1515
Annons

De tar in 15 nya bolag – ger konkursade Paradiset en ny chans

Inkubatorn Sting tar in 15 nya företag till sina startupprogram. Många har tungt tekniskt fokus eller hållbarhet som affärsidé. Samtidigt får den ekologiska matkedjan Paradiset en ny chans efter konkursen.

Johannes Cullberg vill fortsätta sälja ekologisk mat genom sitt nya bolag Paradiset 2.0.
Johannes Cullberg vill fortsätta sälja ekologisk mat genom sitt nya bolag Paradiset 2.0.

Den ekologiska matkedjan Paradiset tvingades stänga ned sina butiker i början av året och gick sedan i konkurs. Senast förra hösten tog Paradiset in 22 miljoner kronor i nytt kapital. Bolaget hade bland annat investmentbolaget Blue som storägare, men plockade även in pengar från småsparare via crowdfundingplattformen Fundedbyme.

Läs mer: Grundaren efter konkursen: Nästa företag ska också vara ekonomiskt hållbart

Grundaren Johannes Cullberg är dock redan i gång med den nya satsningen Paradiset 2.0. Sting stöttar initiativet som ingår i det längre programmet Incubate. 

”Vi tycker det är spännande då Paradiset 2.0 är en helt digital affär. De har redan gjort researchen och har ett starkt varumärke”, säger Peo Nilsson, som är Stings affärscoach till bland annat Paradiset. 

Enligt affärscoachen finns det goda exempel på digitala mat-initiativ likt Paradiset 2.0 i USA och i Europa, vilket ska vara ett tecken på att det även ska fungera i Norden. Fokus är istället nu medlemsbaserad mathandel via nätet.

”Pandemin blev för tungt för den fysiska modell man hade. Men nu när man startar om från början är det snabbare att göra det på nätet. Sedan kanske det blir en fysisk satsning i mindre skala”, säger Peo Nilsson.

Inkubatorn Sting har stöttat över 300 bolag sedan 2002 där omkring 70 procent har överlevt. Höstens omgång med 15 utvalda bolag korades från 170 ansökningar.

”Flera av bolagen är tekniskt tunga och många fokuserar på hållbarhet”, meddelar Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting, i ett uttalande.

Bolagen får en investerad summa på 400 000 kronor från Stings investeringsbolag Propel Capital. Inkubatorn ger även bolagen stöd kring affärsutveckling, söka finansiering och att rekrytera medarbetare. Utöver detta får bolagen en gratis kontorsplatser i coworkinglokalerna A House i Stockholm.

Sting har två olika program beroende på utvecklingscykeln hos bolagen: Accelerate och Incubate och som är 4 respektive 12–30 månader.

Ett av de nya bolagen i inkubatorn är Acty Technologies som hjälper investerare att påverka företag i en hållbar riktning.

”Vi har ambitionen att dubbla både omsättning och antal hållbara initiativ varje månad. Vi sökte till Sting för att få support, kapital och vägledning i början av Actys resa. Vi tror att coacherna kommer vara nyckelpartners som hjälper oss att identifiera nya sätt att växa och bidra med ett brett nätverk av investerare och potentiella kunder”, säger Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies, i ett uttalande.

Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.
Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.
Boksnoks team Simon Stenström, analys och utveckling, Marcus Bergman, teknikansvarig, Monica Fagraeus, vd och marknadsansvarig och
Gustav Johansson, produkt och partnerskap.
Boksnoks team Simon Stenström, analys och utveckling, Marcus Bergman, teknikansvarig, Monica Fagraeus, vd och marknadsansvarig och Gustav Johansson, produkt och partnerskap.

 


Innehåll från PaypalAnnons

PayPal fortsätter satsa på Sverige efter Zettleköpet – Därför ska du jobba här

Det finns många anledningar till att PayPal investerar i Sverige och ännu fler anledningar att ansluta sig till Stockholmskontoret för att arbeta med framtidens teknologi, enligt Jonas Breding, chef för norra Europa på PayPal.

Fyra år efter köpet av Zettle fortsätter PayPal att satsa på Stockholm för att utveckla sömlösa betallösningar som används av allt fler bolag och kunder världen runt.

Varför satsar PayPal på Sverige?

–  Zettle hade inte kunnat skapas på någon annan plats. Vi hade följt dem i flera år innan uppköpet och visste hur mycket talang som fanns i bolaget. Visst var vi ute efter Zettles briljanta tekniska lösningar, men också efter den kultur som låg bakom. Det gör det helt naturligt att fortsätta satsa här i Stockholm, säger Jonas.

PayPal finns i 200 länder med 429 miljoner användarkonton och har över 30 000 anställda på fler än 50 kontor i fler än 30 länder. 

Vad är det som utmärker Sverige som teknikland?

– Det finns duktiga utvecklare över hela världen, men i Sverige finns det kunskap som är kopplad till mer än kod. Här finns en bredare förståelse för utveckling där design, användarvänlighet och andra kompetenser spelar stor roll. Man förstår helheten i det problem som ska lösas, hur kundupplevelsen blir så bra som möjligt, vilket Zettle har varit ett klockrent exempel på ända sedan starten.

Det pågår en konstant rekrytering i Sverige från PayPals sida och bolaget har nyligen börjat välkomna medarbetarna till det nya kontoret på Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm för att arbeta enligt en hybridmodell där de jobbar både på kontoret och distans.

Varför ska man söka sig till PayPal i Sverige?

– Här får du den perfekta kombinationen av en svensk, öppen arbetskultur där man uppmuntras att ta egna initiativ och en internationell, kulturell mångfald som de flesta bolag bara kan drömma om - vi har nog ett hundratal nationaliteter representerade. Tillsammans med de otroliga förmåner du får ta del av redan som nyanställd blir det en fantastisk arbetsplats.

PayPal arbetar med en rad olika förmåner för sina medarbetare, dels för att säkra deras ekonomiska trygghet men även för det fysiska och psykiska välmåendet. Anställda erbjuds bland annat en månads extra betald ledighet vart femte år för att helt logga ut från den digitala världen och reflektera över sina karriärsambitioner. Jonas har själv precis kommit hem från fyra veckors bergsklättring i Nepal men det är inte förmånerna utan framför allt att få jobba med den absolut senaste teknologin och framtiden som han lockas av.  

– Oavsett vilken funktion du har så arbetar du i vissa delar med forskning och att tänka långsiktigt. På ett lönsamt bolag av den här storleken, som fokuserar på avancerad teknologi, arbetar du med det nyupptäckta - det handlar hela tiden om trender och framtida trender. Våra hack weeks är ett bra exempel. Utvecklarveckor som hålls flera gånger om året där alla bolagets funktioner ingår i olika team. Vi använder den senaste teknologin för att på sju dagar utveckla innovationer så långt att de, i vissa fall, kan tas direkt till marknaden. 

Läs mer här 

Mer från Paypal

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Paypal och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?