Hoppa till innehållet

Annons

Den ”missförstådda investeraren” ser köpläge – men dissar AI

Åren i Ryssland lade grunden för David Nangles investmentbolag VEF. 

I dag vill han inte veta av landet, utan riktar blicken mot andra stora tillväxtländer i jakten på nästa Klarna. 

”Vår erfarenhet är att fantastiska teknikbolag bildas oavsett politisk ledning, oavsett hur höga räntorna är eller hur svag valutan är”, säger han.

I sina vd-ord återkommer David Nangle till att VEF ”avskyr att handlas till substansrabatt”. Nu vill han att fler ska förstå investmentbolagets värde.
I sina vd-ord återkommer David Nangle till att VEF ”avskyr att handlas till substansrabatt”. Nu vill han att fler ska förstå investmentbolagets värde.Foto: Tora Sirén

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Prenumerera utan bindningstid?

Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Arrow/HPEAnnons

HPE och Arrow samverkar för en trygg servermiljö

Data är guld och information makt, därför är säkerheten på dina servrar av yttersta vikt. HPE och Arrow samarbetar för att du ska kunna vara säker på att din servermiljö är i trygga händer – från början till slut.

I dagens samhälle är behovet av säkra och opåverkade servrar mer påtagligt än någonsin tidigare. Enligt Patrik Hallberg, affärsutvecklare på Arrow, är det därför extra viktigt att säkerställa serverns integritet.

– I en digital värld blir säkerheten fundamental. Servern är kärnan och en kritisk komponent i många företags och organisationers verksamheter: den lagrar känslig information, hanterar affärstransaktioner och möjliggör kommunikation. Om en server skulle komprometteras kan data förloras, ekonomiska förluster ske och företagets rykte skadas. Dessutom kan det ha allvarliga konsekvenser för integriteten och säkerheten hos de användare som förlitar sig på den, säger han.

En försvarslinje mot förändringar

Silicone Root of Trust är en teknologi som har kommit att spela en central roll när det gäller att säkerställa servrars integritet. Alexander Ojanen, produktchef på HPE, förklarar att det är en kombination av hårdvara och mjukvara som fungerar som en försvarslinje mot otillåtna förändringar i serverns system - från den stund den tillverkas till den är i produktion och vidare genom hela sin livscykel. 

– Det innebär att varje steg i serverns resa övervakas och skyddas, vilket minskar risken för manipulering och säkerhetshot. Redan vid leverans från fabrik behöver säkerheten vara på plats; händer något på vägen behöver åtgärder sättas in och skydda kundens data. Även i slutet av serverns livscykel när den ska tas ur drift är säkerhet viktig och det behövs processer för att data ska raderas och inte gå att återställa.

Samarbetet täcker hela kedjan 

För att möta dessa utmaningar har HPE och Arrow gått samman för att erbjuda tjänster som tar säkerheten till nästa nivå. HPE är en banbrytare inom säkerhet för servrar och ledande när det gäller att implementera Silicone Root of Trust-teknologin. Arrow, å andra sidan, har unik insyn och förståelse kring säkerhetskedjan, vilket innebär att de tillsammans kan säkerställa att varje komponent i servern är pålitlig och säker, från tillverkning till leverans.

Patrik Hallberg berättar att HPE och Arrow genom detta samarbete kan skapa en säkerhetskedja som är robust och pålitlig. 

– Det kan vara en utmaning för företag att veta hur de ska inleda sitt säkerhetsarbete och för dem finns Arrow och HPE här med både global och lokal kompetens. Vi agerar gärna bollplank och följer med under hela resans gång med väl etablerade processer, rutiner och tjänster för att skapa den viktiga helheten för våra kunder. Tillsammans med oss kan företag och organisationer vara trygga i vetskapen om att deras servrar är skyddade från otillåtna intrång och manipulationer, oavsett var i livscykeln de befinner sig, säger han.

Läs mer på arrow.com 

 

 

Mer från Arrow/HPE

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Arrow/HPE och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera