Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Dan Olofssons it-koncern trycker på gasen – nyanställer uppåt 700

Familjen Dan Olofsson-ägda Sigma Technology startar ett nytt bolag i Malmö med sikte på 100 nyanställningar. It-koncernen ska även starta ytterligare fyra nya konsultbolag inom mjukvaruutveckling under 2020.

Dan Olofsson äger Sigma. Johan Edlund är vice vd för Sigma Technology Group.
Dan Olofsson äger Sigma. Johan Edlund är vice vd för Sigma Technology Group.Foto:Di och press.

Hjulen har börjat rulla igen. Så kan man sammanfatta läget för Sigma Technology, en av de företagsgrupper inom Sigmasfären som ägs av familjen Dan Olofsson via moderbolaget Danir.

Efter en utmanande vår, präglad av osäkerhet i coronapandemin, har teknik- och it-branschen börjat få upp ångan igen. I det ljuset tar nu teknikkonsultbolaget Sigma Technology tillfället i akt och startar ett nytt bolag i Malmö, med fokus på mjukvaruutveckling och omvandling av olika affärsverksamheter med digital teknologi.

”Vi har klarat oss väldigt bra hittills under pandemin, även om vi hade mått ännu bättre om inte covid-19 funnits. Men vi ökar vår omsättning och har utrymme för att gasa på”, säger Johan Edlund, vice vd för Göteborgsbaserade Sigma Technology Group som i dag utgörs av tio olika aktiebolag.

Initialt rör det sig om en investering på uppåt tio miljoner kronor i det nya Malmöbolaget som döpts till Sigma Technology Transformation.

”Med vår nuvarande utveckling så får vi tillbaka de pengarna senast nästa år. Vi kommer att satsa rejält, målbilden är att vi med det nya bolaget ska komma upp i minst 100 medarbetare i Malmöregionen de närmaste två-tre åren”, säger Johan Edlund.

Parallellt med etableringen i Malmö startar Sigma Technology Group även ett nytt bolag i Göteborg, som senare ska följas upp med ytterligare tre nya bolag: två i Stockholm och ett i Oslo med planerad driftsstart vid årsskiftet.

”Vi har tidigare haft positiva effekter av att bryta upp verksamheten till fler delar inom ett visst branschområde. Allt som allt innebär satsningen på de här fem bolagen att vi skapar 600-700 nya jobb”, säger Johan Edlund.

Med satsningen hoppas man kunna nå en organisk tillväxt på 20 procent per år, samt öka omsättningen från 1,1 miljarder till cirka två miljarder kronor 2024. Och innan dess kan det dessutom bli tal om ännu fler sjösättningar av nya bolag.

”Det kan det absolut bli. Men först ska vi få de fem nya bolagen på plats. Om ungefär ett år startar vi kanske uppåt tre bolag till”, säger Johan Edlund.

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 

Innehåll från OxceedAnnons

Nytt succéår trots osäker omvärld – Fortsatt tillväxt för SaaS-bolaget Oxceed

Elif Schmidt, VD, Oxceed.
Elif Schmidt, VD, Oxceed.

När fintech-företaget Oxceed summerar 2022 kan de se tillbaka på ett framgångsrikt år meden ARR-tillväxt som landar på 74 procent, god omsättning och flera nya funktioner. Bakom bedriften ligger lyckade partnerskap, ambitionen att alltid ligga i framkant och en produkt som ligger rätt i tiden.

– Allt fler företag vill bort från att sköta den finansiella rapporteringen i Excel, framförallt för att minimera risken för fel, men också för att det är enkelt och sparar tid, säger Elif Schmidt, VD. 

Oxceed erbjuder en molntjänst för företag som ger dem möjlighet att få en tydlig överblick av sin ekonomi i realtid. Genom att koppla sitt bokföringssystem med Oxceed kan företag förenkla sin finansiella rapportering, budgetering och uppföljning. På senare tid har intresset för tjänsten ökat kraftigt. 

Under 2022 har bolaget lagt extra tyngd på att vidareutveckla och förbättra sina lösningar för företag, koncerner och redovisningsbyråer. Det innebär dels en fördjupad funktionalitet inom koncernrapportering, projektbudgetering och avancerade nyckeltal, men även ett breddat erbjudande gentemot redovisningsbyråer. 

Läs också: Techbolaget fick bättre finansiell överblick 

Stark efterfrågan visar på relevant lösning i tuffa tider

Den vässade produktportföljen, tillsammans med ett ökat behov av effektivare rapportering bland företag, har gjort att 2022 summeras som ett av de bästa åren i bolagets historia.

– Vi är glada över att arbetet som vi har lagt ned på att förbättra våra tjänster har tagits emot så positivt. Det är tydligt att intresset från företag, som vill automatisera sin rapportering, spara tid i den finansiella uppföljningen och enkelt kunna bevaka sina nyckeltal, har ökat. Samtidigt ser vi också att vår churn har minskat stadigt, vilket är ett tecken på allt nöjdare kunder, säger Elif Schmidt och fortsätter:

– Vår lösning behövs inte bara när det går bra, utan minst lika mycket när det går sämre för ekonomin. Då blir det extra kritiskt att snabbt kunna se avvikelser och på så sätt få möjlighet att agera snabbt. 

Läs mer: Ehandelsbolaget kapar kostnader med automatisk rapportering 

Fortsatt satsning på tillväxt och nya rekryteringar

Under 2022 har Oxceed förstärkt sina partnerskap, där deras lösning bland annat utgör ett centralt verktyg i redovisningsbyrån Grant Thorntons rapportering och rådgivning gentemot sina kunder. Oxceed är numera också en integrerad del av banken SEB:s företagserbjudande vilket innebär att deras företagskunder enkelt kan koppla på tjänsten ”Finansiell överblick” i Business Arena (tidigare internetbanken). 

Läs mer: Grant Thornton väljer Oxceed för budget och månadsrapportering 

Efter ett starkt 2022 inleder Oxceed det nya året precis som det avslutades: Full fart framåt med fokus på att fortsätta att växa genom att vässa på sina kunderbjudanden och stärka upp teamet med nya rekryteringar. 

– Vår målsättning framöver är glasklar, vi ska bibehålla samma tillväxttakt som vi haft tidigare. Det kommer att bli ett spännande år, avslutar Elif Schmidt. 

 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera