1515

Byggstartup fyller på kassan och gasar internationellt

Startupbolaget Fieldly, som utvecklat ett digitalt projekthanteringsverktyg för byggbranschen, dubblar omsättningen, byter vd och fyller på kassan. Nu stundar en internationell expansion.

Malmöbolaget Fieldly dubblar nettoomsättningen till cirka 7 miljoner kronor i år. Nu tar bolaget in 17 miljoner kronor i riskkapital och siktar på en internationell expansion.

Pengarna kommer från nuvarande delägare, främst Christer Dahlén, som grundat Byggmästar'n i Skåne, och den schweiziska investeraren Manuel Salvisberg.

Bolaget möblerar även om i ledarskiktet. 

Ny vd blir Anders Boman. Han har tidigare varit portföljchef för två innovationshubbar inom den akademiska världen: Oxford University Innovation och LU Innovation vid Lunds universitet. Under denna period hjälpte han över 100 olika bolag att vidareutveckla sina organisationer och expandera internationellt. 

Veidekke, säger att de sparar en timme per dag och användare genom att använda Fieldly.

En av dem är Fieldly, där Anders Boman suttit i styrelsen sedan starten 2014. Det senaste året har han varit ordförande.  

”Fieldlys grundare har lagt en fantastisk grund och bolaget har nu nått en nivå där vi är redo för en ännu snabbare uppskalning på nya geografiska marknader, först i Norden och sedan i den engelsktalande världen. Produkten går hem hos målgruppen och vi dubblar vår omsättning i år”, säger Anders Boman.

Fieldlys förre vd, medgrundaren Daniel Krusenstråhle, blir bolagets nya produktchef (CPO) och tar över efter Anders Boman som ordförande i styrelsen. 

”I och med att vi stänger vår senaste investeringsrunda så känner jag att vi är i en fas där jag vill fokusera mer på vår produkt, förfina den och ta den ut i världen. Jag känner även att vi behöver ett annat typ av ledarskap nu än i vår uppstartsfas”, säger Daniel Krusenstråhle.

Fieldly har utvecklat ett digitalt projekthanteringsverktyg anpassat för byggbranschen. Ambitionen är att minska branschens kostsamma administration och hjälpa byggbolag att få full koll på sina projekt.

”Vi har 181 byggbolag som är betalande kunder idag, och 25 000 registrerade användare i systemet. En kund, Veidekke, säger att de sparar en timme per dag och användare genom att använda Fieldly”, säger Anders Boman.


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?