1515
Annons

Chefer: Så brister våra bolag i cybersäkerhet

Trots upprepade varningar från experter avslöjar svar från svenska chefer att bolagen brister i it-säkerhet.

Det framkommer i en kommande rapport från medlemsorganisationen Ledarna.

”Jag trodde att vi hade kommit längre”, säger ordförande Andreas Miller.

Andreas Miller är ordförande för medlemsorganisationen Ledarna.
Andreas Miller är ordförande för medlemsorganisationen Ledarna.

Coronapandemin flyttade fram det redan digitalt välutvecklade svenska samhället med flera år. Näringslivet var inget undantag.

”Precis som USA är Sverige väldigt uppkopplat – beroende av avancerad teknologi. Att infiltrera det kan därför få en förstorad effekt”, sa nyligen Michael Bahar i en Di-intervju.

Han var tidigare rådgivare i juridiska frågor till medlemmarna i Barack Obamas säkerhetsråd. Han har också haft en liknande roll i representanthusets utskott för underrättelsefrågor, vilka överser USA:s 17 underrättelseorgan, bland annat NSA och CIA.

Inom ramen för den rollen utredde hand bland annat den ryska påverkanskampanjen under presidentvalet 2016, vilket gör att han i dag oroar sig för vad Ryssland kan göra när Sverige och Finland ansöker om att gå med i Nato.

”Det är fascinerande hur många svenska teknikbolag som är framstående i världen. Några av de mest kända företagen inom sektorn har sin bas här. Så om du är ute efter att hitta någon att straffa, utan att för den skull använda dödligt våld, då är tillvägagångssättet cyberattacker”, sa Michael Bahar.

Han är inte den enda experten som varit ute och pekat ut svenska bolag med utbredd it-infrastruktur som måltavlor i en potentiell upptrappning. Företagen framstår dock långsamma med att agera.

Enligt Andreas Miller, ordförande för Ledarna, har pandemin lärt oss att utbildning behövs, men få har drivit igenom det. Siffrorna han hänvisar till kommer från en kommande framtidsrapport baserad på en enkätundersökning med Ledarnas medlemmar. Där har över 5000 chefer, sammanställda för att vara representativa för ”svensk chefskår”, bland annat svarat på hur deras bolag hanterar cybersäkerhet.

”Ja, jag är lite förvånad att siffrorna inte är högre, jag trodde vi hade kommit längre med utbildning och mer övningar”, säger Andreas Miller.

”Cheferna får inte kompetensutveckling i de här frågorna men det är oerhört viktigt att de rustas för att de ska kunna känna sig trygga med hur de ska använda sina verktyg.”

Sämst resultat visar byggindustrin, de kulturella näringarna och sjukvården, enligt Andreas Miller.

Enkätundersökningen genomfördes kort innan Rysslands invasion av Ukraina och svaren reflekterar således inte den senaste tidens rädsla. Hotbilden har bara ökat sedan dess, om man får tro experter som Michael Bahar.

Det bekräftas också av svenska it-chefer. Göran Kördel på Boliden sa nyligen i en Di-intervju att han ser ökade attackförsök mot systemen i deras verksamhet.

”Den allmänna trenden är att mängden intrångsförsök ökar och riktar sig mer mot industriföretag än tidigare. Detta är också något som vi kan se”, sa han.

”Stora omvärldshändelser eller nyexponerade risker, som Log4j-sårbarheten, gör också att attackförsöken ökar kraftigt i vissa perioder. Vi ser också att cyberattackerna blir mer och mer sofistikerade”, sa Tele2:s Martin Fransson vid samma tillfälle.

It-säkerhet är dock inte bara en fråga för toppskiktet av ett företag, slår Andreas Miller fast.

”Chefer innehar ansvarsfulla och strategiskt viktiga roller, deras beslut och prioriteringar påverkar i väldigt hög grad verksamheten. Vi måste få med chefer på alla nivåer i arbetet och det behövs liksom ett strategiskt arbete som genomsyrar hela organisationen. De företag som mest framgångsrikt skapar förändring är de med minst gap mellan högsta ledning och första linjens chefer”, säger han.

De vill minska personalbristen i vården – backas av ishockeyspelare

Startupen Vivium vill motverka personalbristen i vården med hjälp av en plattform som drar ner på det administrativa arbetet. Nu tar bolaget in färska miljoner, bland annat från två NHL-spelare. ”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA”, säger vd:n Peter Westerholm. 

Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.
Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.

Startupbolaget Vivium vill effektivisera tiden det tar att rekrytera ny personal till den underbemannade vårdsektorn med hjälp av automatisering. 

”Om vi vinner tid i det administrativa arbetet kan vi få tid över som istället kan läggas på patienterna”, säger vd:n och medgrundaren Peter Westerholm som tror att personalbristen delvis beror på ineffektiva rekryteringsmetoder. 

Han är förvånad över att så stora delar av det administrativa arbetet fortfarande sker manuellt.

”Vi märkte att det fanns väldigt mycket som kunde förbättras och att det saknades digitala verktyg,” säger vd:n som själv kommer från vårdbemanningsbranschen. 

På Viviums digitala plattform kombineras schemaläggning och resurshantering för timanställda och bemanningspersonal. Tjänsten kan integreras både i privat- och offentlig sektor.  

”Vi är unika för att vi tagit grepp om helheten. Det finns aktörer som bara sköter schemaläggning, sen finns det de som endast tillhandahåller vikarier. Vi däremot, kombinerar alla delar.” 

Vivium har inte haft någon omsättning sedan starten 2020. Men efter det första halvåret 2022 är bolaget uppe i 400.000 kronor. 

Sedan januari är cirka 300 medarbetare vid Danderyds sjukhus uppkopplade till Vivium. Peter Westerholm menar att sjukhuset tack vare plattformen kunnat göra tidsbesparingar på upp till 75 procent. 

”Vårdpersonalen upplever minskad stress och betydligt enklare hantering av schemaläggning som en effekt av Vivium”, säger han. 

I höst lanserar företaget sin tjänst hos ytterligare en aktör som driver sex olika vårdmottagningar. 

”Målsättningen är att fyrdubbla omsättningen under andra delen av året”, säger Peter Westerholm.

I maj stängde Vivium en runda på nio miljoner kronor med befintliga ägare som investeraren Hidden Dreams, fastighetsentreprenören Fredrik Holmström och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh. 

Nya till Vivium är bland annat NHL-spelarna Oliver Kylington från Calgary Flames och Patrik Nemeth från New York Rangers, som är vänner till en av grundarna. 

Med pengarna tänker de fortsätta satsa på utvecklingen av plattformen samt på att få ut den hos fler kunder. Tanken är att anställa fler till bolaget som i dagsläget består av fyra heltidsanställda på huvudkontoret, varav tre är grundarna själva, plus 10-15 utvecklare.

Peter Westerholm menar att tjänsten så småningom kan komma att utvecklas för områden utanför vårdsektorn.

”Vivium kan appliceras på alla företag med timvikarier. Vi började i den här vertikalen eftersom grundarteamet kommer ifrån vårdbemanningsbranschen.”

Framöver är planen att expandera. Inom fem år vill Vivium ha tagit klivet utanför den svenska marknaden. 

”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA.” 

Läs mer: Studenternas vårdplattform tar in miljoner från Dropbox-grundare 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera