uppnå både en enhetlig dokumentationsvy och fullständig överensstämmelse med olika standarder och regler. M-Files har också möjliggjort automatisering av våra manuella arbetsuppgifter, vilket har lett till minskad risk för mänskliga fel och förbättrad effektivitet, säger ansvarig projektledare på AQ Group.

Även finländarnas stamnätsbolag Fingrid Oyj har kunnat uppnå fullständig efterlevnad av olika standarder och regler med hjälp av M-Files, vilket enligt bolagets Communications and Information Management Manager har varit viktigt för deras verksamhet. Dessutom har teknikkonsultföretaget IKM Ocean Design och det ledande stål- och metallföretaget SSAB med hjälp av M-Files kunnat automatisera manuella arbetsuppgifter och förbättra efterlevnaden av olika standarder och regelverk.

– Traditionella dokumenthanteringssystem uppfyllde inte våra verksamhetskrav. Vi ville ha en modern, ny strategi för informationshantering som kunde erbjuda användarna nya digitala funktioner och verkliga fördelar för deras dagliga arbete, konstaterar projektansvarig på Fingrid Oyj.

Läs mer om M-Files erbjudande här 

Mer från M-Files

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med M-Files och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera