1515

Debatt: Dumma pengar går främst till män

Den närmast systematiska diskrimineringen av kvinnor i riskkapitalsammanhang är välkänd sedan länge. Felet ligger i systematiken med vilken vi fördelar riskvilligt kapital, skriver Johan Jörgensen, styrelseordförande i Fundedbyme. 

Johan Jörgensen är styrelseordförande i Fundedbyme, grundare av Internet Discovery Day och rådgivare till SUP46.
Johan Jörgensen är styrelseordförande i Fundedbyme, grundare av Internet Discovery Day och rådgivare till SUP46.

Johan Jörgensen är styrelseordförande i Fundedbyme, grundare av Internet Discovery Day och rådgivare till SUP46

Detta är en debattartikel. Vill du också skriva för Di Digital? Hör av dig på digital@di.se


Häromveckan landade en genomgång från DI Digital av de svenska riskkapitalinvesteringarna med en duns. Den slog fast att 93 procent av de svenska riskkapitalbolagens tech-investeringar (venture capital) så här långt i år gjorts i bolag med manliga grundare.

Tyvärr är detta inte någon nyhet. Den närmast systematiska diskrimineringen av kvinnor i riskkapitalsammanhang är välkänd sedan länge. Det märkliga är att den tillåts fortsätta. För det är ju inte så att den ena halvan av befolkningen har sämre idéer, har mindre attraktiva investeringsobjekt eller är sämre entreprenörer.

Eller – hemska tanke – kan det bero på sättet kapitalet tillhandahålls som snedvrider konkurrensen om de resurser entreprenörer behöver för att växa?

Låt oss titta på kapitalet i sig. Det är huvudsakligen vårt pensionkapital som utgör grunden för det riskkapital som olika riskkapitalaktörer investerar i de manliga entreprenörerna. Tanken är egentligen god – genom att hitta framtidens Spotify, King eller Klarna ska våra pensionsmedel växa mer än på börsen.

Den andra sidan av myntet är att riskkapitalet är en fantastisk möjlighet för entreprenörer att få möjlighet att förverkliga sina drömmar och bidra till att samhället utvecklas och blir bättre. Detta kapital har dock tjänats in av både kvinnor och män, men tydligen är det bara männen som ska få möjligheten att växa med hjälp av detta kapital.

Är kvinnliga företagare sämre än manliga? Snarare tvärtom. På område efter område visar kvinnorna snarare att de är bättre lämpade än sina manliga kollegor på att sköta saker som kräver intelligens och ledarskap.

Felet ligger snarare i systematiken med vilken vi tillhandahåller riskvilligt kapital till entreprenörer. Fråga vem som helst i riskkapitalbranschen vad som utmärker dem som söker – och får – riskkapital: lätt megalomana manliga entreprenörer med narcissistiska drag och tankar om världsdominans. Och när dessa entreprenörer blir äldre hamnar många av dem som investerare på olika riskkapitalfonder.

Felet ligger i systematiken med vilken vi tillhandahåller riskvilligt kapital till entreprenörer.

Kanske är det inte så konstigt. Riskkapitalet jagar den där en-på-miljonen-entreprenören som kan slå till och bli hur stor som helst.

Men det innebär också att riskkapitalet systematiskt diskriminerar verksamheter som kanske inte har samma skyhöga riskprofil, men som ändå kan erbjuda fantastiska tillväxtmöjligheter och långsiktigt företagsbyggande av den typen som skapar jobb och tillväxt och inte bara en fantastisk så kallad ”exit” till andra sidan Atlanten som gör investerare och grundare snuskigt rika.

Låt oss istället titta på hur det ser ut inom crowdfunding, där de breda investerarkretsarna bjuds in att investera direkt i framtidens entreprenörer utan att ha en så kallad ”investment manager” som filter.

Av cirka 100 avslutade investeringsrundor på FundedByMe ser fördelningen ut så här:

Alla startade kampanjer: Kvinnliga entreprenörer, 14,5% Manliga entreprenörer, 85,5%

Alla lyckade kampanjer: Kvinnliga entreprenörer, 26% Manliga entreprenörer, 74%

Andel av kampanjer med kvinnliga entreprenörer som lyckats: 75%

Andel av kampanjer med manliga entreprenörer som lyckats: 41%

Slutsatsen är lika självklar som brutal. Kvinnliga entreprenörer är överlägset mer attraktiva som investeringsobjekt än manliga entreprenörer när den stora massan får välja.

Det är givetvis lätt för investerarna på Fina Gatan att avvisa den grå massan som ”dum” och ”oinformerad”, men då har man helt missat vad som driver den nya tidens entreprenörskap – nätverken och förmågan att engagera andra i sin verksamhet.

Kvinnor är nätverksbyggare i högre grad än män. Crowdfunding är investeringar plus nätverk. Både nätverken och kvinnorna verkar ha insett att crowdfunding är en bättre väg till både kapital, tillväxt och riskjusterad avkastning.

Så, även om det verkar svårt att lära de gamla hundarna i riskkapitalbranschen att kvinnliga entreprenörer är minst lika attraktiva som sina manliga kollegor kan kvinnliga entreprenörer äntligen rösta med fötterna och hitta andra sätt att finansiera sig på.

