1515
Annons

De startar nytt VR-bolag

VR-profilen Daniel Nyberg och designern Alberto Amigo har tillsammans med Svrvive Studios startat VR-bolaget Logtown Studios. Första delen av spelet ”Electrogenesis” är klart och bolaget söker nu riskkapital. 

VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg.
VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg.

Daniel Nyberg beskrivs som en av Sveriges få VR-veteraner med över 3,5 års erfarenhet av branschen. Han har bland annat utvecklat VR-spelen Wands och Itsy och är även medgrundare till bolagen Vobling (NTL) och Mimerse (NTL), enligt ett pressmeddelande från Logtown Studios.

Alberto Amigo har en bakgrund som speldesigner hos Toadman Interactive, som bland annat utvecklat spelet Stylista åt Glorious Games Group (tidigare Stardoll, NTL). Spelet fick över 400.000 användarkonton på mindre än ett år, enligt Logtown Studios.

Dessa två blir, tillsammans med en 3D-artist och en VR-person, hjärtat i Logtown Studios, ett samriskbolag som startas ihop med den redan etablerade VR-spelstudion Svrvive (NTL). Utvecklarteamet har gjort en prototyp till ett spel vid namn Electrogenesis och de inleder nu en kapitalresningsrunda.

“Jag har aldrig tidigare varit i ett team med mer kompletta erfarenheter från spel och VR, är otroligt tacksam att få vara en del av denna resa. Efter att vi kom i kontakt med Svrvive har allting bara fortsatt växa därifrån”, säger Per Wahlfridsson, vd för Logtown Studios i ett skriftligt uttalande.

Svrvives styrelseordförande Johan Svärd ser ljust på framtiden.

Svrvive Studios går in som medgrundare till Logtown Studios eftersom det öppnar upp för synergier bolagen emellan. Tillsammans siktar vi mot att bli Europas viktigaste VR-spelaktör”, säger han.

Electrogenesis bygger på en kvinnlig protagonist med elektriska krafter. Hon hålls fången i ett laboratorium och måste fly därifrån. Spelet utvecklas för Oculus Rift och Playstation VR, med mål att porta till HTC Vive vid ett senare datum.


Innehåll från FintechFactoryAnnons

Gör ditt företag mer lönsamt 2022: Outsourca

Blir 2022 året som ditt bolag ska vinna mark och bli mer lönsamt? I så fall så bör outsourcing vara en del av er strategi för ditt företag. Här listar FintechFactory några av de främsta skälen till att outsourcing kan gynna just ditt företag!

Oavsett om du har en startup, ett mindre eller medelstort företag som befinner sig i en tillväxtfas, eller om du redan är en större aktör på marknaden – outsourcing av kundtjänst kommer med flera fördelar som kan gynna just ditt bolag.

Här är fem anledningar till varför outsourcing av kundtjänst är lönsamt för dig som har ett fintech-bolag:

1. Outsourcing låter dig fokusera på kärnverksamheten

När du outsourcar en eller flera av ditt företags processer tillåts du lägga din fokus på kärnverksamheten. Genom att låta ett kvalificerat outsourcingbolag sköta din kundtjänst, marknadsföring eller social media content, kan du lägga din tid och energi på exempelvis produkt- och affärsutveckling.

2. Du kan spara stora pengar på outsourcing

Outsourcing av kundtjänst är väldigt kostnadseffektivt samtidigt som kvaliteten är hög. Etablerade outsourcingbolag som FintechFactory garanterar ett fast timpris som är samma oavsett om du vill ha kundtjänst på vardagar, helger eller högtider. Det tillkommer inga startavgifter eller extra avgifter i form av OB-tillägg eller liknande.

Detta innebär att du kan täcka upp din kundtjänst under dygnets alla timmar om det behövs. Detta har stor betydelse, särskilt vid perioder av hög belastning.

3. Sälj på flera marknader – täck upp med språkresurser för samtliga

Finns din verksamhet även utanför Sverige eller kommer ni att expandera utomlands? För dig som verkar inom Norden kan ni genom outsourcing få kostnadseffektiv kundtjänst på svenska, danska, norska och finska. Kanske finns ni redan i Europa eller USA? Kundtjänst på bland annat engelska, tyska, och franska stärker ert varumärke på respektive marknad och ger er fördelar över konkurrenterna. FintechFactory har idag kundtjänst på 15 olika språk och hjälper företag med sin kundservice över hela Europa, USA och Asien.

4. Outsourcing låter dig skala upp verksamheten snabbt och enkelt

Under säsongstoppar kan det vara svårt att snabbt skjuta till extra resurser, och att förlita sig på traditionella bemanningsföretag kan vara både dyrt och oberäkneligt. Med ett kvalificerat outsourcingbolag får du en lösning som är kostnadseffektiv och enkel att implementera. Du får snabbt kvalificerad personal på plats som jobbar dedikerat för dig.

5. Nå ut till fler kunder med influencer marketing

FintechFactory tillhandahåller inte bara tjänster inom outsourcing av kundtjänst. Med över 5 års erfarenhet av influencer marketing erbjuder vi även en välbeprövad och kraftfull metod för att nå ut till nya kunder.

6. Bonus: När det är svårt att få tag i utvecklare så finns våra tillgängliga

Vi har förstått, då vi jobbat med kunder inom fintech, att det finns ett skriande behov av utvecklare inom olika områden. Vi har därför satsat på att knyta till oss utvecklare för att tillgodose alla dessa olika ändamål.

Kontakta FintechFactory för mer information om att outsourca kundtjänst, influencer marketing och utvecklare. Välkommen att höra av dig till info@fintechfactory.se eller besök http://www.fintechfactory.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FintechFactory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?