1515

Byggstartup accelererar intäkterna – stänger ny finansieringsrunda

Malmöbolaget Fieldly, som utvecklat ett digitalt projekthanteringsverktyg för byggbranschen, ökade sina prenumerationsintäkter med 120 procent under 2020. Nu tar bolaget in 21 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. 

Fieldlys grundare och marknadschef Sven Paulin (till vänster) och Valle Wantzin, vd (till höger).
Fieldlys grundare och marknadschef Sven Paulin (till vänster) och Valle Wantzin, vd (till höger).

Huvudinvesterare i rundan på 21 miljoner kronor är nuvarande delägaren Christer Dahlén, grundaren bakom Byggmästar'n i Skåne. Christer Dahlén ligger även bakom en mindre runda i Fieldly på 10 miljoner kronor i somras.

Fieldlys produkt riktar sig till mindre byggbolag, med ambitionen att minska administrationen och få bättre koll på projekten gällande alltifrån arbetsorder till personalliggare. I nuläget har bolaget 500 betalande bolagskunder och 35.000 registrerade användare, en ökning från i november 2019 då bolaget hade 181 kunder och 25.000 registrerade användare. 

”Vårt fokus är de lite mindre bolagen. 80 procent av alla som jobbar inom byggsektorn jobbar på bolag med mindre än 50 anställda, och det är där vi skapar störst värde och det vi fokuserar på. Stora entreprenadverksamheter har andra utmaningar och behov än det vi valt att satsa på”, kommenterar bolagets marknadschef Sven Paulin. Han startade företaget 2014 tillsammans med Daniel Krusenstråhle, som nu lämnat bolaget.

Läs mer: Byggstartup fyller på kassan och gasar internationellt

Fieldlys vd Valle Wantzin, som tillträdde i rollen så sent som i somras efter Anders Boman, säger att bolaget går in i det nya året med bättre förutsättningar än någonsin tidigare.

”Vi har slagit nytt säljrekord för 8:e kvartalet i rad och har per dagens datum använts och skapat värde i över 350.000 projekt”, kommenterar Valle Wantzin.

Pengarna i rundan ska användas till att fortsätta skala upp sälj- och marknad, menar Sven Paulin. 

”Byggsektorn är enorm och det finns hur många bolag som helst som behöver hjälp”, säger han. 

Huvudfokus ligger fortsatt på Sverige, men produkten används även i övriga Norden. 

”Det är kapitaleffektiviteten som styr. Vi vill investera där vi ser att vi gör störst effekt för stunden, och just nu är det Sverige ”, avslutar han.

 

 

 

 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?