Annons

Cakes ljudlösa motorcykel på plats – ska stoppa tjuvjakten på Afrikas savanner

Svenska elmotorcyklar ska sätta stopp för tjuvjakten på Afrikas savanner. De första av Cakes ljudlösa anti poaching-motorcyklar har nu levererats till organisationen Southern African Wildlife College. ”Cake-cyklarna är tysta, vilket gör det lättare för oss att närma oss tjuvjägare oupptäckta”, säger teamleadern Mfana Xaba i ett pressmeddelande. 

Organisationen Southern African Wildlife College, som bedriver anti-tjuvjaktsverksamhet i 25 parker över hela Afrika, har tillsammans med den svenska startupen Cake tagit fram en elmotorcykel som kan lösa flera av de problem de idag brottas med i jakten på tjuvjägarna.
Organisationen Southern African Wildlife College, som bedriver anti-tjuvjaktsverksamhet i 25 parker över hela Afrika, har tillsammans med den svenska startupen Cake tagit fram en elmotorcykel som kan lösa flera av de problem de idag brottas med i jakten på tjuvjägarna.Foto:Cake
Foto:JUSTIN SULLIVAN

Den omfattande tjuvjakten på vilda djur i Afrika har fått stora konsekvenser för djurlivet. Flera arter riskerar att helt utrotas. Organisationen Southern African Wildlife College, som bedriver anti-tjuvjaktsverksamhet i 25 parker, har tillsammans med den svenska startupen Cake tagit fram en elmotorcykel som kan lösa flera av de problem de idag brottas med i jakten på tjuvjägarna.

De bensindrivna motorcyklarna som hittills använts har varit alldeles för högljudda. Tjuvjägare har kunnat höra dem på flera mils avstånd. Ett annat problem är motorcyklarnas bränsle som levereras långa sträckor med antingen helikoptrar eller lastbilar, vilket har stor påverkan på miljön. 

Foto:Cake

Cakes eldrivna motorcyklar som nu levererats är i princip ljudlösa och utrustade med dubbla batterier och ett solcellspaket , utvecklat av Utah-baserade Goal Zero som tillverkar mobila solcellslösningar.

”En eldriven motorcykel löser flera av de problem som Anti-Poaching-verksamheten brottas med. Vi kan ge dem en hoj som inte låter och varnar tjuvjägarna flera kilometer bort och som kan laddas med solenergi ute i det vilda”, säger berättade Cakes vd och grundare Stefan Ytterborn i samband med att motorcyklarna presenterades i vintras.

Just nu testas motorcyklarna skarpt av SAWC i flera av de parker som organisationen bedriver jakt på tjuvjägare i. Projektet kommer att utvärderas löpande.

”Vi hoppas att detta samarbete kommer att resultera i mer effektiv anti-tjuvjakt i vår region och vi är verkligen glada över att börja använda cyklarna” säger Mfana Xaba, teamleader för SAWC:s anti-tjuvjaktsverksamhet, i ett pressmeddelande. 

Fler motorcyklar är på väg till SAWC. Totalt 50 par av den specialtillverkade motorcykeln har tillverkats. För varje exemplar som säljs till någon av Cakes kunder skänks en likadan till Southern African Wildlife Colleges anti-tjuvjaktsverksamhet.

Foto:JUSTIN SULLIVAN
Innehåll från QliroAnnons

Qliro skalar upp – ska skapa marknadens bästa upplevelse för e-handlare av alla storlekar

Qliros VD Christoffer Rutgersson
Qliros VD Christoffer Rutgersson

Fintechbolaget Qliro har länge varit ledande inom betallösningar för stora e-handelsbolag. Sedan början av 2022 pågår en stor strategisk förändring inom bolaget, där erbjudandet breddas till att även rikta sig till små- och medelstora bolag (SME), samt tillgodose e-handlares alla behov för maximerad konvertering i kassan.

– För att möta marknadens behov har vi skalat upp vårt tech-team och tredubblat vårt säljteam. Vi tar all den kunskap och erfarenhet vi utvecklat från stora e-handlare och öppnar upp även för startups, samt små- och mellanstora bolag under tillväxt, förklarar Qliros VD Christoffer Rutgersson, som under de senaste åtta åren haft flera ledande positioner på snabbväxande bolag med fokus på betallösningar. 

Qliro är initialt sprunget ur Nordens största e-handelskoncern och de behov som uppstod hos e-handelsjättar som Nelly och CDON, men idag ligger fokus på att skapa optimala betallösningar för e-handelsbolag av alla storlekar. 

– En säker och smidig betallösning är central för bolag av alla storlekar eftersom det påverkar köpupplevelsen samtidigt som den ökar konverteringen för e-handlaren, säger Christoffer Rutgersson och utvecklar vidare:

– En bra kassa optimerar konverteringen och ger mycket flexibilitet för handlaren samtidigt som det ska vara lätt att skala upp i många nya marknader, samt lägga till nya betalsätt. Hög, teknisk prestanda och avancerad funktionalitet för shipping och upsell driver ökad försäljning och en bra kundupplevelse driver lojalitet och återkommande köp. 

För handlaren ska det också vara lätt att integrera betallösningen i sin e-handel. Qliro har ett brett utbud av existerande integrationer till marknadens mest populära e-handelsplattformar såsom Centra, Magento, Brink, Askås och Litium och har nyligen adderat integrationer mot WooCommerce, Wikingruppen och har flertalet integrationer på gång med ytterligare partners. 

Kundupplevelsen är central

Qliro erbjuder flertalet betalmetoder och lägger stort fokus på kundupplevelsen. Det senaste året har bolaget introducerat nordens populäraste direktbetalningsmetoder samt lanserat en funktion för spara kortuppgifter i kassan för att göra köpupplevelsen så enkel som möjligt och öka konverteringen i alla de nordiska länderna. 

Det enklaste sättet för slutkunden att betala en Qliro-faktura är via Qliros app. Den ger en tydlig översikt av köphistorik, fakturor och betalval och har under det senaste året fått ny, användarvänlig design liksom resten av Qliros plattformar för att bättre spegla vilka Qliro är idag och positionen inom säkra och enkla betalningar.

Efterköpsupplevelsen syftar till att göra det så enkelt som möjligt att betala och samtidigt skapa lojala och återkommande kunder till handlaren. Det är oerhört viktigt att inte blanda in reklam i efterköpsupplevelsen från andra konkurrerande handlare som vissa betalleverantörer gör – vilket minskar antalet lojala kunder för handlaren, understryker Christoffer Rutgersson.

– Vår app är enkel och har ett tydligt fokus på betalningen – vad som ska betalas och när. Tack vare bland annat pushnotiser ser vi till att ingen betalning missas. Vi har få kundserviceärenden och hög kundnöjdhet, vilket är ett kvitto på att efterköpsupplevelsen är positiv.

En av de främsta betalaktörerna i Norden

Ur e-handlarens perspektiv handlar en bra betallösning bland annat om att kunna erbjuda konsumenten en positiv upplevelse där betalning och leveransalternativ hanteras sömlöst. Det handlar också om att öka försäljningen. Med särskilt integrerade upsell-funktioner lyckas Qliro ofta öka e-handlarens försäljning med fem till tio procent. Idag erbjuder Qliro säkra och enkla betallösningar hos progressiva bolag inom beauty-segmentet, såsom Caia och Lyko – men i den breda kundportföljen finns även Dramatens webbutik och teknikjätten Inet. Qliros betallösning används idag i över 30 länder via Qliros e-handelskunder.

Tydlig plan för fortsatt framgång

E-handelsmarknaden kommer framgent vara stark och med den ett fortsatt starkt fokus på utveckling av betaltjänster. 

– Vi ser ett behov på marknaden efter en renodlad betalaktör som kan erbjuda betallösningar i världsklass, liksom en kundupplevelse för både e-handlare och slutkunder som är förstklassig. 

Rekrytering av mer expertis inom payments, e-handel och tech, en ny ledningsgrupp, accelererad produktutveckling och ett nära samarbete med e-handlarna är exempel på hur Qliro jobbar för att upprätthålla rollen som en av de främsta betalaktörerna på marknaden. 

– Vi har ambitionen att skapa marknadens bästa upplevelse för e-handlare, partners och slutkund för att driva ökad försäljning och återkommande kunder, avslutar Christoffer Rutgersson.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Qliro och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera