1515

Daniel Ek har sålt aktier i Spotify för 300 miljoner

Daniel Ek kammade för en tid sedan hem 287 miljoner kronor på aktier i Spotify, kan Di Digital avslöja. I samband med det delade hans Cypernbolag ut 84 miljoner kronor.

Daniel Ek, Spotifys vd, äger något mer än 10 procent av streamingbolaget.
Daniel Ek, Spotifys vd, äger något mer än 10 procent av streamingbolaget.Foto:Jesper Frisk

Spotifys grundare, Daniel Ek (NTL) och Martin Lorentzon (NTL), har sedan bolaget bildades i Luxemburg 2006 ägt sina aktier via Cypern.

Sedan dess har deras andelar minskat kraftigt. Detta eftersom grundarna har bytt aktier i Spotify (NTL) mot sammanlagt drygt 8 miljarder kronor i riskkapital.

Daniel Ek, Spotifys vd, ägde i slutet av 2014 12,5 procent av musikjätten. Förutsatt att han inte har sålt fler aktier sedan dess äger han i dag 11,3 procent av bolaget.

Det motsvarar mellan 10 och 13 miljarder kronor enlig det värderingsspann som har rapporterat i andra medier inför Spotifys börsnotering. Handeln ska enligt bolaget ske i New York och amerikanska medier har angett en värdering på både 90 miljarder och 115 miljarder kronor.

Läs mer: Spotify ökar förlusten inför börsdebuten

Det bör dock nämnas att både Daniel Ek och Martin Lorentzon har pantsatt delar av sina innehav gentemot skivbolag som Sony och Universal.

Dessutom har Daniel Ek sålt av delar av sitt innehav i Spotify.

Under 2013 och 2014, år som Di Digital har sett årsredovisningar för, sålde Spotify-chefen aktier med en vinst på drygt 30 miljoner euro, eller 284 miljoner kronor enligt växelkursen i slutet av 2014.

Båda försäljningarna skedde innan bolaget gjorde sin senaste stora nyemission, i juni 2015.

Läs mer: Så motarbetar Spotify nya skatter världen över 

På Cypern beskattas inte försäljningar av aktier som ägs i bolag utanför landet, såsom Spotifys moderbolag i Luxemburg. Bolagsskatten på 12,5 procent är bland de lägsta inom EU.

Skatteverket i Sverige kommenterar inte enskilda fall men säger att man har möjlighet att hämta information från Cypern i skatteärenden.

”Cypern är en del av EU. Det är normalt sett inga svårigheter att få information från Cypern om vi skulle behöva det till ett aktuellt skatteärende”‚ säger Maria Barenfeld, rättslig expert inom internationell företagsbeskattning på Skatteverkets huvudkontor.

Läs mer: Hela listan: Spotify har köpt åtta bolag sedan i fjol

Daniel Ek och Martin Lorentzon, som båda är skrivna i Sverige, blir skattskyldiga här för sina cypriotiska innehav först när de plockar ut någon vinst.

Daniel Eks Cypernbolag delade under 2013 och 2014 ut totalt 84 Mkr. Uttaget verkar ha beskattats i Sverige. Under de två åren hade Daniel Ek drygt 70 Mkr i totala inkomster i Sverige, från både tjänst och kapital. Det motsvarar drygt fem sjättedelar av utdelningsbeloppet, den andel som beskattas vid vinstuttag ur utländska bolag.

Di Digital har sökt Daniel Ek för en kommentar.

Rättelse: En tidigare version av denna text angav att Daniel Ek verkade ”åtminstone delvis” ha skattat för utdelningen i Sverige. I själva verket motsvarar hans inkomster under 2013 och 2014 den andel som Skatteverket brukar beskatta vid utdelningar ur utländska bolag. Di Digital har även uppdaterat växelkursen till euro så att den motsvarar den aktuella kursen den 31 december 2014.

Läs hela Di Digitals granskning:

Så motarbetar Spotify nya skatter världen över

Spotifys vd har ett brevlådebolag på Cypern

Spotify om skattehotet: "Vi behöver enhetliga regler"

(V) sågar Spotifys ägarbild: ”Ansvarslöst”

Kommentar: ”Daniel Ek, lägg ned brevlådeföretaget – din röst behövs”


Mer om Spotifys notering i senaste Digitalpodden:

https://embed.acast.com/digitalpodden/danieleksbrevladebolag-annieloofsskamskuddeochhbo-seriensiliconvalley

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Foto:


Innehåll från HogiaAnnons

Stora fördelar med branschspecifik lösning för HR, lön och ekonomi

System för HR, lön och ekonomi är något alla företag behöver för att få verksamheten att fungera. Men beroende på vilken bransch man verkar inom ser behoven olika ut. Hogia har specialiserat sig på just branschinriktad expertis för att kunna ge sina kunder bästa möjliga stöd oavsett vilka utmaningar området innebär.

Alla företag har sina egna unika utmaningar och samma gäller för olika branscher. Ekonomi-, personal- och lönesystem är en stor del av många verksamheters dagliga arbete och något som fungerar allra bäst när det är väl anpassat. Hogia har därför nischat sig inom skräddarsydda helhetslösningar för olika branscher. Hogiagruppen består av 30 bolag med olika expertisområden. 

– Alla vi branschbolag inom Hogia vill jobba så nära våra kunder som möjligt och vara pålästa kring utmaningarna de möter i sin vardag. Varje bolag har sin branschspecifika support som kan sina kunders avtal och allt som rör lön och ekonomi inom det området, berättar Malin Karmteg, Sales Manager på Hogia Professional Systems.

Växer och krymper med kunderna

Förutom att ha stenkoll på allt från handelsavtal till kollektivavtal så erbjuder Hogia en helhetslösning tack vare ett brett utbud av branschinriktade programvaror. Hogia har även goda relationer med externa samarbetspartners inom olika nischer.

– Vi vill att våra lösningar ska vara hållbara över tid och att vår relation med kunden är ett långsiktigt partnerskap. Kunden ska kunna växa eller krympa i storlek med oss, och vi hjälper dem oavsett vilken fas de befinner sig i. Att få stötta en kund som förvärvar ett nytt bolag, går in i ett nytt verksamhetsområde eller omvandlar delar av sin verksamhet och kunna bidra med vår kunskap är något vi brinner för, säger Caroline Alfredsson, Sales Manager på Hogia Industrial Systems. 

– Vi har en styrka i att vi erbjuder en helhet och ett väldigt brett utbud. Vi kan erbjuda en lösning med terminalsystem, löne- och ekonomisystem och ett transportplaneringsystem till exempel. Sedan så underlättar det att vi pratar kundernas språk och kan både avtalen och terminologin i branschen, fyller Peter Törnqvist, Bolagschef på Hogia Public Systems, i. 

Tillgänglig support

Det personliga är något som genomsyrar hela verksamheten och något som blir särskilt synligt i Hogias support. Medarbetarna sitter i Stenungsund och kan nås inom ett par minuter via både mejl och telefon. Man får också prata med samma team varje gång vilket bygger upp ett förtroende, förklarar Malin Karmteg.

– Många kollegor i branschen går ifrån den personliga supporten men vi tror starkt på att man vill kunna ringa in och prata med någon utan att det ska vara telefonkö och svårt att komma fram. Vi har märkt att detta skapar trygghet och en nära relation till kunderna, avslutar hon.

Läs mer om Hogias lösningar här 

Läs mer om Hogias hållbarhetsarbete här 

 

Mer från Hogia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hogia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?