1515
Annons

De ska ge dig pengarna tillbaka för sena flyg

TRS Travelright går ihop med Försenad.se och bildar Nordens största bolag inom ersättning för flygförseningar. Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert investerar i bolaget.

Från vänster: Erik Tengvall, grundare Försenad.se, Henrik Schröder, vd Travelright, Josefin Böhm, marknadschef Försenad.se och Jonathan Åkesson, Travelright.
Från vänster: Erik Tengvall, grundare Försenad.se, Henrik Schröder, vd Travelright, Josefin Böhm, marknadschef Försenad.se och Jonathan Åkesson, Travelright.

Att hjälpa passagerare få den ersättning som EU:s regler ger dem rätt till vid en flygplansförsening. Det är affärsidén bakom TRS Travelright Services och Försenad.se.

Nu går de samman för att bilda Nordens största bolag inom området.

”Det har varit extremt tufft att bygga upp det här bolaget. Vi har varit i rätten mot alla stora flygbolag. Men nu börjar de inse att de kan förenkla processen genom att jobba med oss. Många söker ersättning och vi är bra på att rensa bort de som inte har rätt till kompensation, vilket flygbolagen annars måste göra själva”, säger Henrik Schröder, vd för TRS Travelright, tillika det nya bolaget som får namnet TRS Försenad.

Vi har varit i rätten mot alla stora flygbolag.

Enligt EU:s regelverk har passagerare rätt till kompensation för föreningar på över tre timmar, vid inställt flyg eller nekad boarding. Och det kan handla om mycket pengar; mellan 2 400 och 5 800 kronor per person, i kompensation för förlorad tid och andra kostnader.

Ändå är det få som begär och lyckas få ersättning. Detta eftersom processen är krånglig och dyr.

På TRS Travelright och Försenad.se uppger man sig ha hjälpt närmare 20 000 svenskar att få över 65 miljoner kronor i sammanlagd ersättning sedan starten, 2013 respektive 2015.

”Kapitalet ska användas till tillväxt i övriga Europa. Den har summan räcker i upp till ett år”, säger Henrik Schröder, vd för TRS Försenad som får 13 medarbetare.

Foto:
Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

I samband med att bolagen går samman tar man in riskkapital från en grupp investerare. Beloppet är hemligt, men enligt en källa till Di Digital rör det sig om knappt 10 miljoner kronor. Två investerare som ger sig till känna är Avito-grundarna Jonas Nordlander (NTL) och Filip Engelbert (NTL).

”Företagen löser ju ett problem som nästan alla känner igen. Från att ha varit nästan omöjligt att lyckas få den ersättning man har rätt till från flygbolagen, är det nu lika enkelt som att köpa något på nätet, vilket är fantastiskt”, säger Jonas Nordlander.

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Foto:


Innehåll från Björn LundénAnnons

Allvarliga fel i företagens bokföring – litar för mycket på sina bokföringsprogram

Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.
Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.

Både myndigheter och branschorganisationer larmar nu om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren – som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt – riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott. Programvaruleverantören Björn Lundéns vd varnar för att det kan bli en utdragen och kostsam process men påpekar också att det finns sätt att undvika att hamna här.

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.  

Vanliga fel i företagens redovisning är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Går inte att skylla på bokföringsprogrammet

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet. Inte heller på man fått tidigare års deklarationer ”godkända”. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så det faktum att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap. 

För den som inte har tid för eller intresse av att sköta bokföringen är Ulfs tips att helt enkelt ta hjälp av en redovisningsbyrå för att på så vis kvalitetssäkra redovisningen och samtidigt få mer tid för kärnverksamheten.  

Läs mer på bjornlunden.se 

 

 

Mer från Björn Lundén

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?