1515
Annons

De kopplar ihop boende och värdar i en app – expanderar utomlands

Avy, som digitaliserar kopplingen mellan hyresgäster och fastighetsägare, tar in 15 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda ledd av fastighetsjätten Stronghold Invest. ”Vår expansionstakt har verkligen tagit fart nu och då krävs det mer resurser”, säger Mikaela Svefors, medgrundare till Avy.

Avys grundare Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson.
Avys grundare Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson.Foto:Press

Bolaget, som startades 2018, har en boendeapp där fastighetsägare och hyresgäster kan kommunicera med varandra. Till exempel kan fastighetsägarna skicka ut fakturor och information, och hyresgästerna kan komma med önskemål på vad de vill förbättra i sin lägenhet.

Det nya kapitalet ska gå till att rekrytera fler medarbetare, förbättring och utveckling av appen och till fortsatt expansion i Sverige och senare även Europa. 

”Vi tittar på länder som har liknande marknader och legala strukturer, för att enkelt kunna skala upp produkten där”, säger Mikaela Svefors, som tillägger att de ännu inte bestämt när eller i vilket land expansionen kommer att börja. 

Hon säger att Avy i dag är utrullat till mellan 50.000 och 60.000 lägenheter, och har som mål att ha nära 200.000 kontrakterade hushåll innan slutet av 2021. 

”Vi har skalat upp snabbt och rullar ut i väldigt mycket snabbare takt än för ett år sedan. Vi jobbar mycket med användardata, vilket gör att vi konstant kan uppgradera produkten och släppa nya tjänster baserat på vad användarna vill ha”, säger hon. 

Läs även: Wallenstam miljonsatsar på app för hyresrätter: ”Finns bara fördelar”

Senast i februari förra året tog bolaget in drygt 20 miljoner kronor i en investeringsrunda, men ville inte uppge vilka investerarna var. Stronghold Invest går in som ny investerare och blir den tredje största ägaren i bolaget. 

”Det är väldigt smart kapital för oss. Det blir både kapital för expansion, men också mycket kunskap och potentiella samarbeten med Strongholds portföljbolag”, säger Mikaela Svefors.

Stronghold har tidigare investerat i digitala tjänster till fastighetsägare och boende. Det handlar bland annat om Allabrf, en plattform för bostadsrättsföreningar, den mobila låstjänsten Acccessy och Nordkap, en webbaserad plattform för fastighetsbolag. 

Stonghold och Avy planerar att kunna erbjuda Avys app till Newsecs, som också ingår i fasighetsjättens bolagsportfölj, befintliga förvaltningskunder om cirka 25.000 lägenheter i Sverige.

”Vi ser ett ökat behov och efterfrågan av digitala lösningar för de boende och fastighetsägaren. Tillsammans med Avy kan vi vidareutveckla förvaltningslösningar, nya tjänster, pappersfri avisering, kommunikation och digital ärendehantering till de boende”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest, i ett pressmeddelande.

Läs även: Slår mynt av bostadsbristen – tar in miljoner

 


Innehåll från DinteroAnnons

Nu blir betalningstransaktioner ännu enklare

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.
‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam hittade en brist i betalningsmarknaden. Med en unik och kundcentrerad strategi förvandlade han bristen till en framgångssaga. Nu gör Dintero betalningstransaktioner ännu enklare för företag.

Tech-företaget Dintero har haft en kraftig tillväxt ända sedan starten. I januari 2021, efter bara tre års verksamhet, värdesattes bolaget till 200 miljoner kronor. Sedan dess har marknadsvärdet fortsatt att öka. 

Dintero har sin bas i Daros erfarenhet från det första företag han byggde – Dsafe. I kombination med en klar företagsfilosofi och en bra idé, visste han att han var något riktigt unikt på spåren. 

– Vi såg att de minsta kunderna betalar ganska mycket för sina betalningslösningar i jämförelse med stora aktörer och tänkte att så bör det inte vara, säger Daro Navaratnam. 

Målet med Dintero var därför att ta bort komplexiteten i betalningsbranschen. Daro föresatte sig att utveckla en användarvänlig och flexibel betallösning för att skapa ett rimligare alternativ för små och medelstora företag. För kunderna har skillnaden blivit markant – Dintero erbjuder stor flexibilitet, men också en samlad plats för alla behov och funktioner. 

I starten var det bara två anställda, Daro och Frode Aannevik, som idag är Chief Technology Officer (CTO) i Dintero.

– Vi fokuserar väldigt mycket på att skaffa en förståelse för kundernas behov, speciellt vad gäller små- och medelstora företag. Det är helt essentiellt att lyssna på kunderna för att förstå vilka utmaningar de har och hur vi kan lösa deras unika behov på ett bra sätt med teknologi, konstaterar Frode.  

En sak i synnerhet var uppenbar: 

– Att bygga en långsiktig, förtroendebaserad relation med kunderna betyder väldigt mycket mer än kortsiktig försäljning. 

Läs mer om Dintero  

Fick licens från finansinspektionen

‍Denna grundfilosofi har företaget fortfarande, fyra år senare och många kunder rikare. Idag har Dintero 16 anställda som arbetar med utveckling och försäljning. I november i fjol nådde företaget en ny milstolpe – då de fick sin licens beviljad hos norska finansinspektionen. 

– Detta var ett stort erkännande som möjliggör för oss att förenkla kundernas betalningsresa ytterligare, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Företaget fortsätter att kontinuerligt utveckla och förbereda betalningslösningar anpassade för omnikanal och vidareutvecklar ständigt för att göra livet enklare för sina kunder.

– Vårt mål är sund växt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi har lovat våra kunder och följa upp med goda råd och support, avslutar Magnus. 

Se hur enkelt det är att komma igång med Dintero 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?