Om några år spår branschvetare att crowdfunding är större än traditionellt riskkapital. Och om trenderna får råda kanske det då blir så att andelen riskkapital som går till kvinnor till och med minskar, helt enkelt eftersom de kvinnliga entreprenörerna har hittat ett bättre sätt att få tillgång till de resurser de behöver för att växa.

Argumentationen ovan leder också till en annan slutsats. Om det är så att vi som samhälle vill ge kvinnliga entreprenörer samma förutsättningar som män så måste vi sluta att kollektivt slussa kapitalet via de strukturer som systematiskt diskriminerar kvinnor. Och istället börja slussa kapitalet via de strukturer som faktiskt ger kvinnor de förutsättningar som krävs för att växa sina verksamheter och lyckas som entreprenörer, till gagn för samhället i stort.

Tills detta sker: FundedByMe finns här för kvinnliga entreprenörer redan nu. Strunta i gammelfinansen, välkomna till framtiden!


Johan Jörgensen är styrelseordförande i Fundedbyme, grundare av Internet Discovery Day och rådgivare till SUP46

Detta är en debattartikel. Vill du också skriva för Di Digital? Hör av dig på digital@di.se


Innehåll från AdmincontrolAnnons

En digitaliserad arbetsplats – med minskad risk för cyberattacker

På senare år har en digitaliserad arbetsplats varit en hög prioritet för många företag. Samtidigt jobbar allt fler hemifrån, vilket ökar behoven av säkra och fullt digitala lösningar – inte minst när mängden cyberattacker blir alltmer förekommande och förödande.

– Genom vår styrelseportal kan dokument delas och signeras digitalt på ett väldigt enkelt och säkert sätt, säger Rebecka Soma, Country Manager på Admincontrol i Sverige.

Sättet vi lever på har förändrats drastiskt i samband med coronapandemins intåg runt om världen, men kanske allra främst hur och var vi arbetar. Dessförinnan var kontoret allt som oftast en obligatorisk arbetsplats på daglig basis. När hemmakontor blivit allt vanligare har flera svenska bolag under det senaste året vittnat om en markant ökning av cyberattacker, och både SÄPO och Internetstiftelsen har i flera rapporter skrivit om hur attackerna blir fler i pandemins spår. Enligt Rebecka Soma, Country Manager på Admincontrol i Sverige, kommer därför kompetens inom cybersäkerhet bli av högsta vikt framöver.

Tidigare med hjälp av en kontorsnärvaro kunde viktiga dokument signeras direkt på plats, något som innebar en problematik när företag stängde ner och drev sin verksamhet via distans. Det ställde nya krav på smidiga och säkra digitala lösningar, och Admincontrol blev snabbt ett alternativ som visade sig gynnsamt för den nya tidens behov. 

– Säkerhet är väldigt viktigt för oss. Vi kan se att behovet ökat lavinartat under pandemin; elektronisk signering används mer än någonsin. Vår tjänst möjliggör att alla tryggt kan jobba var som helst utan att behöva infinna sig i styrelserummet så fort något ska signeras, berättar Rebecka Soma.

Säkerheten måste prioriteras

Den snabba omställningen till hemmakontor och virtuella möten gjorde att många bolag förlitade sig på olika digitala tjänster – som inte alltid var helt optimala och tillräckligt säkra för ändamålet. Företagens styrelseledning måste därför förstå området kring cybersäkerhet och hur de kan arbeta för att motverka det, menar hon.

– Alla kommer behöva sträva mot en bra säkerhetskultur inom sina företag. En absolut majoritet av felen som sker på en arbetsplats är ”human errors”, och risken för att göra fel när man inte vistas på kontoret ökar ju också. Därför blir en god säkerhetskultur extremt viktigt.

Enligt statistik från tidigare i år, framtaget av cybersäkerhetsföretaget Cybint är just human errors anledningen till hela 95 procent av alla intrång.

– Har man ett bra säkerhetstänk är man mycket bättre rustad för en eventuellt kommande cyberattack. En bra och enkel åtgärd är att använda tvåfaktorsautentisering, men det till trots är det bara fyra av tio som nyttjar det.

En tjänst för nya tider

Det talas mycket om vad som väntar arbetsvärlden och den nya samtiden när vi återgår till det normala. Många är eniga om att pandemin avsevärt skyndat på digitaliseringen och många av de tjänster och arbetssätt som vi idag tillämpat förväntas stanna kvar även efter pandemin.

En av dessa är just elektronisk signering, och företag som inte rustat upp med tjänster likt dessa förväntas snabbt hamna efter i förhållande till sina konkurrenter. 

– Vinningen är oerhört stor med att kunna signera digitalt. Dels är det mer miljövänligt i och med att det eliminerar stora mängder papper, men det möjliggör också en större frihet för alla inblandade när de inte behöver infinna sig på en specifik plats.

Med Admincontrol samlas allt från digital dokumentstyrning och ett förenklat samarbete för styrelse och ledning på en och samma plats. Dessutom är det Sveriges enda ISO 27001:2013-certifierade styrelseportal och utlovar effektiva och säkra styrelsemöten – på ett användarvänligt vis.

– Med Admincontrol blir det en säkrare hantering när vi inte längre har samma förutsättningar som förr, avslutar Rebecka Soma.

Ladda ner Admincontrols e-bok för att lära dig mer om ”utvärdering av dina investeringar i styrelsens teknologi” här 

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?