Hoppa till innehållet

Annons

De tar in 15 nya bolag – ger konkursade Paradiset en ny chans

Inkubatorn Sting tar in 15 nya företag till sina startupprogram. Många har tungt tekniskt fokus eller hållbarhet som affärsidé. Samtidigt får den ekologiska matkedjan Paradiset en ny chans efter konkursen.

Johannes Cullberg vill fortsätta sälja ekologisk mat genom sitt nya bolag Paradiset 2.0.
Johannes Cullberg vill fortsätta sälja ekologisk mat genom sitt nya bolag Paradiset 2.0.

Den ekologiska matkedjan Paradiset tvingades stänga ned sina butiker i början av året och gick sedan i konkurs. Senast förra hösten tog Paradiset in 22 miljoner kronor i nytt kapital. Bolaget hade bland annat investmentbolaget Blue som storägare, men plockade även in pengar från småsparare via crowdfundingplattformen Fundedbyme.

Läs mer: Grundaren efter konkursen: Nästa företag ska också vara ekonomiskt hållbart

Grundaren Johannes Cullberg är dock redan i gång med den nya satsningen Paradiset 2.0. Sting stöttar initiativet som ingår i det längre programmet Incubate. 

”Vi tycker det är spännande då Paradiset 2.0 är en helt digital affär. De har redan gjort researchen och har ett starkt varumärke”, säger Peo Nilsson, som är Stings affärscoach till bland annat Paradiset. 

Enligt affärscoachen finns det goda exempel på digitala mat-initiativ likt Paradiset 2.0 i USA och i Europa, vilket ska vara ett tecken på att det även ska fungera i Norden. Fokus är istället nu medlemsbaserad mathandel via nätet.

”Pandemin blev för tungt för den fysiska modell man hade. Men nu när man startar om från början är det snabbare att göra det på nätet. Sedan kanske det blir en fysisk satsning i mindre skala”, säger Peo Nilsson.

Inkubatorn Sting har stöttat över 300 bolag sedan 2002 där omkring 70 procent har överlevt. Höstens omgång med 15 utvalda bolag korades från 170 ansökningar.

”Flera av bolagen är tekniskt tunga och många fokuserar på hållbarhet”, meddelar Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting, i ett uttalande.

Bolagen får en investerad summa på 400 000 kronor från Stings investeringsbolag Propel Capital. Inkubatorn ger även bolagen stöd kring affärsutveckling, söka finansiering och att rekrytera medarbetare. Utöver detta får bolagen en gratis kontorsplatser i coworkinglokalerna A House i Stockholm.

Sting har två olika program beroende på utvecklingscykeln hos bolagen: Accelerate och Incubate och som är 4 respektive 12–30 månader.

Ett av de nya bolagen i inkubatorn är Acty Technologies som hjälper investerare att påverka företag i en hållbar riktning.

”Vi har ambitionen att dubbla både omsättning och antal hållbara initiativ varje månad. Vi sökte till Sting för att få support, kapital och vägledning i början av Actys resa. Vi tror att coacherna kommer vara nyckelpartners som hjälper oss att identifiera nya sätt att växa och bidra med ett brett nätverk av investerare och potentiella kunder”, säger Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies, i ett uttalande.

Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.
Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.
Boksnoks team Simon Stenström, analys och utveckling, Marcus Bergman, teknikansvarig, Monica Fagraeus, vd och marknadsansvarig och
Gustav Johansson, produkt och partnerskap.
Boksnoks team Simon Stenström, analys och utveckling, Marcus Bergman, teknikansvarig, Monica Fagraeus, vd och marknadsansvarig och Gustav Johansson, produkt och partnerskap.
Innehåll från DinteroAnnons

Bytte betalningslösning – sparar 250 000 per år

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.
Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör, ser många fördelar med att använda Dintero Checkout.

– Lösningen fungerar bra och är rimlig, och Dintero är väldigt bra på support och kunduppföljning, säger han.

Det är bråda dagar för de anställda i nätbutiken Glas och Interiör, som erbjuder hela 20 000 varulinjer. Nätbutiken etablerades 2006, och sedan dess har både varuutbudet och kundunderlaget vuxit betydligt.

En bra betalningslösning är en förutsättning för det medelstora företaget. Men det har under alla år varit en utmaning att hitta en leverantör som erbjuder en bra teknisk lösning och bra support till rimligt pris.

– Vi har fått uppleva överraskande många dåliga betalningslösningar, både avseende tekniken och supporten. När vi skulle byta leverantör förra året pratade jag därför med flera kollegor i branschen. Det var då jag fick Dintero rekommenderat, berättar Hulaas.

Det här är Dintero – läs mer.  

Därför är de nöjda med Dintero Checkout

Glas och Interiör har haft enbart goda erfarenheter av Dintero, enligt Hulaas.

– Plattformen är användarvänlig och har alla betalningslösningar som våra kunder efterfrågar. Vi kommer snabbt i kontakt med supporten när vi behöver, och dessutom har de väldigt bra priser.

Lönsamt för företaget

Han räknar med att Glas och Interiör sparar ungefär 250 000 kronor om året genom att använda Checkout-lösningen. Det är pengar som går direkt in i företagets resultat.

Nu har Hulaas planer på att utöka samarbetet med Dintero genom att bygga upp en kundklubb.

– Det är ju väldigt värdefullt att samarbeta med någon som vet vad vi behöver och som vi kan lita på. Dessutom är det praktiskt att ha allt samlat på en plattform.

Förtroende och långsiktiga kundrelationer

Techföretaget Dintero är byggt på erfarenheterna från Dsafe (det första företaget som Daro Navaratnam startade), en tydlig affärsfilosofi och en god idé.

– Vi såg att de minsta kunderna betalade ganska mycket för sin betalningslösning jämfört med stora företag och tänkte att det inte borde vara så, säger Daro Navaratnam, CEO och CO-Founder på Dintero.

Dintero har utvecklat en plattform med målet att få bort komplexiteten i betalningsbranschen. För kunderna innebär det att lösningen ger flexibilitet, men även en samlad plats för alla deras behov.

Tillstånd från Finansinpsektionen

I dag har Dintero 16 anställda som jobbar med utveckling och försäljning. I november förra året nådda företaget en ny milstolpe när de fick tillstånd från Finansinspektionen. 

– Det är ett stort förtroende som kommer att göra det möjligt för oss att förenkla kundernas betalningsresa ännu mer, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.
Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.

Företaget utvecklar och förbättrar sina betalnings- och omnikanallösningar kontinuerligt - och vidareutvecklar hela tiden för att förenkla vardagen för sina kunder.

– Vårt mål är sund tillväxt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi lovar våra kunder och följa upp bra med råd och support, berättar Magnus.

Plattform som gör betalning enkelt

Kunderna efterfrågar ständigt större flexibilitet och fler betalningsalternativ.

Dintero Checkout erbjuder många betalningslösningar, som Swish, Apple Pay, Klarna, Visa/MasterCard, Vipps, MobilePay, faktura, delbetaling och QR-kod. Checkout-plattformen är användarvänlig och gör det möjligt att skräddarsy betalningslösningen så att den passar företagets behov, oavsett storlek.

 

 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera