De kopplar samman företag med Instagram-profiler – tar in 7 miljoner
Boostified har utvecklat en plattform där Instagram-användare får produkter i utbyte mot recensioner. Nu fyller Malmöbolaget på kassan för att nå fler företag som vill marknadsföra sig på den sociala plattformen.
Anthony Livebrant
Text
Boostifieds två grundare Nathalie Lameri och Imad Ibrahim.Foto:Press.
Malmöbolaget Boostified kopplar samman företag med konton på Instagram. Mot marknadsföring och rekommendationer genom poster på det sociala nätverket delar företagen ut gratis produkter.
Kunder som Designtorget, Loka, Kicks och Yves Rocher har använt sig av tjänsten. Boostified har funnits i snart tre år och har byggt en plattform med över 13 000 användare.
Sedan starten har 22 000 transaktioner skett på plattformen, där medlemmarna alltså betalat med sin rekommendation.
Bolaget tar nu in 7 miljoner kronor i nytt kapital. Bland investerarna finns statliga Almi Invest, techmiljardären Peter Lindell och Byggmästarn i Skåne.
Enligt vd:n och medgrundaren Imad Ibrahim ska pengarna primärt användas till att sprida Boostifieds tjänst till fler butiker i Stockholm, Köpenhamn och Malmö.
”Boostified Pay fungerar lika enkelt som att betala med kort. Skillnaden är att du nu istället betalar med ett inlägg på Instagram. Syftet är att belysa och sprida både produkterna och butiksupplevelser, för att locka fler lokala konsumenter att besöka butiken” säger Nathalie Lameri, medgrundare av Boostified.
Redan nästa år planerar bolaget att göra ännu en nyemission där målet är att ta in betydligt större summor, mellan 30 och 50 Mkr. Syftet är att expandera i Europa inom både fysisk handel och e-handel.
I fjol hade Boostified en nettoomsättning på 5,1 Mkr, med ett minusresultat på cirka 2 Mkr.
Alla privatpersoner med ett Instagram-konto är välkomna att ansöka om ett samarbete med Boostified, men inte alla blir godkända, rapporterade Breakit i fjol.
Innehåll från DeelAnnons
Distansrevolutionen ställer nya krav på chefer
Det sker en distansrevolution inom arbetslivet. Den nya verkligheten är en utmaning för chefer och arbetsledare.
– Digitala verktyg och onboarding blir mycket viktigare, säger Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel.
Daniel Eisenberg är Nordenchef för Deel, ett bolag som underlättar att anställa globalt. Genom sitt arbetsliv har han blivit en expert på att jobba på distans, och nu jobbar han på ett företag som aktivt valt strategin att inte ha några fysiska kontor, något som rimmar väl med affärsidén.
Daniel Eisenberg sitter själv i Nairobi, Kenya, dit han flyttat med familj och fru.
Han leder team utspridda i Sverige, Danmark, England, Dubai, Italien och på flera andra platser runt om i världen. Distansarbete kan vara en del av kulturen. Så är det på Deel.
Ett team arbetade i Kapstaden för att komma bort från den nordiska vintern, utan att hamna i fel tidzon.
– Jag önskar att jag haft den möjligheten när jag var ung. Det hade underlättat att kunna foga samman frihetsdrömmarna om resande med arbetslivet, säger Daniel Eisenberg.
Flera undersökningar visar att chefer oroar sig för att distansarbete påverkar resultat negativt. Det är inget Daniel Eisenberg märkt av.
– De anställda äger sin egen tid, det ger en känsla av ansvar. Jag upplever också att de blir mer effektiva, säger han.
Ytterligare en aspekt som lyfts som problematisk med distansarbete är att arbetsplatskulturen blir lidande, vilket kan leda till att anställda känner mindre lojalitet mot företaget.
– Det är klart det finns utmaningar med att bygga kultur när man inte gnuggar arm vid kaffemaskinen varje dag. Men det finns många digitala verktyg att jobba med, och om företaget inte lägger stora summor på kontor går det ju bra att lägga dem på resor så att anställda får träffas på regelbunden basis ändå, säger han och fortsätter:
– Jag tror att kulturen framgent snarare kommer att vara att man delar ett specifikt arbetssätt än fikastunder.
Deel erbjuder företag som samarbetar med dem kontorsplatser via WeWork, boende via Air-bnb, kontorsutrustning levererad var som helst i världen, diverse plugins på slack, och digitala verktyg som underlättar distansarbete.
Daniel Eisenberg menar att en strukturerad onboarding där tydliga förväntningar och krav etableras är vitala för en fungerande remote first-policy. Eftersom det sociala inte sker spontant behöver företaget även hitta sätt att se till att kollegor möts utanför de digitala jobbavstämningarna.
– Varannan vecka blir jag hopmatchad med en kollega jag inte känner på Slack. Det kan vara någon i Indien, Israel eller USA och så ses vi 15 minuter. Vi kanske inte blir bästisar, men jag får en överblick över hur de har det i dag, och hur deras vanligaste utmaningar ser ut.
Daniel Eisenberg checkar in med anställda regelbundet, bara för att kolla läget, säga hej eller ge lite positiv feedback på något arbetsrelaterat. Han menar att det går att ha en empatisk ledarstil, även på distans.
– I början när jag gjorde det märkte jag att många, särskilt de juniora, blev lite nervösa och frågande. Så jag är väldigt tydlig med att när jag ”poke:ar” dig så är det aldrig för att leverera dåliga nyheter, det är bara för att kolla hur du mår.