1515

Collector investerar i Mr Shoebox

Lena Aplers Collector investerar i bokföringsappen Mr Shoebox genom bolagets riskkapitalgren. ”Nu ska vi försöka skala upp tjänsten till lite större företag”, säger Lena Apler.

Lena Apler är grundare av Collector.
Lena Apler är grundare av Collector.Bild:Jack Mikrut

Collector investerar nu i två nya bolag för att ytterligare stärka sin position inom fintech. Investeringen i Matspar.se (NTL), som tidigare var känd, och den nya i Mr Shoebox (NTL) sker via Collector Ventures, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

”Mr Shoebox är en helt digital redovisning- och bokföringstjänst och vi tror att ett sådant här system även kommer att göra bokföringen enklare för lite större bolag. Så nu ska vi försöka skala upp den till det”, säger Lena Apler, grundaren till Collector Bank, till Di Digital.

Mr Shoebox som enligt vd:n Ken Bertling har dubblat sitt användarantal den senaste månaden är väldigt positiv till att få in banken som investerare.

”Det känns helt otroligt. De är så teknikorienterade och med tillgången till den kompetens och den entreprenörsanda som hela Collector utstrålar så känns det här jättekul”, säger Ken Bertling, vd och grundare för Shoebox.

Läs mer: Pristjänst för matkassar tar in 7,5 miljoner

Lena Apler har det senaste året visat ett stort intresse av att stödja nya startupbolag inom fintech och har bland annat investerat i den digital pensionstjänsten Kollektiva och spar-appen Dreams. Collector har även startat en ny fond för fintechbolag, Collector Ventures, där investeringar på cirka 100 Mkr ska göras.

Collector Ventures är ett kommanditbolag samägt med NFT Ventures, som i sin tur bildades i september 2014 med pengar från Bonnier News. 

Det framgår inte vilka summor Collector Venture har investerat i Mr Shoebox och Matspar.se men uppger för Di Digital att investeringen i Mr Shoebox hamnar under 10 Mkr. Di Digital har tidigare rapporterat uppgick investeringsrundan i Matspar.se, som även NFT Ventures var med i, till 7,5 Mkr.

”Investeringarna i Matspar.se och Mr Shoebox är, var och en, viktiga pusselbitar i fortsatt utveckling av Collector till en ledande digital nischbank i Norden”, säger Collectors grundare och styrelseordförande Lena Apler i ett uttalande.

Matspar.se är en prisjämförelsetjänst för matbutiker online. Mr Shoebox är en mobil molntjänst för redovisning och bokföringstjänster för mindre företag. Bolaget har tidigare tagit in en investering från NFT Ventures. 

Läs allt om Lena Apler: Collector-grundaren är kung i "52 mäktigaste"-kortleken:Under 2016 seglade Lena Apler upp som en av Sveriges främsta startupinvesterare, med cirka 30–40 miljoner kronor i privata investeringar.


Innehåll från Snowflake TechnologyAnnons

Powered by Snowflake banar väg för innovation

I dagarna är det dags för andra omgången av Data Cloud-företaget Snowflakes innovationstävling Global Startup Challenge. Med en investeringspott på en miljon dollar riktar sig tävlingen till entreprenörer och startups inom tech, som skapar – eller tänker skapa – innovation inom molnlösningar på Snowflakes plattform. Nu lanseras också programmet Powered by Snowflake, med syftet att förenkla att föra nya innovationer till marknaden.

Skicka in ert bidrag till Global Startup Challenge 

Snowflake Startup Challenge samlar startupföretag i tidig fas för att bygga innovativa applikationer och produkter som drivs av Snowflakes datamoln. Global Startup Challenge hölls första gången 2020 och fick ett enormt gensvar, med hundratals ansökningar från över 50 länder. I år kommer tre finalister att få dela på den en miljon dollar stora prispotten och kommer därtill att få ett visst marknadsföringsstöd av marknadsledande Snowflake. 

– Snowflake Startup Challenge är utformad för att uppmärksamma innovationen i vårt fantastiska startup-community och är en plats där startups från hela världen visar upp alla de kreativa möjligheter som finns för att skapa banbrytande innovationer. Vi var så imponerade av allas idéer 2020 att vi nu verkligen ser fram emot att ta del av årets spännande bidrag. Vi vill därför uppmana så många som möjligt att skicka in sina idéer till oss, säger Tobias Åhlin, Account Executive Sweden, Snowflake. 

Snabbare leverera applikationer i molnet

Ytterligare ett led i Snowflakes innovationssatsning är programmet Powered by Snowflake. Tobias förklarar att syftet med programmet är att ge partnerföretag och applikationsutvecklare möjligheten att snabbare och enklare leverera sina applikationer i molnet. 

– Powered by Snowflake har utvecklats efter feedback från hundratals företag, stora som små, som har använt våra lösningar för att utveckla unika och nyskapande molnlösningar. Förhoppningen är att förenkla processen med att föra ut revolutionerande idéer på marknaden, korta time-to-market och därmed öka tillväxten.

Värdefulla tips för en framgångsrik startup

Tack vare designresurser från Snowflake  – inklusive tekniska experter, workshops och utvecklingsstöd kring dataarkitekturer – möjliggör den nya partnertjänsten för användarna att bygga bättre applikationer, med snabbare utvecklingstid. För att ytterligare optimera arbetet bistår Snowflake också med specialiserade supporttekniker.

– Att sedan omsätta sina innovationer till en framgångsrik affärsverksamhet kan emellertid vara en utmaning. Därför driver vi tillsammans med våra partners också kampanjer av olika slag för att öka produkternas synlighet. Vi har också tagit fram fem värdefulla tips för de som vill bygga en riktigt framgångsrik startup, säger Tobias.

Läs Snowflakes 5 tips för att bygga en framgångsrik startup 

BlackRock vill göra data mer tillgängliga

Som medgrundare till Powered by Snowflake har Snowflake flera framstående aktörer, såsom BlackRock, Adobe, Instacart och Lacework, som redan har tagit tillfället i akt att börja bygga kraftfulla produkter. BlackRock, en ledande aktör inom kapitalförvaltning, har exempelvis utvecklat finanslösningen Aladdin Data Cloud som drivs av Snowflake.

– Vi valde Snowflakes lösning för den unika förmågan att möta de olika kraven hos Aladdin-kunderna. Med programmet Powered by Snowflake tar vi Aladdin Data Cloud till marknaden för att tillgodose de växande behoven i investeringsbranschen med målet att göra data mer tillgängliga och användbara, säger Daniel Gourvitch, Global Head of Platform, Aladdin.

Adobe bygger effektiva och skalbara kampanjer

En annan av grundarna är Adobe som använder Powered by Snowflake för sina Adobe Experience Cloud-applikationer – vilket gör produktteamet på Adobe både snabbare och mer flexibelt.

– Adobe samarbetar med Snowflake för att bygga applikationer som driver interaktiva och användarfokuserade kampanjer som är effektiva och skalbara. Powered by Snowflake-programmet gör att vi kan använda en applikation för många fler användningsområden tack vare enhetlig teknik och att vi snabbt kan leverera personanpassade kundresor i stor skala, säger Adobes VP for Product, Sundeep Parsa.

För att bli Snowflake-partner med tillgång till Snowflakes resurser och Powered by Snowflake, gå in på www.snowflake.com/partners/poweredbysnowflake 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?