Hoppa till innehållet

Annons

De ligger bakom influerarnas snabbsäljande märken

I två års tid har företaget Hubso hjälpt influerare, däribland Bianca Ingrosso, att starta egna varumärken och e-butiker. 2018 omsatte företaget 4,7 Mkr – under 2019 räknar de med en fyrdubbling.

Josefine Abrahamsson (till höger), medgrundare och vd för Hubso.
Josefine Abrahamsson (till höger), medgrundare och vd för Hubso.Foto:Pressbild

Josefine Abrahamsson har varit verksam i kommunikationsbranschen sedan 2011. I mitten av 2017 var hon med och startade Hubso, en plattform för influerare som vill starta sitt eget varumärke, där hon axlar rollen som vd.

Hubso är ett dotterbolag till annonseringsverktyget Tourn, som kopplar samman reklamköpare med influerare. Josefine Abrahamsson berättar att man på Tourn såg Hubso som en möjlighet att förlänga affären med influerare.

”Vi insåg att nästa steg var att de ska kunna starta ett eget varumärke. Jag tror att det är många influerares dröm, men de vet inte riktigt hur de ska göra eller vad de ska börja med.”

Influerarens roll är att, med hjälp från Hubso, utveckla produkter och kommunicera dem med sina följare, medan Hubso bland annat står för delar som e-butik, tredjepartslösningar och den initiala finansieringen. 

”Hubso skapar varumärket och sköter plattformen med infrastrukturen bakom det. Vi sköter också varumärkets konto på Instagram och hela den visuella identiteten”, berättar Josefine Abrahamsson.

”Men det är ett partnerskap, vi jobbar tillsammans med influeraren. Vi gör aldrig något som de inte är med på”, fortsätter hon.

Läs mer: Kändisarnas bolag – så mycket tjänar de 

Influeraren Bianca Ingrosso.
Influeraren Bianca Ingrosso.Foto:Oskar Omne

Hubso handplockar sina samarbetspartners. Bianca Ingrosso, Rebecca Stella och Sanne Alexandra är några exempel på profiler som startat egna varumärken genom plattformen.

”Idag är vi i ett läge där vi får tacka nej. Vi jobbar med att hitta rätt profiler, där vi kan se långsiktighet tillsammans.”

Plockar ni ut någon vinst från era influerares varumärken?

”Det finns en fördelning mellan profilerna och oss. Vi jobbar för och mot samma mål, är varumärket inte lönsamt tjänar ingen av parterna några pengar.”

Att företag ibland samarbetar med influerare är knappast en nyhet. Det kan handla om att marknadsföra en produkt eller låta dem lansera en egen kollektion, ett så kallat gästsamarbete, genom företaget.

Vilka fördelar finns det med att starta ett eget varumärke, istället för att göra samarbeten med befintliga?

”När de ska sätta sina egna namn på en produkt och varumärke blir det mer med hjärtat. Det är något de ska stå bakom till 100 procent, därmed blir det mer autentiskt”, säger Josefine Abrahamsson.

Hur ser ni på företag som gör gästsamarbeten med influerare, är de konkurrenter?

”Vi jobbar helt annorlunda med ett annat erbjudande, så jag skulle inte säga att vi konkurrerar.”

Under 2018 omsatte Hubso 4,7 miljoner kronor. 2019 räknar företaget med att omsätta strax över fyra gånger så mycket.

”Målet är att omsätta 20 miljoner i år. Vi har åtta lanseringar kvar innan årsskiftet, så vi har en intensiv period framför oss. Vi kommer påbörja kapitalanskaffning i början av nästa år för att kunna möta tillväxten.”

Ett exempel på en tidigare lansering var när Hubso-profilen Rebecca Stella släppte sin egen parfym, som sålde för över 1 Mkr de första 24 timmarna – en parfym som ingen hade doftat på. Även Sanne Alexandra sprängde miljonvallen vid en lansering av en kappa, men då inom loppet av 30 minuter.

”Det är tack vare den starka relationen som de har lyckats skapa till sina följare, de har ett stort förtroende till profilen och därmed också varumärket.”

Nu riktar Hubso blicken ut i Europa. Både Storbritannien och Tyskland är två potentiella marknader, berättar Josefine Abrahamsson.

”Vi vill ta nästa steg, men allt handlar om att hitta rätt profiler. I Sverige kommer vi att fortsätta bygga på de profiler och varumärken vi redan har tillsammans med ett par inplanerade nya lanseringar.”

Innehåll från DeelAnnons

Deels lösning förenklar global expansion

Att hantera globala löner kan vara tidskrävande och frustrerande. Med Deels lösning Global Payroll kan företag koncentrera sig på det som är viktigt.

– Med vår lösning kan man spara tid, undvika felaktigheter och få en bättre översikt över sin lönehantering – och i stället fokusera på expansion och tillväxt, säger Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel.

En av de vanligaste utmaningarna som företag står inför efter att ha expanderat globalt är att hantera lönehantering i flera länder samtidigt. När företag blir internationella kan de behöva etablera partnerskap med lokala lönebolag i varje land. Detta kan exempelvis handla om skillnader i processer, system och servicetermer, vilket gör att företagen behöver lägga mycket tid och resurser på att sammanställa och översätta information för att få en tydlig översikt.

Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel, menar att dessa utmaningar kan leda till tidskrävande manuellt arbete för att få en översiktlig bild av lönehanteringen.

– Inte bara kan det vara klurigt för företag att navigera den, ofta snåriga, djungeln som olika processer på olika marknader innebär, det kan även visa sig svårt för företag att få snabba svar eller korrigeringar från sina lönepartners. 

En vanlig lösning är att samarbeta med mindre aktörer i de länder som företagen har anställda i, men detta resulterar ofta i en fragmenterad löneavdelning som är svår att få en översikt av. Samtidigt kan det ta veckor att få svar på frågor om lönespecifikationer eller andra frågor som en anställd kan ha.

En plattform för alla marknader

Genom att använda Deels Global Payroll-lösning kan företag spara tid och få en bättre översikt över hela sin lönehantering och undvika felaktigheter, förseningar i löneutbetalningar och ha en fast kontaktperson som kan svara på eventuella frågor.

– Anställda kan själva fylla i eventuell semester, frånvaro andra lönerelaterade ärenden direkt på plattformen. All information delas direkt med Deels experter, vilket helt tar bort behovet av manuella arbetsprocesser. För företag som vill automatisera löneprocessen ytterligare kan vi hantera samtliga löneutbetalningar och skatter i samtliga länder de är verksamma i samt i dess lokala valuta, och sedan skicka en samlad faktura till huvudkontoret, förklarar Daniel.

Fördelarna med Deels lösning går längre än så då den inkluderar möjligheten att kombinera och få kontroll över alla personalkostnader i ett och samma system, oavsett om det gäller anställda i den juridiska enheten eller konsulter. Detta ger företag en tydlig översikt och möjlighet att analysera statistik från en central plattform.

Daniel poängterar dock att Global Payroll inte nödvändigtvis innebär att man tar över hela företagets lönehantering i samtliga länder. 

– Det kan vara aktuellt för företag som har kontor i flera länder och behöver hjälp specifikt för den utländska delen av sin lönehantering, men att de hanterar den svenska verksamheten själva, säger han och avslutar:

– Global Payroll kan vara en utmanande process, men genom att använda lösningar som Deel kan erbjuda kan företag spara tid, undvika felaktigheter och få en bättre översikt över sin lönehantering – och i stället fokusera på expansion och tillväxt.

Läs mer om Deel här! 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera