Annons

De drar i gång Airbnb för filmproduktioner

Den nystartade bostadsuthyraren Bonanza Location vill förändra marknaden för uthyrning av inspelningsplatser för film. 

Nu har grundarna lanserat sin plattform, där privatpersoner kan låna ut sina bostäder till produktionsbolag.

Bonanzas ena grundare Sofie Izard Höyer (t.v.) testar på kameran på en av bolagets inspelningsplatser. Till höger syns hon tillsammans med medgrundaren Sara Guldbrandsson.
Bonanzas ena grundare Sofie Izard Höyer (t.v.) testar på kameran på en av bolagets inspelningsplatser. Till höger syns hon tillsammans med medgrundaren Sara Guldbrandsson.Foto:Press.

I filmbranschen är inspelningsplatsen en viktig nyckel för en lyckad produktion. Den jakten har traditionellt inneburit att en scout eller någon i filmteamet hör sig för med kontakter och ibland till och med knackar på hemma hos privatpersoner. En krånglig process, tyckte Bonanza Locations ena grundare Sofie Izard Höyer.

”Som inredare hände det att jag blev tillfrågad om jag eller mina kunder ville hyra ut våra hem för inspelningar”, säger hon. 

Över en kaffe med branschkollegan Sara Guldbrandsson, som hade fått liknande frågor, föddes idén till en sajt som skulle förenkla och snabba på produktionsbolagens sökarbete.

”Alla älskar plattformar tänkte vi, och bestämde oss för att starta en sajt där privatpersoner kan lägga ut sina hem för uthyrning till produktionsbolagen”, säger Sofie Izard Höyer. 

Duon började genast jaga vänner och bekanta som ville investera i deras idé. I november förra året lanserades Bonanza Location, som hon beskriver som ett sorts Airbnb för inspelningsplatser.

För närvarande finns 156 stycken hem listade på sajten. När en bostad hyrs ut via plattformen kan det gälla en produktion som tar allt från några timmar upp till flera dagar, och ersättningen kan pendla mellan 2.000 kronor till 20.000 kronor för en dags uthyrning beroende på bostad och produktion. De lyxigaste kåkarna kan ta en hyra på mer än 30.000 kronor per dag.

Hittills är det vänner och bekanta som gått in med kapital, och grundarna är bolagets enda anställda. Trots fler erbjudanden om investeringar vill de börja småskaligt för att se om affärsidén flyger, men drömmarna är stora.

”Helst vill vi bli störst i Europa i vår bransch.”

Enligt Sofie Izard Höyer är det inte de flådiga lyxvillorna som varit svåra att få in till plattformen, utan snarare helt vanliga familjehem. 

”Folk tror inte att de bor tillräckligt fint för att visas upp i tv, och glömmer kanske att det finns många produktioner som inte spelas in med en lyxig bakgrund”, säger hon.

Sofie Izard Höyer beskriver affärsiden som en win-win: privatpersoner tjänar pengar på att hyra ut sina bostäder, medan företagen slipper anlita scouter och leta runt. I mitten står Bonanza Location, som tar 20 procent av arvodet.

Hon vill ännu inte avslöja vilka produktionsbolag som Bonanza har som kunder, men uppger att reaktionerna nästan uteslutande varit positiva.

”Jag har hört från privatpersoner som varit nyfikna på att hyra ut sin bostad för att få se den i tv, men inte vetat var de ska vända sig. Och produktionsbolag, som sparar en hel del arbete nu när de kan scrolla genom sajten istället för att knacka dörr”, säger Sofie Izard Höyer.

Men hur är det egentligen att släppa in ett helt produktionsteam i sitt hem?

En som vet är Daniel Goldberg, som i dag jobbar som kommunikationschef på Norrsken och tidigare har arbetat som journalist på Di Digital, som under 2017 hyrde ut sin lägenhet för en inspelning av tv-serien Bonusfamiljen.

”På den tiden fanns det ingen digital plattform. Jag fick en lapp i brevinkastet där det stod att produktionsbolaget FLX vill hyra min lägenhet för att spela in en serie”, berättar han.

Vid ett par tillfällen fick Daniel Goldberg packa ihop familjen och lämna hemmet några dagar. Produktionsteamet gjorde allt jobb – tömde lägenheten och fyllde den med sina egna möbler.

”Det var dessutom hyfsat bra betalt, tillräckligt för att flyttkrånglet skulle kännas värt det.”

När det var dags att sälja lägenheten fick den dessutom stor exponering i media.

”Vi blev omskrivna i Expressen som benämnde vårt hem som lägenheten från Bonusfamiljen, med en länk till mäklarsidan. Det blev bra reklam!”

Daniel Goldberg är positiv till grundarnas idé och tror att en plattform som Bonanza Location inte minst kan gynna privatpersoner.

”Det dök upp flera frågetecken kring hur processen skulle gå till men framför allt hur mycket man skulle våga ta betalt. Det hade varit bra med en stöttepelare för att få svar på sådana frågor.”

Innehåll från M-FilesAnnons

M-Files eliminerar risken för mänskliga dokumenthanteringsfel

Dokumenthantering är en central del av de flesta företags verksamheter, men att organisera stora mängder information kan vara en utmaning och hindra bolag från att arbeta effektivt.

– Digital hantering av våra dokument har gett en förbättrad produktivitet och ökad efterlevnad av standarder och regler, säger ansvarig på AQ Group.

Dokumenthantering utgör en viktig del av verksamheten för de flesta företag, oavsett storlek och bransch. Man hanterar och organiserar dagligen dokument, filer och data – och i takt med att dokumenthanteringssystemen blir alltmer avancerade kan företag effektivisera sina processer och rutiner ordentligt. Den finska dokumenthanteringsmarknaden har länge dominerats av M-Files. Nu har de expanderat i Norden och växer stadigt i Sverige, inte minst inom tillverkandeindustrin och Professional services.

Sticker ut på marknaden

Anders Edlund, säljchef Norden, berättar att det som gör att M-Files sticker ut på marknaden är att lösningen inte arbetar med traditionella mappstrukturer utan länkar information till användarna baserat på innehåll. 

– Det handlar om vad något är, inte var det finns lagrat. Detta kopplas i sin tur till ett avancerat workflow och en samarbetsplattform för externa parter, säger han.

Genom att samla all dokumentation på ett ställe och skapa en enhetlig vy av företagets dokumentation kan företag enkelt leta efter, hitta och använda informationen de behöver utan att behöva söka i flera olika system.

– Våra lösningar möjliggör också automatisering av manuella arbetsuppgifter, vilket eliminerar risken för mänskliga fel och sparar tid och resurser som annars skulle ha använts på administrativa uppgifter. Våra lösningar är dessutom möjliga att integrera med befintliga system, vilket sparar både tid och pengar eftersom det inte krävs några extra investeringar i hårdvara eller mjukvara.

Så här fungerar M-Files, läs mer 

En pålitlig partner

M-Files har visat sig vara en pålitlig partner för flera företag som vill förbättra sin produktivitet. Några av dessa är teknikföretaget Sinch och medicintekniska företaget Getinge. 

– Getinge och Sinch är bolag med mycket höga krav på sin informationshantering. Vid ett införande av den här omfattningen finns det alltid unika förutsättningar och krav som behöver hanteras. Här är vi särskilt stolta över att kunna erbjuda en smidig och säker digital plattform som kan öka produktiviteten och göra stor skillnad i vardagen, inte minst genom att information blir enklare att hitta och använda, säger Anders Edlund.

Ett annat exempel är verkstadsföretaget AQ Group, som har använt M-Files för att hantera sina stora mängder dokument och optimera dokumenthanteringsprocesserna inom organisationen. 

– Vi har lyckats uppnå både en enhetlig dokumentationsvy och fullständig överensstämmelse med olika standarder och regler. M-Files har också möjliggjort automatisering av våra manuella arbetsuppgifter, vilket har lett till minskad risk för mänskliga fel och förbättrad effektivitet, säger ansvarig projektledare på AQ Group.

Även finländarnas stamnätsbolag Fingrid Oyj har kunnat uppnå fullständig efterlevnad av olika standarder och regler med hjälp av M-Files, vilket enligt bolagets Communications and Information Management Manager har varit viktigt för deras verksamhet. Dessutom har teknikkonsultföretaget IKM Ocean Design och det ledande stål- och metallföretaget SSAB med hjälp av M-Files kunnat automatisera manuella arbetsuppgifter och förbättra efterlevnaden av olika standarder och regelverk.

– Traditionella dokumenthanteringssystem uppfyllde inte våra verksamhetskrav. Vi ville ha en modern, ny strategi för informationshantering som kunde erbjuda användarna nya digitala funktioner och verkliga fördelar för deras dagliga arbete, konstaterar projektansvarig på Fingrid Oyj.

Läs mer om M-Files erbjudande här 

Mer från M-Files

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med M-Files och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera