1515

Dags för Netflix-frossa? Här är startupgrundarnas bästa tv-tips

Det är jul och därmed dags att plöja tv-serier. Di Digital har samlat startupgrundarnas bästa streamingtips.

”Westworld”, ”Halt and Catch Fire” och ”Skam” är bland startupgrundarnas tv-tips.
”Westworld”, ”Halt and Catch Fire” och ”Skam” är bland startupgrundarnas tv-tips.

Foto: Amanda Lindgren
Jessica Nilsson – 
Grundare, Hellofresh och partner på Northzone (NTL)

”Under julen kommer jag att se Westworld och så har jag även tänkt att se om de första säsongerna av Entourage. Det var länge sedan jag såg Entourage, men det är en riktigt härlig serie och en chans att drömma sig bort till LA!”

Att vara 28-årig startup-vd känns som en dans på rosor i jämförelse med Skam.

Foto: Patrik Olsson

Daniel Melkersson – grundare och vd, Pinmeto (NTL)

”The Big Bang Theory, Brooklyn Nine Nine och New Girl. För att dom är så korkade att jag inte behöver tänka. Lite som meditation för en ADHD-hjärna.”

Foto:

Anna Ottosson – grundare och vd, Greta.io (NTL)

”Jag kommer att streama andra säsongen av Skam på SVT Play i jul. Säsong ett var helt magiskt välproducerad, och påminde mig om hur glad jag är för att jag inte är 17 år och går på gymnasiet. Att vara 28-årig startup-vd känns som en dans på rosor i jämförelse.”

Erik Lindberg – operativ chef, Innoscentia (NTL)

Erik Lindberg kommer att titta på Marvels ”Jessica Jones” och Netflix-serien ”The Crown”, om det brittiska kungahuset, under julhelgen.

”Jag kan annars rekommendera ’Lovesick’ som jag precis har sett. Den handlar om en kille som har fått klamydia och måste leta upp alla sina ex för att berätta om det. Riktigt rolig.”

Foto:

Elina Berglund Scherwitzl – grundare, Natural Cycles (NTL)

”Jag kommer att titta på Westworld. Jag har bara hunnit se ett par avsnitt hittills. Det ska bli intressant att se vad som kommer att hända.”

Efter ett år som detta kan man väl behöva kika på lite koalabjörnar som kramas

Foto:

Nevyn Bengtsson medgrundare och chefsutvecklare, Lookback (NTL)

”Allt jag kollar på just nu verkar handla om att tvivla på vad som är verkligt, vilket känns passande såhär i slutet av 2016. Westworld tog ju tyvärr just slut. För att fylla tomrummet så kommer jag nog att se vidare på Stranger Things för dess mysiga 80-talsatmosfär, säsong två av Sense 8 för att få en dos medmänsklighet och hopp och se om Rick & Morty en sjätte gång för ren och skär absurd humor!”

Foto:

Elin Elkehag – grundare och vd, Stilla (NTL)

”Med tanke på att CES i Las Vegas är första veckan i januari så blir det nog inte så mycket tv-serie-tittande tyvärr, då vi har fullt upp på Stilla nu för att få klart allt tills dess. Jag kommer nog nöja mig med att titta på Kalle Anka och lite feel-good-filmer som 'Love Actually’ i julhelgen.”

Foto:

Josefin Landgård – medgrundare, Kry (NTL)

”’Person of Interest’ är serien jag och mannen Netflixar för avkoppling för tillfället. Lagom spännande och underhållande. Ser fram emot den nya säsongen av ’Fröken Frimans krig’ då de första varit så bra! Och ’Pettson och Findus’ – sonens favorit just nu.” 

Carl Johan Grandinson – grundare och vd, Glue (NTL)

”Det kommer nog bli en hel del serier. Just nu väntar jag på nästa avsnitt av Shooter, som jag kan rekommendera. Jag har även sparat alla avsnitt av Midnattssol så att jag kan se dem i följd när man har lite mer tid under julhelgen.”

Foto:

Gustav Rydstedt – medgrundare och teknisk chef, Verbling (NTL)

”Westworld. Klart det bästa på på Netflix i år. Artificiell intelligens, vilda västern och Anthony Hopkins lägger julstämningen på topp. Plot-twist junkies heliga gral, missa ej.”

”Black Mirror. Near future-dystopi när den är som allra bäst. Mindfucks och mörka tankeställare laddar upp bra inför 2017. Gott nytt år.”

”Stranger Things. Aliens möter Goonies möter kladdig high school-action från 80-talet. Garanterad maratonstream.”

”Planet Earth 2. Helt magiskt foto från världens natur. Efter ett år som detta kan man väl behöva kika på lite koalabjörnar som kramas och någon myrslok som sover."

Sara Wimmercranz – grundare, Footway (NTL) och Backing Minds

”Game of Thrones! Får nog även blanda det med Shaun the Sheep och Planet Earth för familjefriden.”


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan.

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Besök outl1 

 

 

 

Mer från Webbhuset

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?