Annons

Daniel Ek startar pris på KTH – ska dela ut en halv miljon om året

Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek vill hylla entreprenörer som bryter ny mark. Nu medfinansierar han ett nytt pris vid KTH, värt en halv miljon kronor, som ska delas ut varje år. ”KTH:are har spelat stor roll i Spotifys utveckling”, säger han själv.

Exteriör på Kungliga Tekniska högskolan, KTH, i Stockholm samt Spotifys vd Daniel Ek.
Exteriör på Kungliga Tekniska högskolan, KTH, i Stockholm samt Spotifys vd Daniel Ek.Foto:TT.

Universitetet Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, instiftar ett nytt pris om 500 000 kronor som varje år ska delas ut till en entreprenör som genom nyskapande innovationer bidragit till ett bättre samhälle.

Finansiärer till priset, som fått namnet ”KTH Innovation Award”, är Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek samt Mathias Uhlén som är professor vid KTH inom bioteknik. De har tillsammans donerat totalt 15,5 miljoner kronor.

”För mig handlar entreprenörskap om att tänka stort, ta sig an problem på kreativa sätt och inte ge upp. KTH:are har spelat stor roll i Spotifys utveckling och för Sverige som tech-nation. Jag är glad att vara med och starta 'KTH Innovation Award' och jag hoppas att det kan inspirera fler att utveckla avancerad teknik som kan göra världen bättre”, säger Daniel Ek i en skriftlig kommentar.

Priset ska inte gå till de entreprenörer som tjänat mest pengar, utan till dem som tänkt stort och inte gett upp. Mottagaren ska med kreativitet, uthållighet och mod ha skapat nytta i samhället, enligt priskriterierna.

Det ska delas ut till en eller flera personer som har eller har haft anknytning till forskning eller utbildning vid KTH. Den första vinnaren kommer att utses i juni 2021 och beslutet fattas av en priskommitté med representanter från både universitetet och utifrån.

Daniel Ek har sedan tidigare lovat att investera 1 miljard euro, motsvarande 10,6 miljarder kronor, av sitt privata kapital i teknikföretag från Europa under de närmsta tio åren genom sitt nystartade riskkapitalbolag Prima Materia.

Läs mer: Daniel Ek: Jag ska investera 10 miljarder i europeiska teknikföretag

Innehåll från ComarchAnnons

Framtidens legacysystem måste lämna plats för omnikanaler

Legacysystem är ofta belastade med sviktande manuella processer som orsakar problem för finans- och försäkringsaktörer. För att motverka dessa bör bolagen komma över sitt förändringsmotstånd och proaktivt investera i moderna, digitala lösningar.

Risken med förändringsmotstånd vad gäller digitala systemlösningar är att aktörer som berörs enbart accepterar förändringsbehovet när katastrofen redan har inträffat. Därför förespråkar experter digitaliserade system som möjliggör för bolag att förnya sina innovationsprocesser. 

– En låg tröskel in till ett övergripande system minskar risken för förändringsmotstånd och öppnar upp möjligheten för företag att lägga en långsiktig strategi, säger Aleksandra Romot, Senior Business Consultant hos systemintegratören och programvaruhuset Comarch.

Att uppgradera ett befintligt legacysystem innebär att man måste välja att antingen bygga om, omstrukturera eller ersätta ett gammalt system. Omstrukturering eller uppdatering innebär medelhöga kostnader och risker, med resultat därefter. Att istället ersätta systemet med ett modernt alternativ ger bäst resultat, men innebär också högre kostnader och högre risker. 

– McKinsey visar att it-kostnaderna per försäkring för försäkringsbolag med moderniserad it kan vara 41 procent lägre än för de med äldre system. Försäkringsbolagen har emellertid svårt att utnyttja denna potential, dels på grund av föråldrade system, dels på grund av alltför komplexa konfigurationer.

Explosivt eller stegvis?

Huruvida man bör välja att ersätta systemet helt eller att gradvis bygga om det och gå mot exempelvis ökad modularitet eller mikrotjänster beror därför enligt Aleksandra Romot både på verksamhetens omfattning och effektiviteten hos försäkringsgivarens it-team. 

– Då blir frågan: ska vi göra en explosiv eller stegvis förändring? Satsa på intern utveckling eller inköp av paketerad programvara? Svaren beror bland annat på hälsan hos existerande legacysystem, tillgången till mogna standardlösningar på marknaden, effektiviteten hos den interna it-funktionen, samt mängden tillgängliga resurser eller målen för affärsmodellen.

Hon konstaterar att moderna it-lösningar för bank och försäkring bör stödja olika typer av försäkringar, exempelvis liv- eller skadeförsäkringar. De bör också vara anpassade för både privatkunder och företag i en sammanhängande lösning, utan att man behöver logga in i flera olika verktyg.

– En sådan modularitet gör det möjligt att anpassa lösningen till försäkringsbolagets behov och ger flexibilitet när det gäller att skapa sin egen it-arkitektur. Comarchs branschanpassade it-lösningar möjliggör för företag att snabbt driva sin digitalisering framåt och dra nytta av dess fördelar.

Värt arbetet

Standardsystem är vanligtvis mer strömlinjeformade, med färdiga funktioner för produktmodellering, prissättning, försäkringar, självbetjäning för kunder eller skadereglering. Att övergå från äldre lösningar till moderna alternativ är därför en komplex process som kräver både tid och resurser, men enligt Aleksandra Romot är det värt det. 

– Försäkringslösningar kommer att bli alltmer integrerade i externa tjänster och produkter. Samarbeten i den moderna världen är endast möjlig om man kan utbyta information snabbt och enkelt. Därför riskerar de bolag som väljer traditionella legacysystem i stället för nya lösningar att hamna på efterkälken. Dagens försäkringsbolag behöver onlineportaler för kunderna, digitala verktyg för distributörerna och en strategi baserad på omnikanallösningar. 

Läs mer hos Comarch  

Mer från Comarch

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Comarch och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera