Hoppa till innehållet

Annons

De kopplar ihop boende och värdar i en app – expanderar utomlands

Avy, som digitaliserar kopplingen mellan hyresgäster och fastighetsägare, tar in 15 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda ledd av fastighetsjätten Stronghold Invest. ”Vår expansionstakt har verkligen tagit fart nu och då krävs det mer resurser”, säger Mikaela Svefors, medgrundare till Avy.

Avys grundare Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson.
Avys grundare Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson.Foto: Press

Bolaget, som startades 2018, har en boendeapp där fastighetsägare och hyresgäster kan kommunicera med varandra. Till exempel kan fastighetsägarna skicka ut fakturor och information, och hyresgästerna kan komma med önskemål på vad de vill förbättra i sin lägenhet.

Det nya kapitalet ska gå till att rekrytera fler medarbetare, förbättring och utveckling av appen och till fortsatt expansion i Sverige och senare även Europa. 

”Vi tittar på länder som har liknande marknader och legala strukturer, för att enkelt kunna skala upp produkten där”, säger Mikaela Svefors, som tillägger att de ännu inte bestämt när eller i vilket land expansionen kommer att börja. 

Hon säger att Avy i dag är utrullat till mellan 50.000 och 60.000 lägenheter, och har som mål att ha nära 200.000 kontrakterade hushåll innan slutet av 2021. 

”Vi har skalat upp snabbt och rullar ut i väldigt mycket snabbare takt än för ett år sedan. Vi jobbar mycket med användardata, vilket gör att vi konstant kan uppgradera produkten och släppa nya tjänster baserat på vad användarna vill ha”, säger hon. 

Läs även: Wallenstam miljonsatsar på app för hyresrätter: ”Finns bara fördelar”

Senast i februari förra året tog bolaget in drygt 20 miljoner kronor i en investeringsrunda, men ville inte uppge vilka investerarna var. Stronghold Invest går in som ny investerare och blir den tredje största ägaren i bolaget. 

”Det är väldigt smart kapital för oss. Det blir både kapital för expansion, men också mycket kunskap och potentiella samarbeten med Strongholds portföljbolag”, säger Mikaela Svefors.

Stronghold har tidigare investerat i digitala tjänster till fastighetsägare och boende. Det handlar bland annat om Allabrf, en plattform för bostadsrättsföreningar, den mobila låstjänsten Acccessy och Nordkap, en webbaserad plattform för fastighetsbolag. 

Stonghold och Avy planerar att kunna erbjuda Avys app till Newsecs, som också ingår i fasighetsjättens bolagsportfölj, befintliga förvaltningskunder om cirka 25.000 lägenheter i Sverige.

”Vi ser ett ökat behov och efterfrågan av digitala lösningar för de boende och fastighetsägaren. Tillsammans med Avy kan vi vidareutveckla förvaltningslösningar, nya tjänster, pappersfri avisering, kommunikation och digital ärendehantering till de boende”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest, i ett pressmeddelande.

Läs även: Slår mynt av bostadsbristen – tar in miljoner

Innehåll från DinteroAnnons

Bytte betalningslösning – sparar 250 000 per år

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.
Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör, ser många fördelar med att använda Dintero Checkout.

– Lösningen fungerar bra och är rimlig, och Dintero är väldigt bra på support och kunduppföljning, säger han.

Det är bråda dagar för de anställda i nätbutiken Glas och Interiör, som erbjuder hela 20 000 varulinjer. Nätbutiken etablerades 2006, och sedan dess har både varuutbudet och kundunderlaget vuxit betydligt.

En bra betalningslösning är en förutsättning för det medelstora företaget. Men det har under alla år varit en utmaning att hitta en leverantör som erbjuder en bra teknisk lösning och bra support till rimligt pris.

– Vi har fått uppleva överraskande många dåliga betalningslösningar, både avseende tekniken och supporten. När vi skulle byta leverantör förra året pratade jag därför med flera kollegor i branschen. Det var då jag fick Dintero rekommenderat, berättar Hulaas.

Det här är Dintero – läs mer.  

Därför är de nöjda med Dintero Checkout

Glas och Interiör har haft enbart goda erfarenheter av Dintero, enligt Hulaas.

– Plattformen är användarvänlig och har alla betalningslösningar som våra kunder efterfrågar. Vi kommer snabbt i kontakt med supporten när vi behöver, och dessutom har de väldigt bra priser.

Lönsamt för företaget

Han räknar med att Glas och Interiör sparar ungefär 250 000 kronor om året genom att använda Checkout-lösningen. Det är pengar som går direkt in i företagets resultat.

Nu har Hulaas planer på att utöka samarbetet med Dintero genom att bygga upp en kundklubb.

– Det är ju väldigt värdefullt att samarbeta med någon som vet vad vi behöver och som vi kan lita på. Dessutom är det praktiskt att ha allt samlat på en plattform.

Förtroende och långsiktiga kundrelationer

Techföretaget Dintero är byggt på erfarenheterna från Dsafe (det första företaget som Daro Navaratnam startade), en tydlig affärsfilosofi och en god idé.

– Vi såg att de minsta kunderna betalade ganska mycket för sin betalningslösning jämfört med stora företag och tänkte att det inte borde vara så, säger Daro Navaratnam, CEO och CO-Founder på Dintero.

Dintero har utvecklat en plattform med målet att få bort komplexiteten i betalningsbranschen. För kunderna innebär det att lösningen ger flexibilitet, men även en samlad plats för alla deras behov.

Tillstånd från Finansinpsektionen

I dag har Dintero 16 anställda som jobbar med utveckling och försäljning. I november förra året nådda företaget en ny milstolpe när de fick tillstånd från Finansinspektionen. 

– Det är ett stort förtroende som kommer att göra det möjligt för oss att förenkla kundernas betalningsresa ännu mer, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.
Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.

Företaget utvecklar och förbättrar sina betalnings- och omnikanallösningar kontinuerligt - och vidareutvecklar hela tiden för att förenkla vardagen för sina kunder.

– Vårt mål är sund tillväxt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi lovar våra kunder och följa upp bra med råd och support, berättar Magnus.

Plattform som gör betalning enkelt

Kunderna efterfrågar ständigt större flexibilitet och fler betalningsalternativ.

Dintero Checkout erbjuder många betalningslösningar, som Swish, Apple Pay, Klarna, Visa/MasterCard, Vipps, MobilePay, faktura, delbetaling och QR-kod. Checkout-plattformen är användarvänlig och gör det möjligt att skräddarsy betalningslösningen så att den passar företagets behov, oavsett storlek.

 

 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera