1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Dan Olofssons it-koncern trycker på gasen – nyanställer uppåt 700

Familjen Dan Olofsson-ägda Sigma Technology startar ett nytt bolag i Malmö med sikte på 100 nyanställningar. It-koncernen ska även starta ytterligare fyra nya konsultbolag inom mjukvaruutveckling under 2020.

Dan Olofsson äger Sigma. Johan Edlund är vice vd för Sigma Technology Group.
Dan Olofsson äger Sigma. Johan Edlund är vice vd för Sigma Technology Group.Foto:Di och press.

Hjulen har börjat rulla igen. Så kan man sammanfatta läget för Sigma Technology, en av de företagsgrupper inom Sigmasfären som ägs av familjen Dan Olofsson via moderbolaget Danir.

Efter en utmanande vår, präglad av osäkerhet i coronapandemin, har teknik- och it-branschen börjat få upp ångan igen. I det ljuset tar nu teknikkonsultbolaget Sigma Technology tillfället i akt och startar ett nytt bolag i Malmö, med fokus på mjukvaruutveckling och omvandling av olika affärsverksamheter med digital teknologi.

”Vi har klarat oss väldigt bra hittills under pandemin, även om vi hade mått ännu bättre om inte covid-19 funnits. Men vi ökar vår omsättning och har utrymme för att gasa på”, säger Johan Edlund, vice vd för Göteborgsbaserade Sigma Technology Group som i dag utgörs av tio olika aktiebolag.

Initialt rör det sig om en investering på uppåt tio miljoner kronor i det nya Malmöbolaget som döpts till Sigma Technology Transformation.

”Med vår nuvarande utveckling så får vi tillbaka de pengarna senast nästa år. Vi kommer att satsa rejält, målbilden är att vi med det nya bolaget ska komma upp i minst 100 medarbetare i Malmöregionen de närmaste två-tre åren”, säger Johan Edlund.

Parallellt med etableringen i Malmö startar Sigma Technology Group även ett nytt bolag i Göteborg, som senare ska följas upp med ytterligare tre nya bolag: två i Stockholm och ett i Oslo med planerad driftsstart vid årsskiftet.

”Vi har tidigare haft positiva effekter av att bryta upp verksamheten till fler delar inom ett visst branschområde. Allt som allt innebär satsningen på de här fem bolagen att vi skapar 600-700 nya jobb”, säger Johan Edlund.

Med satsningen hoppas man kunna nå en organisk tillväxt på 20 procent per år, samt öka omsättningen från 1,1 miljarder till cirka två miljarder kronor 2024. Och innan dess kan det dessutom bli tal om ännu fler sjösättningar av nya bolag.

”Det kan det absolut bli. Men först ska vi få de fem nya bolagen på plats. Om ungefär ett år startar vi kanske uppåt tre bolag till”, säger Johan Edlund.

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 


Innehåll från SavelendAnnons

Enastående framgångsrikt Q2 för SaveLend

Efter sommarens börsnotering har har P2P-investeringsplattformen SaveLend haft fortsatt vind i seglet, med stora onboardingar och rekordmånga nya kunder.

– Vi ser det stora intresset som ett kvitto på att detta är ett vinnande koncept, säger vd Ludwig Pettersson.

Läs mer om SaveLends plattform 

Under sommaren börsnoterades investerings- och sparplattformen SaveLend med en överteckning på cirka 680 procent och har nu över 2000 aktieägare. Sedan dess har såväl investerare som aktieägare på plattformen ökat. 

Dessutom har fastighetsförvaltaren Fastum och fackförbundet Akavia genomgått framgångsrik onboarding på faktureringsplattformen och bidragit med kraftigt ökade transaktionsvolymer.

– Vi har haft tydliga finansiella mål på att växa 25 procent organiskt varje år – dessa mål kommer vi att överträffa och vi ser fram emot att sätta upp nya mål inför nästa år. Det fanns en viss oro för att en så stark utveckling skulle anstränga vår organisation, men vi har upprätthållit vår leveranskapacitet utan problem, även under hög belastning. Därmed har vi också fått bekräftelse på plattformarnas skalbarhet.

Överträffar uttalad målsättning

Nyfikenheten på kreditinvesteringar blir allt större, vilket SaveLends peer-to-peer-plattform är ett levande bevis på. Krediter anses vara ett tryggt tillgångsslag som passar de flesta och avkastningen kommer investerarna till godo i form av utbetald ränta. 

– Krediter ger ett mer förutsägbart kassaflöde än andra tillgångsslag, eftersom det inte är avhängigt börsen i samma utsträckning. Detta har resulterat i att vi kontinuerligt har överträffat vår uttalade målsättning om att leverera 7-9 procents avkastning, vilket vi givetvis avser fortsätta med, betonar Ludwig.

Under augusti presenterades också SaveLends mycket positiva resultat för Q2. Plattformens samlade kapital ökade till 373 miljoner kronor jämfört med 222 miljoner kronor 2020, och snittavkastningen på utlånat kapital låg fortsatt mycket högt, på 10,7 procent. Samtidigt ökade nettoomsättningen med hela 75 procent. 

Med Europa som sitt spelfält

För närvarande är SaveLend aktiva i Sverige, Finland och Polen, vilka är stora marknader för kreditinvesteringar. Fokus ligger i dagsläget på att fortsätta befästa sin närvaro här, men i framtiden är målet att göra hela Europa till företagets spelfält. Ludwig konstaterar dock att det förutsätter en välutvecklad bankinfrastruktur, med fortsatt fokus på automatisering och bra tillgång till kreditdata. 

– Det finns alltid mycket att tänka på när man etablerar sig på nya marknader, men vi har en effektiv och smart modell med enorm potential. Det kommer att bli spännande att vidareutveckla den, avslutar Ludwig.

Sätt igång att investera i SaveLend 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?