1515

De startar nytt VR-bolag

VR-profilen Daniel Nyberg och designern Alberto Amigo har tillsammans med Svrvive Studios startat VR-bolaget Logtown Studios. Första delen av spelet ”Electrogenesis” är klart och bolaget söker nu riskkapital. 

VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg.
VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg.

Daniel Nyberg beskrivs som en av Sveriges få VR-veteraner med över 3,5 års erfarenhet av branschen. Han har bland annat utvecklat VR-spelen Wands och Itsy och är även medgrundare till bolagen Vobling (NTL) och Mimerse (NTL), enligt ett pressmeddelande från Logtown Studios.

Alberto Amigo har en bakgrund som speldesigner hos Toadman Interactive, som bland annat utvecklat spelet Stylista åt Glorious Games Group (tidigare Stardoll, NTL). Spelet fick över 400.000 användarkonton på mindre än ett år, enligt Logtown Studios.

Dessa två blir, tillsammans med en 3D-artist och en VR-person, hjärtat i Logtown Studios, ett samriskbolag som startas ihop med den redan etablerade VR-spelstudion Svrvive (NTL). Utvecklarteamet har gjort en prototyp till ett spel vid namn Electrogenesis och de inleder nu en kapitalresningsrunda.

“Jag har aldrig tidigare varit i ett team med mer kompletta erfarenheter från spel och VR, är otroligt tacksam att få vara en del av denna resa. Efter att vi kom i kontakt med Svrvive har allting bara fortsatt växa därifrån”, säger Per Wahlfridsson, vd för Logtown Studios i ett skriftligt uttalande.

Svrvives styrelseordförande Johan Svärd ser ljust på framtiden.

Svrvive Studios går in som medgrundare till Logtown Studios eftersom det öppnar upp för synergier bolagen emellan. Tillsammans siktar vi mot att bli Europas viktigaste VR-spelaktör”, säger han.

Electrogenesis bygger på en kvinnlig protagonist med elektriska krafter. Hon hålls fången i ett laboratorium och måste fly därifrån. Spelet utvecklas för Oculus Rift och Playstation VR, med mål att porta till HTC Vive vid ett senare datum.


Innehåll från TableauAnnons

Därför är data detaljhandelns nyckel till konkurrenskraft

– För att lyckas hantera pandemins utmaningar behöver detaljhandlare använda data på effektivast möjliga sätt, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau.

Detaljhandeln har varit pressad under de senaste åren – något som förstärkts ytterligare under covid-19-pandemin. Från skiftet till e-handel och till det ökade fokuset på hållbarhet har ingen annan bransch varit med om så stora förändringar, inte bara gällande hur försäljningen sker utan också var den sker. 

Att ändra sin affärsstrategi kan vara lukrativt men också skapa nya utmaningar. Med ständigt ökande förväntningar och krav behöver detaljhandlare förutse och möta sina kunders behov oavsett var de handlar. Handlarna behöver också en robust försörjningskedja som fungerar för deras organisation. Det är inte enkelt, men det är görbart. Genom att använda rätt data vid rätt tidpunkt kan detaljhandelsföretag fatta bättre, mer flexibla och mer lönsamma beslut. Genom Tableaus samarbete med hundratals detaljhandlare runt om i världen, och här i Sverige, har de kommit fram till följande:

1. Kraven på försörjningskedjan

Kundernas föränderliga krav gör det svårare att hitta sätt att effektivisera sin verksamhet på. Att behöva förändra sin försörjningskedja för att möta dessa krav innebär förlorad värdefull tid. För att kunna vara agil och göra snabba förändringar är det viktigt att ha full insyn i alla delar av försörjningskedjan; från inköp till leverans. Att upptäcka och möta nya kundtrender och behov i realtid ger detaljhandlare en klar fördel mot sina konkurrenter när det kommer till att fånga kundernas intresse. En övergripande bild av realtidsdata du samlat in kommer att hjälpa din verksamhet att ligga steget före, reducera svinn i inköpsprocessen och hålla jämna steg med kunderna. 

2. Sömlösa omnikanal-upplevelser

Det räcker inte längre att bara erbjuda en fantastisk fysisk eller digital upplevelse. Kunder vill ha, och förväntar sig, samma nivå av service oavsett var de handlar. De efterfrågar enkelhet. Pandemin har gjort oss mer bekväma och förstärkt behovet av att kunna shoppa online. För att vinna i den nya verkligheten behöver detaljhandlare förstå sina kunder helt och hållet, kunna förutspå deras beteenden och ge dem vad de behöver innan de själva ens vet. 

3. Kunden i centrum

För att kunna konkurrera måste kunden alltid vara i centrum. Genom att hämta data som möjliggör beslut baserade på fakta och siffror i realtid kan du prioritera både kundens och din verksamhets behov. Post-pandemi kommer handlare att fortsätta se förväntningar och preferenser förändras bland kunderna allt eftersom marknaden förändras. Att fatta kloka och informerade beslut är det enda sättet att garantera fortsatt framgång och det enda sättet att göra detta på är att ha en tydlig förståelse för sin data. 

4. Prissättning

Kvalitet och prisvärdhet är några av kundernas huvudkrav idag men detaljhandlare måste balansera detta mot sina egna behov av ökade marginaler och kostnadseffektivitet. Lösningen hittar vi i att skapa dataledda produkter och prissättningsstrategier. Att ge dina team verktyg för att djupdyka i försäljning, produkt och prisdata ger dem insikter som behövs för att kunna fatta viktiga beslut. Om du förstår vad som händer både på marknaden och hos dina kunder kan du skräddarsy din produkt och prissätta på ett sätt som maximerar din verksamhets framgång. Att utnyttja data kommer att bli en nyckel till innovation, återhämtning och tillväxt, nu och framåt. Alla företag kommer att ha sina egna prioriteringar och problem och Tableau kan ge råd kring hur man bäst hämtar in och applicerar data för att möta dessa. 

Vill du veta mer? Ladda ned Tableaus senaste e-book för detaljhandeln här. 

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?