1515
Annons

Creades portföljbolag Pricerunner mer än fördubblar värderingen – till 7 miljarder

Sven Hagströmers investmentbolag Creades omvärderar innehavet i Pricerunner efter förvärvet av den norska aktören Prisguiden. Det innebär att hela Pricerunner nu värderas till 7,2 miljarder kronor, mer än en fördubbling på bara fem månader.

Creades grundare och styrelseordförande Sven Hagströmer samt Pricerunners vd och storägare Nicklas Storåkers.
Creades grundare och styrelseordförande Sven Hagströmer samt Pricerunners vd och storägare Nicklas Storåkers.Foto:Press.

I slutet av september köpte prisjämförelsetjänsten Pricerunner upp sin norska branschkollega Prisguiden för en hemlig prislapp. 

Mot bakgrund av aktiekursen i affären omvärderar nu Sven Hagströmers investmentbolag Creades CRED A -2,04% Dagens utveckling sitt innehav i Pricerunner. De köpte 11,5 procent av Pricerunner i april i år, en post som nu stiger i värde från 370 till 831 miljoner kronor. 

Därmed har hela Pricerunner i ett slag ökat sitt bolagsvärde från 3 miljarder kronor till ungefär 7,2 miljarder kronor.

”Jag har egentligen inget att säga om värderingen på Pricerunner, utan kan bara konstatera att det har skett i samband med att vi köper Prisguiden”, säger Nicklas Storåkers när Di ringer upp.

Prisguiden omsatte 37 miljoner norska kronor under 2020, vilket står att jämföra med Pricerunners intäkter om 298 Mkr i fjol.

”Genom förvärvet av Prisguiden så tillför vi ungefär 10 procent i intäkter. Men framför allt så får vi tillgång en helt ny marknad i Norge och det finns många samordningsfördelar”, säger Nicklas Storåkers. 

Sedan tidigare finns Pricerunners jämförelsesajter i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Nicklas Storåkers öppnade redan i början av 2021 för en börsnotering av Pricerunner under de kommande åren. Enligt Di:s uppgifter kan det bli aktuellt redan före årsskiftet.

Hur ligger tidsplanen till?

”Jag har inga kommentarer till de rykten om en börsnotering som förekommer”, säger Nicklas Storåkers.

Utöver Creades och Nicklas Storåkers själv är H&M:s ordförande Karl-Johan Persson och riskkapitalbolaget Eequity storägare i Pricerunner.


Innehåll från IMPACTAnnons

Sverige slår både Norge och Danmark – enligt ny rapport från Omnichannel

Nya siffror från Omnichannel Index visar att svenska företag erbjuder bäst kundupplevelser både i butik och online. Den nya undersökningen mäter hur nordiska butikskedjor erbjuder kundupplevelser efter Omnichannels modell. Vinnarna i mätningen kommer att presenteas på ett stort event i Stockholm den 6e september där ledande profiler från bland annat IKEA, Lindex och LEGO kommer delta.

The OmniChannel Index är Nordens största undersökning när det kommer till att mäta butikers kundupplevelser både digitalt och i butik. 

Även om många butikskedjor har utvecklat och förbättrat kundupplevelsen under Corona-pandemin visar undersökningen att det fortfarande finns förbättringsmöjligheter hos de Nordiska butikskedjorna. Omnichannel Index mäter hur 277 butiker runtom i Norden presterar på 65 punkter kopplat till kundupplevelsen i fysiska och digitala kanaler. 

Studien visar bland annat att endast 34 procent av butikerna erbjuder click & collect-tjänster, trots att detta under pandemin har blivit något som kunderna förväntar sig. Undersökningen visar även att endast 9 procent av butikerna erbjuder självbetjäningsskärmar och 13 procent erbjuder ”endless aisles” där kunder erbjuds att se och beställa det kompletta sortimentet direkt i butiken.

Hållbarhet inom handel – ”all hype, no action”

Det är tredje gången som studien publiceras och nytt för i år blir att mätningen även undersöker detaljhandelns erbjudande inom hållbarhet. 

– Trots att kundupplevelser och miljömedvetenhet är heta ämnen visar våra siffror på att detta inte implementeras i praktiken, säger Kristoffer Okkels, Marketing Director på IMPACT. 

Till exempel visar studien att 22 procent av butikerna följer FNs hållbarhetsmål. Studien visar även att endast 19 procent av dem låter kunderna filtrera produkter baserat på deras Co2-avtryck. Vidare framgår att endast 3 procent av butikerna erbjuder fossilfria leveransalternativ och endast 2 procent erbjuder hållbar paketering. 

Vinnarna i studien ska presenteras i Stockholm 

Resultaten i Omnichannel Index kommer att presenteras på en gala i Stockholm den 6 september. Eventet är öppet och gratis för företag inom handeln. 

– Vi vill hylla de som gör någonting extra för kundupplevelsen. Det kan handla om allt från fler fraktalternativ till att erbjuda self-service i butik till sina kunder, säger Kristoffer Okkels. 

Denna hyllning sker vid ett event i Stockholm som tar plats den 6e september. Många ledande namn inom handeln kommer vara där och föreläsa, däribland Christian Thor, VP på LEGO och Loek Berendsen, Platform Lead på IKEA. Dessa ledande aktörer kommer även få dela med sig av sina resor mot att uppnå den bästa OmniChannel-upplevelsen för sina kunder.

Eventet kommer inte endast hylla vinnarna, utan kommer även innehålla inspiration och kunskap om hur andra företag kan ta steget till en bättre kundupplevelse och bättre hållbarhetstänk. 

Omnichannel Index arrangeras av e-handelsbyrån IMPACT Commerce som är en av Europas ledande konsulter inom E-handel. Impact har under många år hjälpt butiker och handlare och e-handelsföretag att förbättra sina kundupplevelser genom att erbjuda rådgivning och teksnika lösningar. Uppdragsgivarna består av allt från Arla till Filippa K, Plantagen, Ganni och listan utökas ständigt. 

Eventet är gratis och tillgängligt för aktörer inom handel. Läs mer och registrera dig på: www.omnichannelindex.com  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IMPACT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?